Page 1


Xiprers La infantesa

DAMUNT MON VAIXELL

La infantesa és el moment d’aprendre sobre l’essencial, Sobre el terrestre i el celestial, Sobre la bondat, la bellesa i la veracitat. La infantesa és el moment per estimar i ser estimat. Per expressar la por i aprendre a confiar Per què et permetin ser seriòs però també festiu i rialler. Els nens tenen dret a somiar, I necessiten temps per crèixer al seu propi ritme. Tenen dret a cometre errors i dret a ser perdonats. Els nens necessiten ajuda per a desenvolupar la seva pròpia habilitat, Per transformar-se i expressar les seves millors capacitats. Tenen dret a que se’ls deslliuri de la violència i la gana, I puguin tenir una llar i protecció. Necessiten ajuda per crèixer sans, Amb uns bons hàbits i una adequada nutrició. Els nens necessiten persones a qui respectar, Adults dels que puguin seguir el seu exemple i autoritat estimada. Necessiten tot un ventall d’experiències: tendresa i amabilitat, Decissió i valor, inclús trapelleria i mal comportament. Els nens necessiten moments per donar i per rebre, Per integrar-se i participar. Necessiten ser part d’una comunitat, sent individus. Necessiten temps per descansar i temps per jugar, Temps per a no fer res i temps per treballar.

2008-200

Joan Salvat Papasseit

S’han pujat al vaixell amb destinació el xiprers l’antonia, anúi, ausies, carlota, chiara, declan, faru, felix, hakim, igor, isolda, jana, joan, kholoud, kiliam, leo, liam, louna, maria, martí, martina, pau, pia i sam, .. i

aqui estan plens de ganes d’amistat.

Benvolgudes llunetes!!

La tot-possibilitat de elisa, duna, noah, ana, clara,

bruna, auri, dani, gerard, guarina, guillen, iker i aki, lupe, majdouline, marc, marcelo, maria, nacho, nil, olmo, ot, roger, victorino i yago es puja

al globus aerostático, amb espai per a totes les anècdotes, en aquests dies.

Bon viatge sisè!

Necessiten moments per a la devoció i espai per a la curiositat. Necessiten límits protectors i llibertat per a la creació. Necessiten conèixer una vida de principis, I donar-los la llibertat per què els descobreixin per ells mateixos. Necessiten una relació amb la terra, amb els animals i la naturalesa; I necessiten desenvolupar-se com èssers humans dintre de la comunitat.

Tens la força de les coses que cauen amb força, els llamps, les estrelles, els arbres, la veritat.

L’esperit de la infantesa ha de ser protegit i alimentat. Aquesta és part essencial de l’esser humà i necessita mantenir-se viu. Asociación Alliance for childhood

9

Damunt mon vaixell l’arc de Sant Martí com un gran cinyell. Totes les sirenes engronxant-se en ell.

a les paginas següents… fragments de l’art, ve definit en el nostre cas com, la tècnica per a produir en una altra persona una emoció, de les nenes i nens juntament amb els seus acompanyants durant aquest curs. si vols veure’l en pdf estarà penjat en www.ampaxiprers.com

I ets forta com les coses que pugen amb força, la mar, els volcans, els arbres, la veritat. Enric casasses


a t s i v e r Ent

6. T’agrada que et maquillin o et caracteritzin? Sí perquè m’ajuda a trobar-me amb el personatge. El que passa és que quasi sempre m’ho acabo fent jo.

7. Quin personatge t’ha agradat més rep-

La màgia dels actors

Ferran Rañé, actor (Barcelona 1950). De molt petit, fa teatre i diu poemes al poble dels avis materns, Torrevelilla (Terol). Després a Sant Just Desvern, prepara i fa números còmics a l’ escola. Actua en grups independents. Estudia a l’ Institut del Teatre de Barcelona. Als 20 anys comença el treball professional amb Els Joglars. L’ any 1978 marxa a l’ exili a França durant un any a causa del Consell de Guerra per l’ espectacle La Torna. Fins avui ha participat a 25 obres de teatre, 17 pel· lí cules i 18 sèries o programes de televisió.

1. Què és el que més t’agrada

i el que menys t’agrada del teu treball? El que més m’agrada és treballar amb tot l’equip : maquillatge, so, llum ,etc..... I el que menys m’agrada és la repetició.

2. Quina sèrie o pel·lícula de les que has fet t’ha agradat més?

La de Charlie Rivel es va fer molt famosa i va ser la que em va agradar més.

3. Quin és el millor actor o actriu amb qui has treballat?

He treballat amb molta gent i no us sabria dir qui és el o la millor; la meva dona per exemple, Blanca Apilánez, és molt bona i també altres com l’ Emma Vilarasau, el Lluís Omar i també el Jaume Sorribas que per a mi és un mestre de l’humor. M’ha agradat molt treballar amb tothom, en certs moments s’ha creat una màgia molt especial.

4. Que et va fer pensar en ser actor?

Jo tenia un pare molt comediant, era “cantant” i ho feia molt bé, cantava en “anglès” sense saber què deia . La gent a l’escola em demanava que sortís a fer coses de teatre com per exemple petits espectacles . I al cap d’uns anys vaig començar a fer els meus propis espectacles i vaig tenir molt d’èxit i aquesta va ser la meva inspiració.

5. Què se sent quan estàs actuant o gravant?

Són sensacions diferents, és com l’adrenalina; com sensació de vertigen. De vegades tot surt bé, però de vegades, és com si es parés el temps màgicament, com si es formés una rodona al meu voltant. De vegades quan estàs explicant un conte es crea una rodona, com si tot es parés, com si no importés el que estigués passant a fora, això és el que sento quan estic actuat.

resentar? Kiko el progre i Maki Navaja. També Charlie Rivel i Falstaff.

8. Què trobes més interessant, fer de bo o de dolent? Bé, per resumir-ho fer de dolent és molt més interessant.

9. A on t’agrada més actuar al plató o a

l’exterior? Al plató perquè a l’exterior se’m dóna malament.

10. Quina sèrie t’ agrada

més: el Cor de la ciutat, Via Augusta o Majoria

Absoluta? A Majoria Absoluta em vaig divertir molt

11. Què prefereixes fer: teatre , cinema o sèries?

M’agrada anar passant. Quan estàs molt de temps al plató voldries fer teatre i a l’inrevés. Prefereixo el teatre ja que és més natural, persona a persona. El cinema és molt més modern e irreal. A Palestina un pot fer teatre però no pot fer cinema.

