Page 1

Autor: Andreu Mallada Torrent

Anàlisi d’un objecte

1


Autor: Andreu Mallada Torrent

Fase 1 Anàlisi global Nom: Bolígraf Utilitat: Serveix per a escriure, està format per un cos principal normalment de plàstic i de forma de cilindre amb la punta acabada en con per on surt la part de dintre del bolígraf, i la tinta. Per aquest extrem és per on s'escriu.

2


Autor: Andreu Mallada Torrent

Fase 2 Anàlisi Anatòmica Descripció: Està compost per la part superior del bolígraf, la part inferior i el tub de tinta. Esbós:

3


Autor: Andreu Mallada Torrent

Especejament :

Peça 1:

Part superior bolígraf

75 mm

Peça 2:

Part inferior bolígraf

65 mm

Peça 3:

Tub de tinta

95 mm

Peça 4:

Bolígraf complet

140 mm

Peça 5:

Molla

20 mm

4


Autor: Andreu Mallada Torrent

Fase 3 Anàlisi Funcional Descriure la funció de cada peça:

Peça 1

Molla

Serveix per impulsar la punta del bolígraf.

Peça 2

Tub de Tinta

Serveix per contenir la tinta utilitzada per escriure.

Peça 3

Part Superior

Conté l'orifici per on 5


Autor: Andreu Mallada Torrent

surt la punta del bolígraf i te una part adaptada per agafar-lo Peça 4

Part inferior

Conté el mecanisme del motlle i la punta per impulsar el mecanisme.

Fase 4 Anàlisi Tècnica Mides tub de tinta diàmetre: 5,8mm, altura tub de tinta: 95 mm, diàmetre embolcall exterior :10mm, altura embolcall exterior:140mm, altura part superior carcassa:75mm, altura part inferior carcassa: 65 mm Pes: 12 g Materials: derivats del ferro, plàstic i coixinet tou. Cost: 2 euros Seguretat en l’ús: s'ha de vigilar en no fer-se mal amb la punta del bolígraf

6


Autor: Andreu Mallada Torrent

Esb贸s de les vistes:

7


Autor: Andreu Mallada Torrent

Fase 5 : Anàlisi històrica i social Història i evolució: El bolígraf tal com el coneixem va ser inventat en 1938 pels germans Biro, d'origen hongarès, però que s'havien mudat a Argentina, i s'havien nacionalitzat allà, per tant, hi ha moltes probabilitats que si li preguntes a un argentí sobre la procedència del bolígraf, et dirà amb orgull (com amb qualsevol cosa relativa al seu país) que el bolígraf va ser fet a l'Argentina, per un argentí i per als argentins, i que es diu birome (o llapis, com també li diuen). Al principi el seu llançament no va ser molt destacat, fins que l'exèrcit dels Estats Units va mostrar el seu interès en adquirir 20.000 bolígrafs per utilitzar-los amb finalitats bèl·liques a la fi de la II Guerra Mundial. El model adquirit podia utilitzar-se tant per escriure o com d'arma blanca. Després de la finalització del conflicte bèl · lic, la companyia BIC decidir treure una versió de l'arma per a ús civil, fabricat en plàstic i de durada limitada, mentre que la companyia alemanya Staedtler va treure una altra versió més mortífera i duradora.

8


Autor: Andreu Mallada Torrent

Font: http://histopluma.blogspot.com.es/

9

Memoria analisi objecte  
Advertisement