Page 1

Ana Birchall

Deputat - Colegiul 5, Vaslui Raportul deputatului - ianuarie - iulie 2013

6 luni ĂŽn Parlament


Activitatea parlamentară în cifre 66 întrebări 10 interpelări 17 declaraţii politice 14 propuneri legislative

26 de luări de cuvânt în Plenul Camerei Deputaților

În raportul de activitate veți găsi: 1. Propunerile legislative inițiate de Ana Birchall 2. Promovarea Vasluiului - tradiții și cultură 3. Diplomație parlamentară 4. Activitatea de control parlamentar *interpelări și întrebări 5. Cele mai importante declarații politice 6. Cele mai importante conferințe internaționale Ana Birchall a fost prezentă la 34 din cele 43 de ședințe ale plenului Camerei Deputaților și dintr-un total de 51 de ședințe ale Comisiei pentru Afaceri Europene a totalizat un număr de 42 de prezențe. * Ana Birchall a participat la alte activități parlamentare (Conferințe internaționale, întâlniri cu ambasadori) în momentele în care a absentat motivat de la ședințele ordinare din Parlament.

În doar 6 luni de mandat, Ana Birchall a devenit rapid unul dintre cei mai activi parlamentari din Camera Deputaţilor


Ce am promis - Ce am făcut

Ce am promis Trecerea satelor Florești și Dealu Secării din componența comunei Poienești în componența comunei Alexandru Vlahuță Sprijinirea familiei tinere din România prin creșterea alocației de stat pentru copii.

Eliminarea inegalităților sociale între genuri în fața tuturor autorităților statului dar și în mediul privat.

Ce am făcut în 6 luni Propunere legislativă pentru trecerea satelor Florești și Dealu Secării din componența comunei Poienești în componența comunei Alexandru Vlahuță, județul Vaslui

Plx. 101/2013

Adoptată de Camera Deputaților

Propunere legislativă creșterea etapizată a alocației de stat pentru copii, până la un nivel care să asigure eliminarea inegalităților sociale La Senat

BP255/2013

Propunere legislativă pentru asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați - femeile vor avea o legislație care să le permită să se apere împotriva tuturor formelor de abuz și discriminare de gen. La Senat

BP120/2013


Alături de locuitorii Colegiului 5, Vaslui

În Zorleni, de 1 iunie, împreună cu ambasadoarea Finlandei la București, doamna Ulla Väistö. Prezența doamnei ambasador în Colegiul 5, Vaslui ne dă încredere că investițiile străine în județ și în special în Colegiul 5 nu vor întârzia să apară.


Este foarte important să rămâi alături de oamenii care au avut încredere în tine, să îi asculţi, să le cunoşti problemele şi să faci tot ceea ce îţi stă în putere să le rezolvi.”

Ana Birchall

Deputat ales în Colegiul nr.5, Vaslui


Alături de locuitorii Colegiului 5, Vaslui Fiecare întrebare pe care am adresat-o Guvernului a vizat exclusiv problemele dumneavoastră, locuitorii colegiului 5 Vaslui, cum ar fi: Situaţia micilor producători agricoli din jud.Vaslui. Combaterea şi diminuarea riscului de abandon şcolar în mediul rural din jud.Vaslui. Situaţia finanţării Spitalelor din jud.Vaslui. Decontarea sumelor pentru cheltuielile de transport ale elevilor. Măsuri pentru crearea de locuri de muncă și combaterea șomajului (mai ales în rândul tinerilor).

Intervențiile mele de la tribuna Parlamentului au vizat atât problemele pe care Guvernul încearcă să le rezolve, cât și problemele dumneavoastră locale. Creșterea absorbției fondurilor europene. Majorarea valorii ajutorului social şi a venitului minim garantat. Educaţia şi reformele sistemului educaţional. Sprijin pentru ajutorarea familiilor din România, în special pentru familiile tinere.

Prima ținut propunere legislativă pe care am inițiat-o are ca obiect reunificarea M-am de cuvânt: comunei Alexandru Vlahuță. Am promis că voi lupta pentru creșterea alocației de stat pentru copii. Am inițiat o propunere legislativă care va crește alocația imediat ce va fi adoptată. Am promis că voi reda comunei Al. Vlahuță satele Florești și Dealu Secării. Am inițiat o propunere legislativă care va rezolva în scurt timp această problemă (este deja adoptată de Camera Deputaților).

