Page 1

EL RAMONÀS 23·Butlletí informatiu de l’AMPA del CEIP

Juny’12! !

EDITORIAL Un any més…acadèmic, és clar! Quan el curs acaba s’enllesteix un període d’esforç, de treball intens i molts, molts bons propòsits per part de tota la comunitat educativa. Nens i nenes, professors i professores, pares i mares, tots en formem part, i per això aquest és el nostre final de curs esperat, que ja ha arribat, i que prou bé ens hem guanyat. La recompensa en forma de vacances és, juntament amb l’estiu, la combinació perfecta: temps d’esbarjo, de retrobada amb els amics, de llibres pendents, de noves experiències i d'aigua..., de molta aigua gaudint de remullades ben refrescants. Arribats a aquest punt, des de la Redacció de la revista, només desitjar-vos...

GOOD SUMMER

‫"ة‬#$ %#& BON ÉTÉ BUEN VERANO

Des de la Junta de l'AMPA us volem fer un petit resum de les novetats que s'han introduït per al pro p e r cu r s en quant a le s activitats extraescolars. Portem temps buscant la manera de millorar l’activitat de piscina i, tot i que no hi ha moltes opcions a la nostra ciutat, creiem que hem trobat una bona alternativa. Pel curs 2012-2013 es realitzarà aquesta activitat al Club Egara, el qual ens ha ofert també la possibilitat de fer una nova extraescolar inèdita a la nostra escola: hoquei, i que ha tingut una bona acollida si tenim en compte el nombre d’inscripcions. D'altra banda, per atendre diverses sol·licituds que han arribat a l'AMPA, s’ha negociat amb SALT IDIOMES la possibilitat d'afegir un nou curs d'anglès extraescolar de 5h. setmanals. Així aquest proper curs s'oferirà poder fer un curs d’anglès de 3h. setmanals, com tradicionalment s'ha vingut realitzant a la nostra escola, i un nou curs d’1'5h. setmanals amb un temari adaptat al nou horari. Pel que fa a la resta d'activitats es mantenen com sempre, tot i que s'ha hagut d'anul·lar algunes activitats per no arribar al nombre mínim d’inscripcions. Aprofitem per desitjar-vos que tots tingueu un molt bon estiu i un bon començament de curs 2012-2013.!

BUONA ESTATE

!

Fins el curs vinent!!!

良い夏

ХОРОШЕГО ЛЕТА ΚΑΛΌ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ

BOM VERÃO GUTER SOMMER

愉快的暑假。

BON ESTIU


REPORTATGE: la música que fan els vostres fills i filles... ! Em van proposar parlar de la música que fem a l’escola i de les activitats que organitzem, en les quals els vostres fills i filles hi participen i en són els protagonistes. ! Una d’aquestes activitats són les cantates. Es tracta d’històries cantades on hi participen els nens i nenes, fent el cor, un grup de músics i uns narradors. Enguany, els alumnes de primer, quart i cinquè han estat els cursos que hi han treballat. !

Els de primer han participat en la cantata “Canten els més xics” i els de quart en la cantata “El Ratolí Electrònic”. Amb due s s’han realitzat al Teatre Principal de Terrassa. ! Els alumnes de cinquè han anat a l’Auditori de Barcelona per ser protagonistes de la cantata “50 milions de segons”. ! Algunes cantates tenen un tema central, com a fil conductor. Altres, com “Canten els més xics”, es basen en la recopilació de diferents cançons i el que les un eix és, pe r exemple, un programa de ràdio.

! Solen ser cantate s que tracten temes molt propers als nens. “50 milions de segons” parla dels temps que passa un alu mne/a des que entra a l’escola a P3 fins que surt de la seva llarga escolaritat a 4t ESO i “El Ratolí Electrònic” de la informàtica, tema que dominen i utilitzen sovint. ! A banda de comportar un treball d’interpretació de les cançons i les petites coreografies, aquests projectes col·lectius afavoreixen la diversitat, el respecte pel treball cooperatiu i de cohesió de grup i el gaudi en activitats artístiques i culturals. A més, suposen, pels vostres fills/es, l’oportunitat de formar part d’un projecte comú, amb altres nens i nenes de la ciutat i d’arreu de Catalunya. Aquestes cantates, sovint, tenen altres qualitats afegides. Són cantates que treballen diferents valors, com poden ser l’exclusió social, el “bullying”, el tracte amb els mestres i l’amistat. Això ens permet que dins l’aula hi reflexionem i en parlem fins el punt que, a vegades, les idees que ens transmeten ens fan emocionar i, fins i tot, plorar.

la música, una potent eina educativa


! A més d’aquestes activitats, també participem en altres propostes com ha estat un taller de ballar sardanes, realitzat pels alumnes de segon, o un de jazz, per part dels alumnes de sisè, o un de construcció d’instruments i aprenentatge de ritmes que es diu “Donem la llauna”, en el que els alumnes de tercer van ser-ne els protagonistes. ! L’objectiu primordial a l’educació musical és desvetllar i estimular la sensibilitat dels nens/es pel que fa als seus coneixements musicals. Els elements que utilitzem són el cant, el ritme, la dansa, el moviment i l’audició. És important dotar a l’infant d’aquests elements perquè sigui capaç de repetir i transmetre les sensacions musicals. En la mesura que això sigui progressiu i sistematitzat, els alumnes seran capaços de memoritzar i automatitzar aquests coneixements. Però, com veieu, l’educació musical transcendeix els aspectes vinculats amb l’expressió musical i corporal i es converteix en una potent eina educativa transversal. Mercè Garric