12. En quina pel·lícula, obra de teatre o sèrie t’hauria agradat treballar?

A la pel·lícula “El Padrino”, perquè és una pel·lícula de tema social amb grans personatges. Direcció excel·lent. No sobra cap pla. Grans actors. I forces escenes d’exteriors molt ben resoltes. Robert Duval interpreta de meravella els exteriors. A mi em dóna una mica d’enveja.

13.

Per què vas decidir portar al teu fill a l’escola Els Xiprers? Vaig estudiar amb el tiet del Marc i som molt amics . Vaig veure que el Marc estaria en aquella escola i vaig decidir que l’Iker també hi aniria. És molt bonica i la ubicació també; té un projecte molt interessant.

14. Ara que el teu fill se’n va de l’escola quina valoració en fas, d’aquesta?

És molt bona, teniu una escola molt especial. El record dels ex alumnes és d’un passat imprescindible. No tothom té una escola com aquesta, tinc molta enveja de vosaltres. El programa està en la línia que m’agrada. Els trets del centre són: la ubicació, el viatge per recollir els nostres fills a diverses estacions del tren... Quan varem preinscriure el nostre fill Iker, hi havia 27 persones que volien entrar a l’escola, després van haver-hi 2 baixes i va poder entrar; va tenir una oportunitat. 15. On vas conèixer la teva dona? A la sèrie Tocats de l’ala

16. Quina sèrie has fet amb la teva dona?

La sèrie Tocats de l’ala. Alumnes de sisè Març 2009


MACBA

Colònies 4 rt i 5 è

El passat 5 de febrer, la classe de 4rt vem anar al MACBA, per fer una visita, després d’haver treballat durant unes quantes setmanes amb material que el museu ens va deixar. Perquè poguèssim veure i experimentar que vol dir: contemporani, que vol dir: que l’art és subjectiu, què vol dir: art, I com des de els temps dels homes prehistòrics, passant per diferents moviments artístics i pictòrics, l’art ha anat evolucionant i avui en dia el concepte d’art és molt més ampli, vem intentar experimentar amb aquest concepte i els nostres coneixements i gustos que tenim per l’art. Aquí teniu una petita mostra del que vem fer. Classe de 4rt

Del 24 al 27 de març 4rt i 5è vàrem anar al Ginebró (Vilopriu, Baix Empordà) de colònies. Vam arribar amb un autocar, vam organitzar les habitacions i tot seguit ens vam presentar a uns monitors disfressats de romans, els noms eren: la Gemma, la Nimfa, el “Junior” i l’Albert (Espigòlum). Tots eren molts simpàtics i agradables. Després vam anar a dinar i el dinar era molt bo, vam jugar al bosc i vam fer una sortida de natura, cabanes i refugis. Vam fer l’esbarjo i després vam anar a sopar. Al dia següent al matí vàrem anar a les ruïnes d’Empúries i va ser molt interessant però una mica avorridet en alguns casos. Després de la visita i de dinar vam fer uns jocs olímpics molt divertits entre els quals hi havia les quadrigues i van anar unes sis persones a l’infermeria de la casa. El tercer dia vam fer tir amb arc i també vàrem respatllar els rucs i els vam donar de menjar, hi havia 4 rucs catalans i un pirinenc. El ruc pirinenc era el pare i es deia Pinxo. La mare es deia Xula o Chula i estava embarassada i la Lluna estava en zel. A part hi havia el Sucre i la Nina. Després vam dinar i tot seguit vàrem fer una cursa d’orientació per fora de la casa. Al voltant del Ginebró hi havia molts espais i molt macos, ens havíem d’orientar amb brúixoles i a partir de pistes que ens indicaven els graus del gir que havíem de fer. Més tard vam fer una visita a la granja i a l’hort. Allí vam veure: ànecs, cignes, pollets, galls d’indis (un paó ens va obrir la cua i va ser molt espectacular). També vam veure plantacions de cebes, enciams,… A la nit vam fer la festa de comiat, una SUPER DISCOTECA!!!!! Música amb un equip professional, llums de colors, focus, etc. Vam anar a dormir molt més tard i cansats. L’últim dia vam fer un mosaic romà, una activitat tranquil·la i descansada abans de fer el darrer dinar i tornar cap a Barcelona. Ah! I en aquest dinar el Jorge, que era el seu aniversari, va bufar espelmes. Fins l’any que ve!! Albert B, Lucia i Roc


s t n e m i r e p x E 1r curs

Els ulls só n per mirar º Setmana dels sentits

La Vista: Els ulls són per mirar.

@

Les llunes, les estrelles i els sols, ens hem repartit en sis grups diferents i hem mirat, comentat i analitzat segons les nostres opinions el quadre de “Las Meninas”, desprès cada grup s’ha inventat una història a partir de tot el que recordàvem. Cada grup treballarem a partir d’aquesta imatge. Primer hem fet una observació del quadre, els nens i nenes van manifestant el que veuen i els/les mestres demanem arguments de les seves afirmacions: Què heu vist en aquesta imatge?... Com van vestits?....

rs u c n 2 Com pot ser per dins Poden pensar? Con neixen? Fan soroll? Parlen?

I així amb totes les preguntes que se’ns han acudit a partir de les seves respostes. Hem intentat descobrir quins elements de la imatge ens fan veure aquest quadre d’una manera determinada, i interpretar la imatge d’una forma concreta. Els cabells, la roba, les postures, la porta, el color de les coses , etc. En segon lloc ens hem imaginat a casa de qui estaven i per què? Després ens vam inventar un conte que transcrivim a continuació. Mes tard a les classes vam fer una reproducció amb colors en full de dibuix. Hi havia una vegada un castell amb tres princeses que tenien un pare que estava pintant un quadre. Tenien un gos que cada matí els despertava bordant perquè era com un despertador. Quan el gos els despertava il·luminava l’habitació quan s’obrien les cortines. A l’habitació de les tres princeses hi havia molts quadres delicats i bonics penjats per la paret, aquests quadres eren de les princeses. A l’entrada hi havia un amic que cada vegada el saludaven i vigilava, i si algú feia alguna cosa malament els hi recordava que allà s’han de fer les coses bé i era com un criat, si elles necessitaven alguna cosa els hi portava. Adra, Ierzú, Marina i Salim dels sols, Salma, Uday, David i Marina M. de les estrelles, Martina, Isolda, Liam i Declan de les llunes

