Page 1

Dia 1 Medina Azahara 29-03-1972 Avui hem arribat a Medina Azahara amb Imaad, Nayla i jo, Salwa després d’un llarg trajecte a peu des de Granada. A sigut un trajecte difícil i esgotador però a valgut la pena. Al arribar a medina hem anat a visitar la porta del nord, una porta que es diu així per estar oberta en el sector septentrional de la muralla, i és el punt d'arribada de l’anomenat camí de joglars, A més a més aquesta via de comunicació és la més ràpida per arribar a Còrdova. La porta del nord té una disposició colzada que ens condueix a l’estància del cos de la guardia. Aquesta porta com la resta de la muralla està constituïda per carreus de pedra ven formats, col·locats a soga i tizó. A l’inici d’aquesta porta, cap a l’esquerra hem trobat una rampa descendent amb una forma quadrada que es connecta amb 4 portes. Aquesta porta ha sigut una gran motivació per seguir visitant aquesta meravellosa ciutat, ja que si aquest monument ens a semblat preciós els altres segur que també seran així o millors encara. Després de visitar la porta del nord ens hem assegut a un banc a per fer una migdiada, i al cap d’una horeta ens hem anat a visitar l’edifici basilical superior. Aquest edifici està situat a la part oriental de alcàsser. Aquest te una planta basilical constituïda per cinc naus més una sisena nau perpendicular a les anteriors al costat sud. El terra d’aquest recinte ens ha encantat encara que estigui fet amb maons, però el que més ens ha agradat d’aquest edifici son els murs que estaven pintats de blanc i sòcol en mangra. Aquests dos colors estaven utilitzats també per a decoració dels arcs preciosos per cert. Les columnes alteren fustes de color vermellós de color gris. Finalment quan hem acabat de visitar el fantàstic edifici basilical superior sens ha fet de nit i hem sopat i ens hem muntat la campanya al costat de la mesquita aljama per poder visitar-la demà.


Dia 2 Medina Azahara 30-03-1972 Avui, es el segon dia de la nostra estança aquí, a Medina Azahara. Ahir, vam acampar molt a prop de la Mesquita Aljama, així que hem aprofitat per visitar-la! Al entrar allà Imaad, Salwa i jo, ens hem impressionat moltíssim. L’aljama era enorme i preciosa. Diuen que la van acabar de construir a l’any 941 aproximadament, i sabem que com totes les mesquites està ubicada cap a la Meca. La veritat que ens al·lucina bastant pensar com s’han pogut ubicar per construir totes les mesquites mirant cap a un mateix lloc. Sabem que el califa, té un accés des del ”jardí alt” (que li diuen a una part concreta d’aquesta ciutat) que va directament a la sala d’oració. El minaret, ens ha semblat preciós, crec que m’arriscaria a dir que és el més bonic de tota la mesquita després del mur de l’alquible.

Teníem pensat visitar bastantes més coses durant aquest matí, però en definitiva, ens ha sigut impossible, ja que hem passat massa temps a la mesquita aljama. Tal i com hem sortit d’allà, hem tornat a la nostra tenda, on hem dinat i hem planificat una mica la nostra tarda. Després de dinar, vam anar a visitar la el “gran pórtico”, ja que un home que ens vam trobar per allà (viatger també, per cert) ens la va recomanar. Ens vam quedar bocabadats al veure aquell enorme monument. En el fons, aquest monument no era més que l’entrada oriental al recinte d’alcàsser, que està constituïda per 15 arcs. Era enorme, i preciós, i si et fixes una mica, es podia observar perfectament que estava disposat per dos tipus d’arcs: L’arc central, es l’arc de ferradura, i els 14 laterals, són arcs escarsers. Aquests arcs estaven subjectats sobre pilars alineats. Tots els arcs, eren molts senzills en quant a la decoració; tots els pilars eren de color blanc, i el que és l’arc, anaven alternant pedra i maó. A més a més, questa galeria sostenia una preciosa terrassa. Per finalitzar el nostre meravellós dia, vam visitar la porta del primer ministre, un monument que té algunes semblances amb el “gran pórtico” tot i no ser el mateix. En definitiva, el monument que més ens ha agradat d’avui ha sigut el “gran pórtico”, ja que es una cosa molt diferent, que no s’acostuma a veure a cap altre lloc, o que com a mínim, nosaltres no havíem vist mai!


Ara ja tornem a estar a la nostra tenda, just al davant de la Mesquita Aljama, preparant-nos per anar a dormir! Estem morts de son, ha sigut un dia molt intens... Ja tenim pena, perquè demà ja marxem cap a casa, però aprofitarem el dia al màxim!


Dia 3 Medina Azahara 01-04-1972 Avui, tercer i últim dia de la nostra estança a Medina Azahara, tot just quan ens hem llevat ja hem començat a pensar sobre el que farem durant el dia per visitar els altres monuments i no hem trobat res millor que anar al “Salón Rico”, quan hi hem arribat ens hem quedat al·lucinats amb les sales que hi disposava, entre elles la cosa que mes destaca era la decoració; primer de tot les característiques de l’arc de ferradura califal, i per altre banda la nova tècnica que consistia en que es tallava a una pedra que era diferent a la de com es feien els arc de ferradura, el funcionament es basava així, a la part inferior es col·locaven un grans taulons que flanquejaven els vans reals o fingits. A la part intermitja hi havia es trobaven els arcs de ferradura que contenien la seva decoració associada. I per últim e a la part superior, un fris connectat al sostre que representava el firmament. És impressionat veure-ho, ens ha encantat! El més al·lucinant de tot, és pensar com deuen haver construït tot allò! Després d’aquella visita al Salon Rico ens hem dirigit a dinar, més tard hem anat a la Casa Reial, ha estat meravellós. Aquesta casa està situada a la part més alta de alcàsser, rebia aquest nom perquè es on es creia que vivia el califa. Entre les dues visites que hem fet la que més ens ha agradat ha sigut el “Salon Rico” per els seus objectes i decoració que contenia. Ara per desgràcia se'ns ha acabat la nostra estança aquí, a Medina Azahara, i ens disposem a tornar a buscar els nostres objectes per tornar a Granada, però tot i així tenim més que clar que volem tornar-hi per veure altres monuments tant impressionants com els que hem vist. Sens dubte tornarem, ara ens hem centrat a tornar a la nostra ciutat, Granada. Després d’un llarg trajecte, ja estem allà. Tot aquest viatge, ha valgut molt la pena. Imaad, Nayla i Salwa.

Profile for anabolo

Medina Azahara diari  

El treball fet per Mariona Cambray, Pau Cortinas i Ana Bosch, sobre l'Islam, Al-Andalus. La ciutat escollida es: Medina Azahara

Medina Azahara diari  

El treball fet per Mariona Cambray, Pau Cortinas i Ana Bosch, sobre l'Islam, Al-Andalus. La ciutat escollida es: Medina Azahara

Profile for anabolo
Advertisement