Page 4

GO! BRANCHE NIEUWS 4

DAF Museum opent Trucknasium Het DAF Museum heeft vorige maand het Trucknasium geopend, een nieuw interactief en educatief programma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs met als doel hen in automobieltechniek te interesseren. Het tekort aan technische medewerkers loopt volgens een onderzoek van de Universiteit van Maastricht in opdracht van met ministerie van Sociale Zaken volgend jaar op tot 63.000 en voor elke procent dat de Nederlandse economie groeit, zouden er jaarlijks 13.000 vacatures bij komen. “Voor de technologieregio Eindhoven is dat een zorgwekkende ontwikkeling”, aldus Hans Staals, vicevoorzitter van het DAF Museum. “Om deze reden is het Trucknasium ontwikkeld: een interactief en educatief lesprogramma voor leerlingen uit het tweede jaar van vmbo-t, havo en vwo met als doel hen te interesseren voor automotive techniek en mogelijk ook voor een baan in

Wethouder Monique List-de Roos van gemeente Eindhoven opent het Trucknasium in het

deze sector.”

bijzijn van Hans Staals, vicevoorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum.

Jeroen van de Braak nieuwe secretaris afdeling Autovak Met ingang van 1 juli 2013 legt Eric Rommerts zijn taak als secretaris van de afdeling Autovak van RAI Vereniging neer. Hij wordt per die datum opgevolgd door Jeroen van de Braak, thans adjunct-secretaris van de afdeling Auto’s van RAI Vereniging.

Eric Rommerts (63) is ruim achttien jaar actief zijn geweest in de aftermarket. In 1995 begon hij bij RAI Vereniging aan zijn carrière bij de afdeling Autovak. Rommerts heeft de afdeling in de afgelopen 18 jaar verder ontwikkeld tot een goede afspiegeling van de markt. Tevens leverde hij een bijdrage aan de tweejaarlijkse beurs van de branche, AutovakRAI.

Europese lobby Ook aan de Europese lobby heeft Rommerts zijn steentje bijgedragen. Hij was 6 jaar lang penningmeester en lid van de Stuurgroep van CLEPA, de Europese koepel van de toeleveranciers aan de automotive industrie. Daarnaast is hij 10 jaar bestuurslid van FIGIEFA, de Europese organisatie van importeurs en grossiers van automaterialen. In het bestuur van EGEA, de Europese koepel van fabrikanten en distributeurs van garage uitrusting, is Leon Andriessen, een prominent Autovak lid, de voorzitter en hij wordt in zijn taak door Eric Rommerts ondersteund. Genoemde koepels pleiten voor open marktwerking in de aftermarket en doen dit door middel van verschillende kerndossiers zoals de beschikbaarheid van technische data, open marktwerking voor zichtbare carosseriedelen en Europese harmonisatie van APK wetgeving. Jeroen van de Braak (41) heeft voor zijn huidige functie binnen de afdeling Auto’s ook al zes jaar ervaring binnen de afdeling Autovak opgedaan. Hij kent het klappen van de zweep binnen zowel het gebonden als het ongebonden kanaal en is goed op de hoogte van de verschillende sectoren en hun specifieke focus.

Scheidend Autovak secretaris Eric Rommerts (r) en zijn opvolger Jeroen van de Braak.

Profile for RAI Amsterdam

Go!mobility 3 2013  

GO!Mobility verschijnt 5 keer per jaar en is o.a. bestemd voor politici, overheidsinstanties, de media en leden van RAI Vereniging.

Go!mobility 3 2013  

GO!Mobility verschijnt 5 keer per jaar en is o.a. bestemd voor politici, overheidsinstanties, de media en leden van RAI Vereniging.