76 întrebări

+ interpelări

17 + 26

declarații politice

cuvântări în plen

14

propuneri legislative


Cu prietenii de la Ivești

Primarii din colegiul 5 Vaslui , mulțumesc foarte mult pentru primire


Colaborarea cu autoritățile publice locale Vreau să le mulțumesc tuturor primarilor localităților ce compun Colegiul uninominal numărul 5, Vaslui, pentru tot sprijinul pe care mi l-au oferit pe parcursul primei sesiuni parlamentare. Cred într-o colaborare strânsă cu autoritățile locale și sunt convinsă că numai împreună putem face lucruri bune pentru cetățenii colegiului 5 Vaslui. Îi asigur pe domnii primari din colegiul 5 că le voi rămâne alături, așa cum am fost și până acum și îi vor sprijini în toate proiectele pe care le derulează pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează.

Ana Birchall

La începutul anului Ana Birchall a propus amendamente la legea Bugetului de Stat pe anul 2013 prin care a solicitat suplimentarea sumelor alocate cu: 10.000.000 de lei pentru drumurile comunale din județ 40.000.000 de lei pentru drumurile județene din Vaslui 69.000.000 de lei pentru echilibrarea bugetelor locale

Există puncte fixe special amplasate în fiecare primărie din următoarele localităţi:

Alexandru Vlahuţă, Băcani, Ciocani, Coroieşti, Dragomireşti, Fruntişeni, Ghergheşti, Griviţa, Iana, Ibăneşti, Iveşti, Perieni, Pochidia, Pogana, Pogoneşti, Puieşti, Tutova, Vinderei, Voineşti, Zorleni


Promovarea Vasluiului -tradiţii şi cultură

Ce copii frumoşi şi talentaţi are Vasluiul nostru! Alături de un grup de 45 de copii din comunele vasluiene Băcani şi Alexandru Vlahuţă, însoţiţi de către dascălii lor, care au vizitat Palatul Parlamentului.


Diplomaţie parlamentară Ana Birchall are o bogată activitate de diplomaţie parlamentară prin responsabilităţile pe care aceasta şi le-a asumat în organismele de colaborare interparlamentară Ana Birchall a fost nominalizată să facă parte din Global Advisory Board al WE Connect Internațional. WE Connect International este unul dintre cele mai importante ONG-uri internaționale care susține femeile întreprinzătoare din întreaga lume. Ana Birchall va putea promova afacerile femeilor din România peste hotare prin WEConnect. Ana Birchall este secretar al Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul României și raportor pentru comunicarea Comisiei Europene „Pregătirea pentru alegerile europene din 2014: consolidarea în continuare a desfășurării eficiente și democratice a alegerilor.” Parlamentul Romaniei a transmis Adunării Parlamentare a Consiliului Europei nominalizarea deputatului PSD Ana Birchall ca parlamentar de referință al legislativului român în Campania Consiliului Europei pentru combaterea violenței împotriva femeilor. Deputatul Ana Birchall are calitatea de președinte al Grupului de prietenie România-India. India este una din economiile cu cea mai mare creștere pe plan mondial din ultimii 5 ani.

Deputatul Ana Birchall a devenit membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen


Interpelări şi întrebări Sinteza întrebărilor şi interpelărilor adresate Guvernului Educaţie Naţională Muncă, Familie și Protecţie Socială Sănătate Agricultură şi Dezvoltare Rurală

12 10 6

IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism

Afaceri Interne Alte ministere

21 20

4 15

*Anumite întrebări au fost adresate mai multor ministere, cu acelaşi nr. de înregistrare rezultând un număr de 90 de întrebări şi interpelări

Prioritatea nr. 1 este judeţul Vaslui

Câteva exemple: Transportul elevilor din comuna Băcani la liceele din Bârlad Problemele locuitorilor satelor Floreşti şi Dealul Secării Spitalul de la Tutova ar putea funcţiona ca secţie pe lângă spitalul Bârlad Problemele persoanelor vârstnice din Vaslui


Declaraţii politice

Creşterea ratei de absorbție a fondurilor UE Ca urmare a activităţii Guvernului României, Comisia Europeană a deblocat Programul Operaţional Sectorial Mediu şi au fost reluate plăţile către beneficiari.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 5 martie 2013

Situaţia macroeconomică a României România este la nivel european pe locul 3, ca rată de creştere. Nivelul economic atins de România în ultimul an este o dovadă că politicile pe care guvernarea USL le-a luat şi-au atins scopul.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 21 mai 2013


Stabilitatea politică a României trebuie să schimbe ADN-ul modelului social-economic.

