Page 58

WRC – Рели Сардинија

ФИЛМСКИ ЗАПЛЕТ ВО БОРБАТА ЗА ТИТУЛА СО ЗАВРШУВАЊЕТО НА ПРВИОТ ДЕЛ ОД СЕЗОНАТА СЕ СЛУЧУВА ФИЛМСКИ ЗАПЛЕТ ВО РАЗРЕШУВАЊЕ НА БОРБАТА ЗА ТИТУЛА. ТРОЈЦАТА КАНДИДАТИ ЗА ТИТУЛА ОТ ТАНАК, СЕБАСТИЈАН ОЖИЕ И ТИЕРИ НУВИЛ СЕ РАЗДЕЛЕНИ СО САМО 7 БОДОВИ.

В

ториот по големина остров во Медитеранот, Сардинија беше домаќин на осмиот настан од Светскиот шампионат во рели годинава и воедно се закити со епитетот најпревртливото рели во досегашниот дел од сезоната. Но, превирањата кои се случија на релито на Сардинија не застануват тука. По завршувањето на настанот тројката која се наоѓа во трката за титула От Танак, Себастијан Ожие и Тиери Нувил според бодовното салдо е тесно распоредена. Ја двојат само седум бодови кои воедно ветуваат дека борбата за титула во останатиот дел од сезоната која ќе стартува по летната пауза на првиот ден од месец август ќе биде уште пожестока. Планираното повлекување во последните метри и повлекување од очигледната победа на прет58

07/8.2019 | www.amsmklubmobiliti.mk

Profile for AMSM

АМСМ КЛУБ МОБИЛИТИ ЈУЛИ-АВГУСТ 2019 бр.40 електронско  

АМСМ КЛУБ МОБИЛИТИ ЈУЛИ-АВГУСТ 2019 бр.40 електронско  

Profile for amsm5
Advertisement