Page 1


3 Concept 4 Visie, missie & waarden 7 Strategie 9 Doelstellingen 10 Doelgroep 11 Omgeving 12 Plan van aanpak


14 Sociale media 16 18


Â

Concept

Gent is een ware studentenstad. Het telt bijna 70 000 studenten. Veel studenten houden ervan om er eens een nachtje te gaan stappen. Uit eigen ondervinding weten we dat het niet altijd even eenvoudig is om al je spullen veilig op te bergen tijdens het uitgaan. Nu hebben we ons de vraag gesteld hoe we dit kunnen oplossen. Ons antwoord is veilige studentenlockers. De lockers zullen worden voorzien in de uitgaansbuurten van Gent, meer bepaald in de Overpoortstraat (Kramersplein) en op de Vlasmarkt. Deze dienst wordt aangeboden aan alle studenten in Gent door de overheid in samenwerking met de Associatie Ugent. Ze maken op deze manier het studentenleven van de studerende jeugd aangenamer. Â


Â

Concept

Aan de lockers is een betalingssysteem verbonden via de studentenkaart. De student betaalt 2 euro voor een locker. De studentenkaart kan dan worden opgeladen via een betaalautomaat, deze is gesitueerd naast de lockers. Vervolgens kan je met een zelfgekozen code de locker op slot doen. De locker blijft dan gedurende 24 uur dicht. Daarna moet de student zijn locker ledigen zodat deze opnieuw kan gebruikt worden. Â


Visie, missie & waarden Â

Visie Spullen van studenten op een veilige manier opbergen.

Missie Betaalbare en veilige lockers voorzien voor studenten in uitgangsbuurten in Vlaanderen om diefstal tegen te gaan.

Waarden Betaalbaar, veilig en betrouwbaar Â


Strategie Â

Word of mouth strategie De krachtigste vorm van communicatie is een aanbeveling van iemand als jij zelf. Dit is logisch. Word of mouth, zowel offline als online, is steeds een betrouwbare bron van informatie. Meer dan informatie die we halen uit de organisatie zelf. Wij willen deze strategie toepassen. Door ons minder te focussen op reclame inspanningen, kunnen we meer tijd spenderen aan de veiligheid en degelijkheid van ons concept. Zo richten we ons naar studenten die op deze manier de informele communicatie over Lock it up bevorderen. Waar we naar toe willen is : wanneer studenten positief spreken over Lock it up, zal onze naambekendheid en imago versterkt worden en dit zal leiden tot het beoogde gedrag, namelijk het gebruiken van onze lockers.


Doelstellingen

•  In het academiejaar 2014-2015 willen wij 70% van alle Vlaamse studenten, die genieten van uitgaansleven, informeren over het bestaan van de studentenlockers. •  In het academiejaar 2014-2015 starten wij met de verhuur van lockers in de Gentse studentenstad. Hiervoor voorzien we 250 lockers in de Overpoortstraat en 100 lockers op de Vlasmarkt. •  In het eerste bestaansjaar van de studentenlockers willen wij dat 80% van de lockers optimaal gebruikt wordt, dus ± 280 lockers. •  Wij willen diefstallen met 25% verminderen in de eerste 3 jaar van het bestaan van onze studentenlockers. •  70% van alle gebruikers moet tevreden zijn over het gebruik en de werking van de lockers in het eerste bestaansjaar.


Doelgroep

Alle Gentse studenten die in de uitgaansbuurt op een veilige manier hun jas of tas willen opbergen.

Geografisch : Gentse studenten Demografisch : mannelijke en vrouwelijke studenten tussen 18-28 jaar. Sociaal-economisch : studenten aan de hogeschool of universiteit Psychografische : studenten die in de uitgaansbuurt vertoeven  


Concurrentie

Omgeving

Vestiaires in de café’s van Overpoort Verschillende café’s voorzien voor hun klanten een vestiaire. (Point Final, Lime, Etage, Père Total.. ) Deze vestiaires zijn concurrenten voor ons. Het probleem hierbij is dat de veiligheid niet volledig kan gegarandeerd worden. Wij zijn onderscheidend omdatwij camera bewaking voorzien. Lockers in het Sint-Pieter-Station In het Sint-Pieter Station werkt men met het systeem van betalen met cash geld. Hierna krijgt men een afschrift met barcode waarmee men dan later de locker kan openen. Het is ook zo dat deze locker vanzelf opent na 00u00. Hier zijn wij onderscheidend omdat wij werken met het systeem van studentenkaarten. Verder blijven onze lockers ook gesloten gedurende 24u. De vervelende kwestie dat je locker op een bepaald moment (00u00) ongewenst openschiet heb je bij ons dus niet.