România trebuie să continue relaţiile comerciale atât cu partenerii tradiţionali, dar este important să ne deschidem şi spre alte pieţe, spre exemplu din Asia, precum India.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 2013

Politici social-democrate cu privire la îmbunătăţirea nivelului economic al statelor.

Măsurile pe care România le-a luat în ultimul an reprezintă un model de înlocuire a austerităţii cu o politică centrată pe bunăstarea cetăţeanului.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 23 aprilie 2013


Rolul pe care PSD îl are şi l-a avut în politica românească.

Diferențele fundamentale între guvernările USL și PDL Pentru guvernarea USL cetăţeanul este mai presus decât interesul politic. S-a oprit tăierea de la populaţie şi s-a oprit risipa banilor publici, care a fost încurajată în timpul guvernării PDL

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 8 mai 2013

Pentru noi, actualii reprezentanţi ai social -democraţiei româneşti, principala provocare în anii care vin este de a continua proiectul de modernizare a ţării, de a promova politici care să ajute la întărirea clasei de mijloc.

Ana Birchall Şedinţa Camerei Deputaţilor din 3 aprilie 2013


Reformele întreprinse în sistemul educaţional.

În acest an, s-a făcut primul pas către o construcţie curriculară, care să se plieze pe actualul context economic şi social, pe interesele şi particularităţile de vârstă ale elevilor din ziua de astăzi prin punerea în aplicare a unui nou plan-cadru pentru învăţământul primar.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 8 mai 2013

Majorarea valorii ajutorului social şi a venitului minim garantat. Noi am urmărit încă din prima zi de mandat ca nivelul de trai al românilor să se îmbunătăţească. Reparaţia se face prin creşterea nivelului ajutorului social şi a venitului minim.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 14 mai 2013


La conferinţele internaţionale

În compania lui Tony Blair - fostul premier al Regatului Unit al Marii Britanii

Alături de bunul meu prieten recent investit în funcția de primar al orașului Dublin. (La conferința COSAC, Dublin, Irlanda)


În calitate de Președinte al grupului de prietenie cu India din Parlamentul României am fost invitată să particip la festivalul “Namaste” ce a avut loc la Muzeul Satului din București. A fost un eveniment plin de culoare și cultură care s-a bucurat de un succes enorm.


Alături de primul ministru danez, Helle Thorning-Schmidt la conferinţa anuală “Progressive Governance: Towards Growth and Shared Prosperity” Reputația internațională a României ține de fiecare dintre noi, de felul cum ne raportăm la ceilalți, de comportamentul nostru dar și de respectul pe care noi îl avem față de noi înșine.

Ana Birchall

Deputat ales în Colegiul nr.5, Vaslui


Sprijin pentru familiile tinere Chiar înainte să devin parlamentar, un obiectiv pentru care m-am luptat cu pasiune și convingere este sprijinirea familiilor tinere din România. Avem nevoie de sprijin concret pentru familiile tinere din România. Familia tânără trebuie să devină o prioritate economică şi socială pentru politicile publice" Familia tânără trebuie să redevină piesa centrală pe care se sprijină angrenajul economic al generaţiilor viitoare Trebuie să descătuşăm talentul tinerilor români.

Ana Birchall

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 18 iunie 2013


Toate acţiunile pe care le-am întreprins în Parlamentul României sunt dovada faptului că mă interesează problemele românilor. Voi încerca în continuare să respect angajamentele pe care mi le-am asumat în faţa vasluienilor şi nu pot decât să sper că activitatea mea de până acum le va demonstra alegătorilor mei că au făcut o alegere bună pe 9 decembrie.” Vă mulţumesc tuturor,

Ana Birchall

Deputat - Colegiul 5, Vaslui

Raport de activitate parlamentară

1 ianuarie 2013 -1 iulie 2013

Raport de activitate parlamentara a  
Advertisement