@


@ Hi havia una vegada un palau amb molta gent. Un dia el rei va dir: “algú ha de marxar de palau”. I la gent va dir “ perquè hem de marxar ara?” I el rei va respondre “perquè hi ha molta gent”. El palau era molt gran, hi havia una princesa que es deia Amalia i el rei es deia Pau, , al palau hi havia molts quadres. Desprès de sentir el que va dir el rei, la gent gran i uns quants petits van decidir marxar. El rei no podia mantenir-los a tots. Van agafar un vaixell i van fer un llarg camí fins a una illa molt llunyana. Allà, desprès de passar-hi uns quants dies i quan ja ho havien inspeccionat tot, van trobar un tresor, van tornar a casa i es van repartir el tresor amb el rei. Conte contat aquest conte s’ha acabat!!! Max, Roman, Amalia i Vera dels sols, Aleix, Izel, Mahue i Ray de les estrelles i Ausies, Chiara, Martí i Pau de les llunes

Hi havia una vegada un pintor molt elegant que era amic de tothom. Un dia estava pintant un quadre i van venir unes princeses que el volien saludar, el van anar a veure. Mentre el pintor estava pintant les nenes van jugar, desprès tenien gana i van menjar junts, les va acompanyar el seu pare que desprès va marxar a comprar, i es va fer de nit i va començar a ploure, la pluja no els deixava dormir perquè feia molt soroll, van tancar la porta i les finestres per no sentir el soroll i van dormir tots junts feliç feliços i desprès es va fer de dia i va cantar el gall i va deixar de ploure i es van despertar i van marxar a passejar. I aquesta història s’ha acabat! Manu, Lea, Carlo i Salma dels sols, Asha, Youness, Camilo, Maia i MarinaC. de les estrelles, Hakim, Jana, Leo i Pia de les llunes

Hi havia una vegada una princeseta que era molt petita encara i volia aprendre a escriure. Hi havia un pintor que estava pintant un quadre. Pintava una bicicleta. I la princeseta va sortir al jardí de casa seva i va trobar un ocellet i una bicicleta. I també va trobar una pilota i va demanar a la seva mare si podia jugar a futbol. I també li va demanar si podia entrar a casa i agafar uns fulls per aprendre a escriure. I va fer la migdiada, i quan es va despertar, la seva mare li havia fet un regal, un vestit blanc que li agradava molt i també va sortir al jardí a aprendre anar amb bicicleta sense rodetes. I després van anar a dinar amb els seus avis. De primer van menjar sopa de peix i pomes, peres, taronges i galetes de xocolata. I va venir un gos, i una guineu va matar l’ocellet. I el gos va bordar perquè va entrar una persona. I la germana de la princeseta va anar a fora i va agafar l’ocell mort i el va intentar curar. El germà de la princeseta va aconseguir-lo curar i cada dia li donava menjar. I el pintor quan va pintar la bicicleta després va pintar un quadre de la princesa i d’un senyor que estava ballant i quan va acabar li va dir si la princesa podia ballar amb el pintor. També va pintar un futbolista amb la pilota així com a punt de caure. De tan alegre que estava per ballar amb la princesa, el pintor va fer un altre quadre. També va decidir fer tot el dia quadres, perquè aquell dia estava molt content i va fer un quadre d’una casa i hi havia ell pintant un quadre i un senyor pujant les escales i va intentar fer el jardí i li va sortir, amb la bicicleta, la guineu i el gos. I la pilota Conte contat, conte acabat i darrera la porta hi ha un gat jugant amb la pilota. Greta, Maia, Pau, i Thomas dels sols, Bernat, Cristian, Ivo i Tanit de les estrelles, Igor, Louna i Maria de les llunes

Hi havia una vegada un castell amb tres princeses que tenien un pare que estava pintant un quadre. Tenien un gos que cada matí els despertava bordant perquè era com un despertador. Quan el gos els despertava il·luminava l’habitació quan s’obrien les cortines. A l’habitació de les tres princeses hi havia molts quadres delicats i bonics penjats per la paret, aquests quadres eren de les princeses. A l’entrada hi havia un amic que cada vegada el saludaven i vigilava, i si algú feia alguna cosa malament els hi recordava que allà s’han de fer les coses bé i era com un criat, si elles necessitaven alguna cosa els hi portava. Adra, Ierzú, Marina i Salim dels sols, Salma, Uday, David i Marina M. de les estrelles, Martina, Isolda, Liam i Declan de les llunes

El quadre més bonic Hi havia una vegada, fa molt, molt de temps, un rei i una reina que tenien dos filles. Vivien a un castell gran en una ciutat a prop de Catalunya. Les seves filles eren les més “guapes” i boniques del regne. El rei volia fer-los un regal per al seu aniversari i li va dir a un pintor molt famós que els pintara un quadre perquè no tenien cap retrat d’elles al castell i en volien un. El pintor havia fet molts quadres però a elles els va fer el més gran de tots. Tots es van posar els millors vestits i les joies més boniques, i també es van maquillar amb pintures.a Biel, Yasmina, Joan i Ellie dels sols, Pau E., Eloi, Lucia, Noa de les estrelles, Faru, Kholoud, Kilian i Sam de les llunes.

Hi havia una vegada uns senyors disfressats que eren prínceps i que anaven a un castell on vivia una princesa baixeta amb les seves cosines i el rei que sempre estava a la porta. A més a més, tenien un gos i més animals que estaven a fora dormint. El príncep, que anava de negre i tenia una creu vermella i una espasa molt primeta, es volia casar amb la princesa però hi havia un problema: la princesa era molt baixeta. El rei li va dir que no podia casar-se amb ella perquè era molt baixeta. Estaven tots a la sala quan la cosina que anava de vermell va trepitjar al gos i va caure...però el gos no es va fer mal perquè era molt fort i gran... Llavors, al príncep se li va acudir que es podia casar amb una cosina, amb la més alta, que estava ajupida. La cosina va dir-li a la princesa agafant-la de la mà: tu no pots casar-te, ho sento molt, ja em caso jo. I el príncep i la cosina es van casar i es van donar un petó. Annick, Ton, Lucia i Niko dels sols, Benito, Gael, Pau A i Laia de les estrelles, Carlota, Joan, Antonia i Fèlix de les llunes.


