Page 22

GO! RAI vintage 22

Koninklijke DAF Na de ontdekking van de aardgasreserves in Groningen besluit de Nederlandse regering dat de steenkolenmijnen in Limburg overbodig zijn geworden. De mijnen werden gesloten en de schachten volgestort met beton. Daarmee wordt een welvarende provincie in één klap goeddeels werkloos. De beschikbare arbeidsreserve komt DAF echter goed van pas. In Born wordt namelijk met veel steun van de overheid een gloednieuwe autofabriek gebouwd. In de zomer van 1967 start daar de productie van de DAF 44, waarvan de eerste exemplaren in Eindhoven van de band zijn gelopen. De 44 is een ontwerp van Michelotti, die op basis van de 33 als prototype ook een open strandwagentje bouwt dat hier op de foto is te zien. Wim van Doorne, samen met zijn broer Hub oprichter van de DAF fabriek, ontvangt een eerste exemplaar van dit voertuig als cadeau voor zijn zestigste verjaardag. DAF doopt de unieke auto later om in ‘Willem Alexander’ en schenkt die aan het Koninklijk huis. De strandwagen werd vooral gebruikt bij het vakantiehuis van de Koninklijke familie in Porto Ercole en staat thans in het DAF Museum in Eindhoven. Naast deze ‘Koninklijke DAF’ zijn in dit museum nog tal van andere prototypes te vinden die nooit in productie zijn genomen. Zoals bijvoorbeeld de door Hub van Doorne thuis gebouwde ‘rijdende regenjas’, een driewieler die thuis in de gang kon worden gestald.

Profile for RAI Amsterdam

Go!mobility 3 2013  

GO!Mobility verschijnt 5 keer per jaar en is o.a. bestemd voor politici, overheidsinstanties, de media en leden van RAI Vereniging.

Go!mobility 3 2013  

GO!Mobility verschijnt 5 keer per jaar en is o.a. bestemd voor politici, overheidsinstanties, de media en leden van RAI Vereniging.