Page 1

HIPÒTESIS FANTÀSTIQUES Vols saber un truc per a inventar una història interessant? N’hi ha prou que penses preguntes absurdes que engeguen la teua imaginació. Ací tens alguns exemples: -

Quin seria la teua reacció si un matí, estan sol/a a casa, criden a la porta i et trobes amb un cocodril que vol vendre’t un detergent?

-

On estarà ara l’aigua amb la qual t’has llavat aquest matí?

-

De quin color són els aminoguans o guanamins? Creus que actuen per improvisació o tenen un pla ocult?

-

Quina recepta inventaries perquè un gos mut puga “bordar”?

-

Treballes en una empresa de calçat i t’encomanen vendre una remesa de sabates a una tribu de bosquimans (que mai els han utilitzat). Com els convenceries?

-

Si els taurons foren éssers humans, es portarien millor amb els peixets?

Tria les tres qüestions que més curioses et semblen i respon-les amb un text.


ELS HOMENETS I LES DONETES DE L’AIGUA Sempre m’he preguntat on va l’aigua després d’obrir l’aixeta. No era una cosa que em treia el son, però a mi m’inquietava. Un dia anàrem a dinar a casade la meua iaia i després em va tocar rentar els plats i, senseadonar-me’n, em vaig quedar embadalida mirant l’aigua que queia. La meua iaia s’adonà i em preguntà que feia mirant tant de temps l’aigua córrer, que en València estàvem en sequera, que tinguera més cura de l’aigua. Jo li vaig explicar que no sabia on anava l’aigua quan traspassavala pica. Ma mare va interrompre dient-me que on anava a anar sinó, doncs a la claveguera. Però la meua iaia m’asseguéa la butaca i em contà això que diu la llegenda. Ella afirmà que tot el món pensa que l’aigua acaba al clavegueram, però si tota l’aigua acabara allí nedaríem en aigües de porqueria. Aleshores em contà que tota l’aigua que ix de l’aixeta conté un homenet o doneta que no es veu a simple vista. Aquests homenets i donetes viuen a les canonadesi s’encarreguen de filtrar i netejar l’aigua per a que arribe neta al seu propi món subterràni. Allí tot funciona gràcies a aquesta aigua. El seu depòsit on guarden l’aigua es troba sota l’arena de la mar, per això quan juguem a l’arena de la platja està mullada i, de vegades, hi trobem aigua. Així que d’ara endavant hem de tindre cura quan juguem a la platja, ja que podem trobar-nos un homenet o doneta d’un món subterrani.

HIPÒTESIS FANTÀSTIQUES  

- Quin seria la teua reacció si un matí, estan sol/a a casa, criden a la porta i et trobes amb un cocodril que vol vendre’t un detergent? Vo...