Carnestolteinstein

Tallers Els Tallers a la nostra escola La importància dels tallers rau, entre d'altres coses, en la varietat que comporten i en el fet de que els nens i nenes es barregen amb companys i companyes d'altres cursos. I això ja es dóna des del parvulari i més endavant, a 4t.,5è i 6è fins i tot podem anar a fer els tallers a l'escola de Vil·lajoana on hi ha instalacions de fusteria amb eines i màquines o ens podem passar tot el curs fent el taller de “Cinema en curs”on aprendrem tot allò pràctic relacionat amb la realització del cinema, No hi ha els mateixos tallers cada any malgrat alguns es van repetint de manera més o menys periòdica. Quan programem els tallers tenim en compte que hi hagi una varietat prou gran pel que fa a tipus de tallers. Modelar, dansar, pintar,cuinar, fer ràdio, cosir, inventar, experimentar, aprendre jocs, ...Les propostes dels tallers són molt diverses i és difícil que no hi hagi un dels tallers que ens agradi i que per tant escollirem. Si, perquè es tracta d'escollir davant d'altres activitats que ens venen imposades i que malgrat tot són del tot necessàries. Moltes vegades les activitats de tallers són les que més agraden als nens i nenes i perquè no dir-ho també poden ser les que més ens agradin als mestres. És en els tallers on podem desenvolupar aspectes que ens atrauen més que d'altres o en els que en som més hàbils. Quan arriba una nova mestra o mestre li preguntem què sap fer d'especial, de diferent, què li agrada més...això aporta molt sovint nous tallers o aspectes nous d'un taller que ja funciona. Moltes vegades fent per primera vegada el taller

Pregó de Carnestoltes aprenem sobre aquest mateix taller i ens possibilita millorar-lo amb el temps. Vull remarcar el gran interès que representa per a tots el fet que un taller el porti a terme un pare o una mare de l'escola. I per a ell mateix o mateixa. Els tallers que han fet els pares de l'escola sempre tenen una característica que no tenen els altres: els fa algú que no és el docent habitual i en molts casos és o un professional del tema o una persona que li agrada molt ensenyar allò que sap. Els nens i nenes valoren molt aquest fet i els mestres aprenem molt veient i participant de les propostes que aquests pares i mares voluntaris tiren endavant. Sempre s'estableix una complicitat entre tots que no es produiria d'altra manera. Una altra característica dels tallers és que en alguns casos hi ha una producció concreta: una pintura, una peça feta amb fusta, una obra d'art de fang, un programa de ràdio, un curtmetratge fet entre tots, una pastís, una amanida, unes galetes, una cançó, o en d'altres ocasions una experiència que quedarà dins de cadascun i de la qual és difícil mostrar un producte. Animem a que pel curs vinent us apunteu a ser talleristes. A mostrar alguna cosa que poden aprendre els vostres fills i els fills dels altres. A fer quelcom a dins de les aules com a pares i mares de l'escola. Joan Torrent

Som els patges Marroneska, i volem que comenci la gresca. El rei KARNESTOLTENSTEIN ens envia, per fer tot a l’inrevés cada dia. La setmana que ve arribarà, I bojos invents ens ensenyarà. Quan arribi en Carnestoltes, Trobarà nens i nenes pocasoltes. Han de ser dies esbojarrats, i pujar-nos per parets i terrats. (com gats!!) Ciència, invents i experiments, Ens ensenyarà KARNESTOLTENSTEIN. Ell vol disbauxa, festa i disfresses, De tele, de pila, de mòbil, o de bombetes enceses. I amb aquestes paraules acabem, perquè molt bé ens ho passarem. I unes normes haureu de complir, si no us voleu panadir!

g Sentència dels 8 jutges més penjats a sa majestat Carnestolteinstein Aquest any ens ha agradat molt fer la festa del Carnestolteinstein. Per les normes divertides, per com ens ho hem passat, els valls estrafolaris que molt ens han agradat, ja que sempre ho hem celebrat però mai l’hem salvat. El dina, el turró, mmm! Mmm! Què bó! Pel nostre estòmac tant petitó. Aquesta setmana en ho hem passat molt bé i hem treballat molt, disfresses, examens, comparses i actuacions amb moltes emocions. El Carnestolteinstein tots hem fabricat i molt bé ens ha quedat. Al magatzem el guardarem i fins la festa de la primavera no el treurem. Adeu i fins aviat el Carnestolteinstein ha marxat! Jutjat de 4t


y a t s Fe a r e v a m i r de la P

U

CONVERSES DE LA FESTA DE LA PRIMAVERA a aquest any!! La – Hola com esteu, fa molt que heu arribat? Apaaaa quina passad coet i el robot aquest amb pares els currat han s’ho decoració està txulíssima.Com r? volado l’home amb abaix foto la fet heu us gegant.. l’ha fet el Gabriel. Ja taula? On a aquest a lloc queda .. feinada una fan any – Si, realment els de sisè cada heu deixat les bosses del picnic? ar-vos per l’ac(se sent per megafonia) Estrelles Llunes aneu a les classes per prepar tuació. – Mira la Nati ha vingut, com va tot, quina cara de relaxada. – Si és que ara em puc aixecar a l’hora que em va bé (somriure) con ingredientes – Carmen... De que son los pinchos de aperitivo? Todos son hechos las fotos de cada bio.. ya habeis mirado los collares y los imanes para la nevera con euro. 1 n uno del calendario? Solo cuesta . (pare de la parada) Si mira hi ha aquesta – Jo es que vull una samarreta però ja s’han acabat les tallls petites (compradora) però hi diu 2005 passar bé perque cada any tornen al cole per la (se m’apropa un ex-alumne, o millor dit un grup – s’ho deuen rroga) Tu de qui ets mare...ah ja me’n recordo la festa) Que em deixaries el mòbil per fer una perduda? ( i m’inte ..una nena molt morena. – Oye Anna, de que has hecho el pastel para el concurso? habitualmente en casa… seguro que gano, – De limón, muy sencillo, de verdad, con todo lo que nunca pones visto uno de chocolate con fresas por encima. aunque este año hay un mogollón.. 45 pasteles un récord. Has ESPONTÀNIES DE LES LLUNES AMB LA CANÇO I COMENCEN LES ACTUACIONS DIVERTIDES, ASSAJADES PERÒ amb les professores ballant la coreografia a peu DEL PERQUÈ I EL “T’HO TORNO A REPETIR DE LES ESTRELLES, S. Per la “Dansa-Ara” els de 2n ocupen l’espai d’escenari, per si algú es despista. I ELS SOLS AMB ELS 5 SENTIT r, el Joan Torrent, com sempre als comandade davant la porta, es llavors quan es fa sentir la veu del directo veure directament i m’haureu de dir quan puc ments de l’equip de so, i i assistit avui pel Sergi : “ Bé, no us puc de tela groga fer sonar la cançó. I comencen el ball sortint d’una mena de sacs tiquets del menú?... mira n’hi ha uns que ha els doneu em dinar: de ..hora calda – Ja apreta molt el sol, quina una birreta fresqueta... Heu vist al... portat un pernil sencer.. nens seieu un moment...vaig al bar a buscar pel patí, a veure si hauran sortit fora? se m’ha perdut ... fa molta estona que no el veig ni al sorral, ni cares amb maquillatge de disfresses.. Ay, mira la – Mirarem a darrera l’escenari.. hi ha la mare de la Noa pintant a fet l’idea de no venir gaire perque m’agoNeus, quina alegria!! Ens enyores gaire? Estic emocionada, m’havi bien els petons i les abraçades, però ja veus... d’informació que no hi ha cua al lavabo) (Quina pixera...no m’aguanto més...vaig a pixar al lavabo del centere AIXÒ DE BARREJAR LES MINI-ACTUACIONS I ARA LES ACTUACIONS DELS MÉS GRANS. QUINA BONA IDEA MENTRE ELS DE PRIMER FAN EL BOSC DELS DIFERENTS GRUPS DE 4T AMB “INVENTS A MOGOLLÓN” ENTS DE GLÒRIA”. Però realment qui ha fet FANTÀSTIC, ELS DE TERCER “EUREKA!” I ELS DE 5È ELS “MOM i d’una nit de Primavera” amb totslls disfruaixecar de les cadires el públic han estat els del sisè i el seu “Somn la Grease. I fins i tot un moment d’hometant d’un dia de platja a l’Estartit, a ritme del “temazo” de la pel.lícu natge a Rubianes gràcia...de qui és aquest tant bonic? – Heu entrat a la classe a veure l’exposició dels treballs? Quina begudes estan calentes – Veniu al bar a buscar un cafè? Ja s’ha acabat gairebé tot i les perdut el .... – Com ?? que ja marxeu???.. doncs jo fa molta estona que he a que ensenya la Georgina. D’on és la música? rotllan de forma en danses es aquest – sempre acaba la festa amb de paper –com a mínim la zona on dina– ei no marxeu sense recollir algunes cadires i deixant el pati net a més veu – que sino queda tot fet un fàstic i nosaltre som escola verda, ADÉU A TOTHOM Ester Marquina