Stakeholders

Omgeving •  •  •  •  •  •  •  •  •  • 

Overheid Stad Gent Studenten Omwonenden Hogescholen Universiteit Gent Website maker Firma camera bewaking Media / Pers Leveranciers materiaal •  Cement •  Lockers (VECOS) •  Elektriciteit

                                                                                                               


Plan van aanpak

Het budget Kostenposten: Aankoop lockers Installatie lockers (loon) Beveiliging à service (loon) - camera’s Vecos kaartlezersysteem à aankoop - installatie (loon) Afdakje à aankoop - plaatsing (loon) Bouwvergunningen Onderhoudsman (lockers kuisen + verloren voorwerpen verzamelen) Elektriciteit Reclamekosten Inkomsten : Gebruik van de lockers : €2/locker voor 24 u Sponsoring associatie Ugent


Plan van aanpak Â

Beheersaspecten Organisatie: Bij ons is dit niet van toepassing aangezien er geen werknemers nodig zijn.

Kwaliteit: De lockers kunnen enkel geopend worden met behulp van een studentenkaart van de Associatie Ugent. Het is onmogelijk om een gehuurde locker te openen met een andere kaart. De lockers zijn van staal zodat ze niet ingedeukt kunnen worden. De lockers zijn van roestvrij staal zodat deze niet aangetast worden door weersomstandigheden.


Plan van aanpak Â

Beheersaspecten Informatie: Er wordt informatie verspreid vanuit 1 persoon (projectleider) zodanig dat iedereen dezelfde informatie krijgt.

Tijd: Op 1 maart 2013 begint het plaatsen van de lockers. De lockers kunnen gebruikt worden vanaf de start van het academiejaar op 22 september 2014 De communicatie rond de dienst begint wanneer dat de lockers geĂŻnstalleerd zijn.


Plan van aanpak

Realisatie De gekozen leverancier (Almasy) start met de opbouw van de lockers op het Kramersplein en op de Vlasmarkt. Hiervoor worden aankondigingsplakkaten voorzien waardoor de ruimte op voorhand wordt leeggemaakt. De lockers bestaan uit speciaal materiaal waardoor ze niet aangetast worden door weersomstandigheden en de veiligheid van de inhoud garanderen.

 


Plan van aanpak

Realisatie Systeem: De Almasylockers zijn uitgerust met het vecos-systeem. Het is een elektronisch slot met een touchscreen waarbij gebruikers een locker kunnen aangeven. Het systeem gaat gepaard met een studentenkaart en is heel veilig. Het gebruik van sleutels behoort hiermee tot het verleden.

Reservatie/gebruik: Studenten kunnen lockers reserveren via de applicatie of de website. Daarop kunnen ze zien hoeveel lockers al in gebruik zijn en of ze dus nog een kunnen gebruiken.  


Plan van aanpak

Realisatie Camerabewaking: Blicon – Varel Security is een allround beveiligingsbedrijf die onze lockers zal voorzien van camera-observatie. De camera’s geven zicht op alle plaatsen. Camera-observatie is op vele manieren te combineren met inbraakbeveiliging. De beelden kunnen opgeroepen worden en zo heeft Lock it up altijd zicht op wat er met de lockers gebeurt. De camera’s zijn ook rechtstreeks aangesloten op onze meldkamer waardoor we 24 uur per dag beelden kunnen oproepen en actie kunnen ondernemen op momenten dat dit nodig is. . Ook studenten kunnen deze beelden oproepen via hun pc of smartphone.

 


Plan van aanpak Â


Visie, missie & waarden Â

Visie Spullen van studenten op een veilige manier opbergen.

Missie Betaalbare en veilige lockers voorzien voor studenten in uitgangsbuurten in Vlaanderen om diefstal tegen te gaan.

Waarden Betaalbaar, veilig en betrouwbaar

Â


Visie, missie & waarden Â

Visie Spullen van studenten op een veilige manier opbergen.

Missie Betaalbare en veilige lockers voorzien voor studenten in uitgangsbuurten in Vlaanderen om diefstal tegen te gaan.

Waarden Betaalbaar, veilig en betrouwbaar

Â


Visie, missie & waarden Â

Visie Spullen van studenten op een veilige manier opbergen.

Missie Betaalbare en veilige lockers voorzien voor studenten in uitgangsbuurten in Vlaanderen om diefstal tegen te gaan.

Waarden Betaalbaar, veilig en betrouwbaar

Â


1

USP


Lock it up  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you