Page 1

ABRIL 2010 ENTORN DE L’ESCOLA Com comentàvem en l’anterior VERN, la Junta de l’AMPA s’ha organitzat en diferents comissions i una d’elles és Entorn de l’Escola. Durant el darrer trimestre aquesta comissió ha elaborat i presentat un informe amb diferents propostes que podrien posar remei als problemes d'accés a l'escola. Aquest document ha estat presentat en l'últim Consell Escolar i per tant també s'ha fet arribar a l'Ajuntament de la Vall d’en Bas. De forma breu les propostes les podríem resumir en els següents punts : De forma destacada, hem proposat un nou accés a l'escola que estaria ubicat a la banda dels plataners, amb una nova entrada entre la pista nova i el pati d'infantil, una nova vorera al llarg d'aquest costat de l'escola, zona d’aparcament d'autocars i zona d'estacionament per vehicles particulars, tot això mantenint sempre lliure el carril d'accés a l'escola. Millorar l'accés peatonal i de bicicletes, eliminant obstacles i segregant un accés d'ús exclusiu independent dels vehicles. Per acabar, aprofitar la futura obra d'acondicionament de la carretera Sant Privat-Les Preses per millorar la senyalització i instal·lar unes bandes d'alerta per tal de limitar la velocitat dels vehicles al seu pas per l'escola; també s'ha demanat que la fase de l'obra que afecta a aquest tram es realitzi durant el període de vacances. En definitiva tot un plec de propostes que estan orientades a millorar la seguretat i facilitar l'accés a l'escola. D'altra banda estem convençuts que en breu l'Ajuntament de la Vall d’en Bas posarà fil a la agulla per tal de donar solució a aquests vells problemes.

MENJADOR Menús: A la tornada de les vacances de Setmana Santa hi haurà canvi de menús: els de primavera-estiu pels d’hivern. A principi de curs ja els vam repartir per a que els pugueu consultar. PARES-MARES, ELS TENIU GUARDATS, NO ? Si no, els podeu consultar des del nou Bloc de l’AMPA:

http://ampaverntallat.blogspot.com Alumnes en pràctiques al menjador del CEIP Verntallat: Des de mitjans de gener s’està duent a terme un curs de formació en el lleure per a joves immigrants a Olot, i després de 200 hores de formació teòrica, a partir del 12 d’abril iniciaran la fase de pràctiques. Dos d’aquests joves faran les seves pràctiques en el menjador escolar del CEIP Verntallat, ajudant a realitzar les tasques diàries a les monitores i aplicant la teoria apresa durant la formació teòrica. Esperem que d'aquesta experiència en surti beneficiat tothom, tant els nens i nenes que coneixeran aquests dos joves i, de retruc, les seves cultures i costums, així com els dos alumnes que podran realitzar les pràctiques del curs en una activitat concreta com un menjador escolar amb els corresponents aprenentatges que se'n derivaran. NOTA D’AGRAÏMENT L’AMPA vol agraïr a l’IES Bosc de la Coma la donació d’ordinadors que han permès millorar les aules de la nostra escola. GRÀCIES!


SERVEI D’ACOLLIDA Degut a la massificació que hi havia en el servei d´acollida en horari de mati i donat que l’espai que ocupava era el vestíbul, l’AMiPA juntament amb l’Equip Directiu ha acordat utilitzar el menjador. El resultat ha estat beneficiós tant per als nens com per a les monitores (Carme, Susanna i Lourdes). Aquest trimestre l’AMPA ha invertit uns 100 euros en jocs de taula didàctics per la mainada. Aportació que es valora com molt positiva per part de l’escola i de la pròpia mainada.

NOVA WEB

ESTEM D’ESTRENA! Gràcies a la col·laboració de pares, alumnes i mestres hem creat una nova pàgina web, dins la qual hi trobarem els blocs de cada cicle i el de l’AMPA. Esperem que siguin una eina de relació i comunicació entre tots nosaltres. A cada bloc podeu veure diferents activitats que es fan a l’escola. Animeu-vos a deixar els vostres comentaris, suggeriments ... Contínuament es va renovant, així que esperem les vostres visites a:

http://www.xtec.cat/ceipverntallat/

NOVA ESCOLA DE LES PRESES

Aquest passat dimarts, l’alcaldessa de les Preses Esther Pagès i el delegat d’Educació a Girona Andreu Otero van presentar el projecte de la futura escola de les Preses. El delegat d’Educació Andreu Otero va declarar que el projecte de l’escola ja està aprovat per la Generalitat de Catalunya i que el proper pas és la licitació de l’obra. L’alcaldessa de les Preses va demanar-li al senyor Otero que coneixedor de la necessitat que hi ha a l’escola Verntallat, faci totes les gestions necessàries perquè es faci aquest darrer pas el més aviat possible, pensant amb les Preses, amb Verntallat, els mestres, els pares però sobretot, pensant amb tots els nens i nenes. Durant l’acte l’arquitecte Isabel Zaragoza va presentar el projecte de la futura escola amb els plànols i distribució de l’escola amb imatges virtuals. Una escola que es preveu que faci 2.850 metres quadrats construïts i 5.786 metres quadrats d’urbanitzats. S’ha estudiat molt el lloc i la seva integració als terrenys de l’antiga Bòbila de les Preses. Tindrà espais com un gimnàs, un local per a l’AMPA i una biblioteca que serà oberta a tot el municipi.

A partir d’ara trobareu tota la informació relacionada amb l’AMPA (Verns, menús, socialització de llibres, Extraescolars...) al nostre bloc: http://ampaverntallat.blogspot.com

Per contactar amb l’AMPA: • El primer dijous de mes a les 21’30 h ens reunim a l’escola. • Bústia de suggeriments a l’entrada de l’escola. • Posem a la vostra disposició l’adreça electrònica: ampaverntallat@gmail.com

EDUCA’T I SERÀS LLIURE, ASSOCIA’T I SERÀS FORT, ESTIMA I SERÀS FELIÇ

Vern Abril 2010  

Vern Abril 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you