U

q


i d r o J Sant

El Soldado

El 23 d'Abril es un dels dies més especials i esperats per els nens i nenes de l'escola, on es fan activitats relacionades amb la llegenda de St. Jordi. Aquest any al matí els nens de LLUNESvaren inventar un conte i varen buscarr imàtges per il.lustrar-lo, després varen fer unes boniques roses de plastelina per regalar-les a qui ells volguéssin. El curs de les ESTRELLES feren unes titelles en forma de drac, un punt de llibre en forma de rosa molt enginyós , i representaren la llegenda de St. Jordi a la classe. A més a més varen inventar una historia a partir de imàtges i després en feren una cançó. Els SOLS per la seva banda varen fer un imán en forma de rosa i un punt de llibre de drac. També feren el llibre de St.Jordi colorejant els dibuixos i creant les frases,sembla que aquests nens ja comencen a saber llegir i escriure!!!! Per la tarda el alumnes de primària varen ser els protagonistes. Al manjador es dugueren a terme les actuacions dels nens de PRIMER, SEGON i TERCER. Mentres que els nens de CUART, CINQUÉ i SISÉ actuaren a fora al pati. El curs de PRIMER feren la representació titulada “El Bosc Fantàstic”. La veritat es que actuaren tots molt bé i els va sortir una obra molt rodona amb una escenografia de la casa de Ca'n Coll pintada per ells molt bonica. Els de SEGON llegiren uns escrits que varen escriure aquell mateix matí i els de TERCER feren una posta en escena molt original de poemes “rapejats” sobre el tema d'enguany, Els invents, Titulada “Eureka”. Per finalitzar la festa cantaren cançons amb l'Anachiara. Silmutàneament a la funció de teatre i als escrits escenificats, al porxo de l'escola a manera d'escenari, els alumnes de QUART, CINQUÉ i SISÉ feren un recital poétic de textos escrits per ells acompanyats per la guitarra acústica d'en Joan, el dire del cole. La resta del alumnes que no participaven esataven de públic al pati. I així va finalitzar la diada de St. Jordi plena de roses i escrits fets pels alumnes de l'escola. Us felicitem a tots per la bona feina feta!!!!!!

Clara Marquina

El soldado que está en una caja con sus guerreros, y los vehículos preparados para ir al campo de batalla..... sin miedo a la muerte, armados para vencer, osados, a todo aquel que les rete.

La muerte, eso que no queremos que nos suceda porqué no sabemos que pasará después de morir. ¿Será como dicen en algunas películas? ¿Que nos sigue sin que nos demos cuenta? ¿O que van al cielo o al infierno? Esque tampoco se puede demostrar porque al morir nadie a podido volver. Nacho de sisè

Un nou món a l’aire El cel ès clar , i dintre seu un gran núvol hi puc trobar. El seu blau espès em fa pensar en un món el revés com si encara no hi hagués res. Un dia un avió hi va volar i tot va tornar a començar. Des d’aquell dia tan clar . El cel ja no es va trobar . Albert Carbó de cinquè

Et veig l, Quan miro al ce t als núvols. et veig reflecti igua, et veig. Quan miro a l’a . re et veig a tu Quan somio semp el ns u cor di Perquè tinc el te meu cor. Lupe de sisè

L’altre món Quan miro a l’horitzó Penso en marxar, Molt lluny d’aquí, Fins a poder volar. Vull deixar de ser algú Per anar a l’univers, Vull només ser una ànima, Per anar al no res. A l’altre món em puc trobar Una llebre saltar, Sense monstres i els seus focs, Em sorprendrà.

Esperança Dana Carbonell de cinquè Tu ens ajudes a seguir i ens dones confiança, quan exactament ahir ens abandonaren en una estança. Tu ens ajudes a continuar i a tornar a intentar les coses, a poder perpetuar i a seguir obrint les portes. Tu ens ajudes a intentar i a provar les coses, esperança has de trobar entre aquestes estrofes. Joan Martí de cinquè

@


Enyorança El cor se m’ha encongit Quan l’oreneta volava. I ella, trista m’ha dit Que el meu amant reposava. Era un home cabdal Que volia venjança En una guerra criminal. Per això sento enyorança. Però un dia, malgrat tot Des d’un tir d’una escopeta Ell va morir tristament Estirat amb l’esquena a terra. Un arbre florit De vermellosos colors, Ha sorgit a la muntanya. Pensant en el meu amor. Sento enyorança.

EL TELèfOn

La Cati té un ordinador per aprendre les notes musicals. La nota preferida és la do però no ho fa com cal.

El telèfon sona i fa “ring-ring” quan l’home el toca i parla amb el senyor Ming.

L’odinador té un ratolí, que cada dia fa “clic-clic”. Es connecta amb el Martí abans va a fer un pipí.

El senyor és de la Xina, els xinos tenen els ulls allargats, el senyor Ming menja una mandarina mentre juga amb els seus gats.

La Cati apaga l’ordinador perquè s’ha d’anar a dormir. Es posa el pantaló del pijama per anar al llit.

“Ring-ring”, el telèfon torna a sonar el senyor Ming l’ha agafat, per tornar a parlar el senyor Ming al final s’ha enfadat.

The Dragon is dead. From his biood grows a red rose. Saint George takes it And gives it to the princes. Rebecca C. Schmitz de quart

L’AUTOMÒBIL

EL RELLOTGE

El meu automòbil em sembla que no està bé, crec que està immòbil i no sé perquè.

A la tele fan un reportatge De dofins que són molt fins. Sona el meu rellotge “tic-tac” de cargolins.

Ai! Quina desgràcia! M’he deixat el mòbil, per treballar és necessari i és dins de l’automòbil.

Ja s’ha acabat el reportatge Quina ràbia! És l’hora de patinatge Però vull anar amb l’àvia.

Jo estic massa dèbil per anar-lo a buscar a dintre l’automòbil. Ai! No em puc bellugar!

El rellotge em torna a avisar De que l’àvia m’està esperant. Amb ella aniré a ballar

Luke, Marc i Sid

The spring In the spring there are lots of colors, green, blak, yellow, blue, pink and red, like the rose of Saint George. Martín Miranda de quart

Marçal, Pau i Vilas

Júlia, Lívia i Margo

Roc Vela de cinquè

An English poem

3r

L’ORDInADOR

La guerra Laguerra és brutíssima, no saben el que fan. Oi que tinc raó? Com un cigró?

Carla, Eulàlia i Mariona


a t s i v e r Ent

van passar molt malament. Després el 1er de setembre va començar una altra guerra, la 2ona guerra mondial. Les guerres fan patir. Mai més han d’haver guerres. És un mal per a tothom.

Com vivien els nostres avis i àvies?

Amb uns japonesos. Estava molt lluny. Es trigava un mes en barco.

7. Com eren les càmeres de fotos?

Eren grosses. Va anar evolucionant. Es van millorar. Van sortir les de dobles fotos. Ara, tenim les digitals, són modernes.

8. Com eren els ordinadors?

Entrevista dels nens i nenes de 3er a Joan Garcia Cervera Avui és dimarts dia 3 de febrer i tots tenim moltes ganes de rebre al tiet avi del Lluí s que ve a parlar-nos de com vivien quan era jove i quins invents hi havia. Entra a la classe i la primera impressió que tenim és que no sembla l’ edat que té. “ Vaig néixer al 1917” , diu en Joan. Tots calculem... en té 92 i ningú ho diria!

No n’hi havia fins el 1959. Van sortir a Amèrica d’un grup molt important i anaven amb el sistema binari. La IBM van fer les primeres computadores, que era com es deien en aquella època. El 1er ordinador d’Espanya estava al meu despatx a la companyia Occidente. Era meravellós perquè no sabiem la quantitat de feina que podien fer. Era gran com la meitat d’aquesta classe i dins tenia làmpares molt grosses. Fins que van sortir els xips.

9. Com eren els avions?

1. Vas anar a l’escola? Vaig anar a l’escola. Vivia a Les Corts, un barri de Barcelona. Ens ho passàvem molt bé. El que més ens agradava era el “recreo”. Llegiem en veu alta, feiem gramàtica, lectura... i vam anar creixent. Ens vam fer gran i teníem menys “recreo”... Escriviem amb pluma.

2. Tenies joguines? Com eren?

3. Teníeu televisor a casa? I telèfon?

6. De què va treballar?

Anàvem amb bicicleta. Portava els 2 pedals a la roda gran. Ens cansàvem molt. Després, es va anar millorant. També jugàvem amb carros, amb trens. Les noies tenien sobretot les “Pepes”, unes nines...

t

No teníem televisor. Va néixer cap als anys 50, 55. Primer era una màquina grossa i només veiem un canal. Les imatges estaven deformades. El telèfon sí que existia. El primer va començar al 1880. Era un telèfon alàmbric. Ara ha canviat. Els primers portaven una trompeta. Feien molt soroll. Anava a una central, no marcaves número. L’any 29 van sortir els automàtics.

4. Tenien cotxe els teus pares? Com era?

Quan era petit, teníem cavalls, un carro i una tartana. Fins el 27 vaig estar en aquesta casa amb cavalls i el 29 vam tenir la primera camioneta, una Ford que anava amb pedals.

5. Va anar a la guerra?

Sí. Va començar el 36. La guerra civil... vaig estar al Front, a Intendència, servint als demés, portant el menjar... Hi va haver moltes dificultats. Els nens ho

Els primers avions eren planejadors. Després van sortir els que havien de sortir a l’espai. Cada país va fer el seu model cap al 1909-1910. Es va fer el pas de la Manxa. Entre 1910i 1914 es va guanyar molt tècnicament. Amb la guerra es van fer servir els avions. Van millorar i van veure que els avions podien servir per coses comercials i van portar persones. Fins els avions actuals. S’ha anat fent a poc a poc. L’any 1934 vaig pujar per primera vegada a un avió. Era una petita aventura. Ho va patrocinar una marca de galetes. El vent es va emportar la meva gorra, la qual no vaig recuperar.

10. Anaves al cinema? Com era?

Era en blanc i negre. Vam començar a veure les primeres pel·lícules. Anàvem al Palace amb la família. Eren pel·lis senzilles però ens diveríem molt. Després van venir les pel·lícules en color. Hi havia un senyor que tocava el piano i després van venir les sonores...

11. Com estava la dona en aquella època? Què feia?

Abans les nenes no feien la mateixa feina que els nens. Hi havia una separació. Hi havia estudis reservats pels nois. A Anglaterra va haver un moviment “les sufragistes” que demanaven que votessin les dones. Encara teníem moltes preguntes per fer. Era molt interessant, però ja havia arribat l’hora d’acabar. Moltes gràcies Joan! Nens i nenes de tercer

yzyzyzyzy


1 2 a d n Age

Festa del bricolatge

PAPER, PLÀTAN I PLÀSTIC Aquest curs, la comissió de l’Agenda 21 també ha volgut fer un experiment per tal de participar en el tema del projecte “Ciències: invents i experiments”. Vam observar com es descomponien tres materials diferents. Un dia, parlant de la neteja del pati, vam observar que hi havia força papers pel terra i vam comentar la importància de reciclar la brossa. Aleshores se’ns va acudir la idea d’enterrar tres materials durant un o dos mesos per tal de veure com es podruïa el procés de descomposició. En una altra reunió de la comissió vam enterrar una pela de plàtan, una bossa de plàstic i un tros de paper en tres forats diferents. Després vam deixar passar un parell de mesos i vam anar a desenterrar els tres materials. Tal i com havíem suposat els delegats de la comissió i els alumnes de les classes que també havien fet les seves hipòtesis, el plàtan i el paper s’estaven desintegrant i el plàstic, en canvi, estava intacte. Aquest experiment ens va fer pensar en que és important que continuem utilitzant carmanyoles pels nostres esmorzars i que, si hem de llençar brossa, ho fem en el container correcte.

Gràcies a l’esforç i participació de moltes famílies, mestres, amics i coneguts hem aconseguit enllestir moltes feinetes pendents per deixar la nostra escola encara més bonica i acollidora. Entre les feines més destacades es van arranjar alguns jardinets amb els troncs que ens van donar el Patronat de Collserola (moltes gràcies!), es va pintar la classe de segon i el passadís, van muntar mobles nous per l’aula d’expressió i els jocs de cicle inicial, es van canviar els sortidors del rec, es van restaurar alguns mobles-joguina del parvulari i vam posar les proteccions a les alzines noves que hem adoptat als nostres jardins. Ja ho veieu, una feinada! Però val la pena el resultat i sobretot poder compartir plegats una diada així. Moltes gràcies per la vostra participació i us esperem en la propera convocatòria!

COMISSIÓ AGENDA 21

hmm! quina feinada


s n o i x e l Ref LES EMOCIONS A L’AULA Mª José Plou i Pep Guinovart (professors del CEIPM Patronat Domènech de Gràcia). Tothom, tant els adults com les criatures vol ser feliç. I què entenem per ser feliç? Definicions n’hi ha moltes però potser ens quedem amb aquella que diu que ser feliç vol dir ser acceptat i estimat per un mateix i pels altres. Si tots els adults busquem la felicitat a tot arreu, per què en algunes escoles la felicitat es queda a la porta? Davant d’aquest fet, com ens hem de situar els professionals de l’ensenyamenti la pròpia escola? Desitgem criatures satisfetes que sàpiguen relacionar-se amb els altres, que tinguin un autoconeixement,uns recursos i valors personals que els permetin poder afrontar positivamentles dificultats actuals i futures que la seva existència els pot comportar. Nosaltres creiem, com a persones i com a docents, que la felicitat ha d’amarar tots els aspectes de la vida, incloenthi l’escola. A l’escola sempre s’han desenvolupat els aspectes de coneixements; a casa eren importants les notes que treies. Ara és més evident que mai que els coneixements no poden anar separats del món emocional. És a dir, el que aprenem està lligat amb motivacions emocionals sigui amb l’objecte d’estudi, o amb la persona que l’ imparteix. A l’escola no ens han ensenyat gairebé mai a conèixer,a gestionar les nostres emocions, i, en canvi, sí que van intentar ensenyar-nos moltes mates i molta llengua. Tampoc ens van donar els recursos per afrontar els nostres problemes i els conflictes que sorgeixen de la relació amb l’altra gent. Treballar tenint en compte les emocionsens fa palès, que es poden fomentar conductes i actituds sense fer servir autoritarisme; sense castigar, modelant més que esculpint. Que es pot fer veient les nenes i els nens com persones, no com rivals que ens volen fer la guitza. Que les criatures volen agradar a l’adult i que si no fan el que nosaltres esperem que facin, no és perquè no vulguin si no perquè no poden. Per això, quan hem de corregir una conducta, hem de separa-la de la persona que l’ha tinguda, és a dir cal diferenciar l’acció de la persona que l’executa. Per exemple, puc enfadar-me si una criatura no ha fet la feina per la seva conducta en un moment determinat, però no li puc dir que és un gandul, perquè l’etiqueto, generalitzo i menyspreo la seva persona. Com a adults i docents sabem que crear bones condicions emocionals afavoreix l’aprenentatge, com també l’ afavoreix la relació interpersonal no solament amb les altres criatures si no amb l’adult. I això afavorirà que el mestre o la mestra siguin uns bons interlocutors que estableixin uns lligams afectius amb les criatures que les ajudarana superar moltes dificultats i a gaudir conjuntament dels seus èxits.Mentre que les emo-

Receptes

cions negatives que es provoquen a l’aula inhibeixen moltes vegades l’aprenentatge perquè estan associades a por (neguit), estrès, baixa autoestima... Si pensem en quan anàvem a l’escola, recordem amb afecte que volíem veure els nostres companys, però la resta d’activitats escolars per algunes persones solen estar associades amb tensió, estrès... Clar que algú pot pensar: “ jo quan estudiava ni tenia por ni estrès i bé que m’he sortit”. Però caldria preguntarli si era feliç, si no li hagués agradat més sentir-se més alegre, estar en un lloc on se l’escoltava,on podia expressar les seves emocions, podia opinar, podia participar i sabia que se’l tenia en compte en l’organització i l’aprenentatge del dia a dia. Perquè, a vegades algunes criatures se senten frustrades a l’escola primària? Per què ens trobem criatures amb baixa autoestima, amb frustració intel·lectual, i amb dificultats de relació? Com a resposta a aquests interrogants tan difícils a alguns adults només se’ls acudeix dir: “T’has d’esforçar més!” o “No els facis cas , tu a la teva”. Per què encara hi ha gent que creu que l’aprenentatge ha d’estar lligat, a l’autoritarisme (més o menys dissimulat)? Per què modificar conductes ha de relacionar-se amb càstigs, recompenses, sense tenir en compte la raó per la qual les criatures han desenvolupat aquesta actitud?. A vegades, per creences errònies dels adults, és creu que un ensenyament en el qual les emocions i els sentiments es contemplin per part de tothom fa que les criatures no aprenguin, siguin indisciplinades, consentides, amb manca d’esforç, sense límits. L’educació emocional no consisteix en consentir coses sinó fer més racional i més humana la relació amb tothom i amb un mateix. El professorat ha d’ésser conscient que ell és un model emocional i que, al mateix temps, aquesta realitat ha d’anar acompanyada d’un autocontrol i creixement personal que impliqui modelar-se ell mateix per proporcionar models creïbles i coherents. Per exemple jo no puc dir que les criatures es tractin amb respecte si jo com apersona no controlo els meus estats d’ànim i no els tracto amb respecte ni a ells ni a la gent que m’envolta. Treballar les emocions ha de quedar implícit en l’organització de l’aula : la manera de fer les classes, fer les feines , la manera d’avaluar, la participació de l’alumne, la manera d’adreçar-se a l’alumnat. Al cap i a la fi una classe és “un laboratori d’emocions”. Qualsevol cosa que facis a la classe, per simple que sigui, té una repercussió emocional. Nosaltres també volem expressar el nostre convenciment que l’educació no és només un treball d’escola ni de família. Com diu un proverbi africà ”Tota la tribu educa”, és un treball constant amb un mateix i amb les criatures a fi de fer una societat més lliure i feliç.

1 er premi

Pastel de limón Ingredientes 200 gr. De galletas 3 limones (jugo) 3 huevos

100 gr. De mantequilla 370 gr. Leche condensada (bote pequeño)

Procedimiento 1º triturar las galletas con el pasapure de mezclar con mantequilla previamente derretida. 2º con dicha pasta, cubrir el fondo y las paredes de un molde desmontable. 3º en un recipiente, mezclar, con la batidora los huevos, la leche condensada y el jugo de los limones hasta obtener una crema. 4º verter la crema en el molde. 5º cocer a horno medio previamente calentado durante 30-40 min. 6º finalmente dorar con el grill del horno durante un par de minutos. Vigilando que no se queme.

Bizcocho de Gelu decorado con pensamientos Ingredientes

Decoración

3 2 3 1 1 1 1

un paquete de pensamientos azúcar glasé limón

medidas de harina (un vaso de yogur) medidas de azúcar huevos medida de aceite de oliva de 4º (sin llegar a llenar el vaso) yogur limón sobre de levadura

2n premi

Procedimiento 1º encendemos el horno a fuego bajo durante quince minutos (éste es uno de los trucos) 2º en un cuenco hondo rallamos la piel del limón, echamos el yogur, los huevos, levadura, la harina y mezclamos con la batidora. 3º Untamos el molde con mantequilla y… el siguiente truco: subir la temperatura del horno a fuego medio bajo, meter el bizcocho durante veinte minutos, no se os ocurra abrir el horno! Y diez minutos más a fuego medio. Listo! 4º mezclamos el azúcar glasé con unas gotas de zumo de limón y pincelamos el bizcocho con esta mezcla. Colocar las flores como deseéis. A comer!

Coca de xocolata amb nous

3r premi

Ingredientes

Procedimiento

1 3 2 1 1 8 1 1 3 1

Separar el rovell dels ous de les clares En un bol afegir i anar remenant el yougourt, els robéis, la farina, el sucre, l’oli i el llevat. En un altre bol posar les pastilles de xocolata amb una mica de llet. Desfer el xocolata al foc. Afegir-ho a la massa anterior junt amb les nous. Passar amb la batedora. Montar les clares a punt de neu. Afegir-ho a la massa i remenar. Posar la massa al motlle prèviament preparat amb mantega i una mica de farina ben estesa. Posar al forn amb escalfor només per baix (precalentat a 180º).

yougourt mides de farina mides de sucre mida d’oli sobre de llevat pastilles de xocolata grupat de nous mica de mantega ous mica de llet

© CEIPM Patronat Domènech. Reproduït amb autorització. Agraïm a totes les famílies que han participat al concurs. Ens trobem al proper concurs!!


AMPA Dibuixa un invent BENVOLGUDES FAMILIES, Us recordem la IMPORTÀnCIA D’ASSISTIR A L’ASSEMBLEA que té lloc anualment a l’escola durant el mes de setembre. L’any passat només van participar 26 persones (molts d’ells dos membres de la parella), nombre molt poc significatiu tenint en compte que l’escola té 212 alumnes. La situació geogràfica de l’escola fa que no sigui habitual trobar un espai de debat on contrastar opinions i posar inquietuds sobre la taula, és una llàstima desaprofitar aquestes ocasions i poc alentador per a aquells pares i aquelles mares que procuren implicar-se amb el funcionament de l’AMPA i les seves comissions. És per això que agrairem qeu us plantegeu molt seriosament la vostra assistència a l’assamblea. Atentament, Junta de l’AMPA

www.ampaxiprers.org

RECORDATORIO DE LOS GRUPOS DE CORREO ELECTRÓNICO Sigue en funcionamiento el sistema de comunicación por correo electrónico que se inicio el curso 2008/2009. Para el nuevo curso escolar 2009/2010, las direcciones de correo electrónico de cada clase siguen siendo las mismas: Llunes (nuevo grupo): xiprers2006@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2006 (página web) Estrelles: xiprers2005@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2005 (página web) Sols: xiprers2004@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2004 (página web) Primer: xiprers2003@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2003 (página web) Segon: xiprers2002@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2002 (página web) Tercer: xiprers2001@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2001 (página web) Quart: xiprers2000@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers2000 (página web) Cinquè: xiprers1999@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers1999 (página web) Sisè: xiprers1998@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/xiprers1998 (página web) La clase de sexto del curso que se acaba dejará de estar operativa en septiembre: xiprers1997@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) Todos los padres y madres y algunos profesores del colegio EN UNA ÚNICA DIRECCIÓN:

Com tots ja sabeu, l’AMPA compta amb un

fons solidari que permet ajudar

temporalment aquelles famílies que, per situacions personals concretes, es troben amb l’impediment de pagar els rebuts mensuals de l’escola. Actualment l’import que es recapta permet ajudar força casos amb els que ens trobem però malhauradament no a tots. Volem recordar-vos que es fa un seguiment de cada família i podem afirmar que es tracta de situacions realment desesperades. Aquells que encara no participeu en mantenir el fons solidari podeu trucar a la secretaria de l’AMPA i parlar amb la Maribel. GRÀCIES A TOTS ELS QUE ESTEU COL.LABORANT!!!

elsxiprers@yahoogroups.com (dirección de correo electrónico) http://es.groups.yahoo.com/group/elsxiprers (página web) Al final de cada mensaje que se recibe (ya sea de cada clase o de la lista general de Els Xiprers) podéis personalizar, solicitar un resumen diario de los mensajes o cancelar la suscripción a cada grupo.

RECORDATORIO DE LAS PÁGINAS WEB QUE ESTÁN EN MARCHA Página oficial del CEIP Els Xiprers: http://www.xtec.cat/ceip-els-xiprers/ Blog del CEIP Els Xiprers (noticias del día a día, fotos de cada clase, información institucional, etc.): http://blocs.xtec.cat/elsxiprers/ AMPA: htttp:www.ampaxiprers.org Escola de pares i mares (charlas, artículos y vídeos sobre educación, etc.: http://xiprers-escoladepares.blogspot.com/ Cinema en curs (películas filmadas, realizadas y protagonizadas por los niños y niñas del cole, y enlaces a los blogs de otros años): http://blocs.xtec.cat/cinemaencurs0809/ _______________________________ Comissió de comunicació) xiprerscomunicacio@yahoogroups.com


Revista Ampa Els Xiprers 08-09  

Revista Ampa Els Xiprers curs 08-09