L’ESCOLA RAMÓN Y CAJAL M’HA APORTAT... ALBERT ALCALDE ...una infància inoblidable i amistats incomptables. Una gran experiència a la meva vida i molta felicitat i bons moments. JOAN LAVAQUIOL ...respecte als altres, ganes d'aprendre, paciència, la cultura de l'esforç, esperit de superació i afany de fer amics. ÀLEX JIMÉNEZ ...molts amics i bons moments. HAFSA ZINEDDINE ...amistats, felicitat, aprenentatge, diversió, confiança i la sensació de ser a casa. Tot el que es necessita per tenir una bona vida. BRIAN FELIPE MINA...molts amics i amigues. MARIA BERBEL ...el pensament de que als amics no se'ls compra amb regals, sinó que se'ls guanya amb respecte i sinceritat. També m'han aportat molt en la meva forma de pensar i en la meva educació. MERITXELL GUADAYOL ...una confiança molt forta amb els meus companys. VÍCTOR GEA ...unes amistats molt bones, ganes d'aprendre i molt bones experiències.

A

NÇ A I F N O

C

ONA PUIGANTELL ...sobretot noves amistats. També alegries, educació i saviesa. Però han estat tantes coses que a mi no m'hi cabrien..

HÉCTOR MOLINA ...informacions interessants. També molts amics, diversió i educació. MANEL FERRÁNDIZ ...alegria, felicitat, molts amics. També he après moltes coses. NOEL GONZÁLEZ ...saviesa, bons amics i alegria.

DI

VE

RS

JOAN MARTÍ ...experiències “xules” que mai hauria viscut, imaginació, amistat; tantes coses bones que no acabaria mai.

LAIA MONZONÍS ...alegria i felicitat. També bons records que guardaré dins del cor. AYA O. GUEDJALI ...molts amics i amigues, educació i m'han ensenyat moltes coses. En aquesta escola m'ho he passat molt bé i m'ha agradat molt ser aquí. MARC AVELLANEDA ...molts ensenyaments i saber comunicar-me amb l'altra gent. MAYA ÁLVAREZ ...coses molt variades, tant com alegria o tristesa, o lliçons i també tantes altres coses que la llista seria inacabable. SERGI GAY ...molts amics. Les professores m'han ensenyat a tirar endavant, a estudiar més, a tenir futur i a comunicar-me amb les persones.

I G A IM

Ó I C NA


AL

EG

RI

A

AT T S I M A

O SF

E

ESA

EDU

CAC

T S I R

T

XAVIER GOMÀ ...que no sempre hem de guanyar, també podem perdre. També m'han ensenyat a compartir, escriure, llegir, fer amics i parlar bé. VÍCTOR GRACIA ...molts amics que mai oblidaré.

RE

ELENA TOST ...tots els nens i nenes de la classe de l'escola Ramón y Cajal.

SP

EC

TONI SERRANO ...molts amics, moltes coses per aprendre i saber ser bons companys.

TE

VÍCTOR BARRIONUEVO ...uns grans amics. També he après a no ser tan nen petit i, sobretot, intel·ligència. ALBA GONZÁLEZ ...molts amics i amigues, també molts coneixements , i sobretot, molta diversió i felicitat. SANTI NOVILLO ...amistats, companys, algunes discussions, moments feliços i altres no tant, bones passades, dies divertits i especials i no oblidem bons amics o amigues. JOEL PLAZA ...educació amb les altres persones i, sobretot, m'han ensenyat a llegir i a escriure. JUDITH PALLARÉS ...AMISTAT: amics que mai perdré. EDUCACIÓ: he après moltes coses. M'han preparat per quan sigui gran poder treballar. I, SOBRETOT: molts bons moments. LAIA VALLÈS ...una llista inacabable de coses que ens duraran i ens ajudaran a fer-nos grans i a seguir lluitant pel nostre somni. Hem après a no tenir por si ens equivoquem, hem après com s’estudia, hem après a recordar i entendre millor, hem après el rigor en la feina, hem après a ajudar, a compartir... He après a ser feliç. Mª DEL MAR ESCOBAR ...Podria estar parlant hores i hores tot el que he viscut sota aquest sostre, però bé, per a mi l’escola ha estat la meva segona casa. Professors i alumnes formem una gran família. He gau dit vivències meravelloses amb els meus companys i professors durant aquests nou anys que, estic convençuda, recordaré amb molta enyorança. AYMAN ESSEMA ...Aquests anys a l’escola m’han ajudat a créixer. He après a reconèixer els meus errors i utilitzar-los com oportunitats per a créixer i no perdre el coratge. ANNA ALCALÀ ...Aquests dos darrers cursos a l’escola m’han permès tenir amigues. També he après a esforçar-me i a exigir-me. SERGIO MEJÍAS ...Aquests anys a l’escola Ramón y Cajal ens han ajudat a fer-nos grans, a afrontar petits reptes, a superar obstacles, a buscar solucions als problemes, a tenir criteri propi, a compartir idees, a ser honrats, sincers, leials... a diferenciar el bé del mal.


CONSTÀ

TOL TES O D R C È N E I A RÀN T R CIA PA M EMOCIONS CO

NCIA

A

S E T N A INF

IVÁN PÉREZ ...Guardo molts bons records de tots els anys que he passat a l’escola. Són moltes les anècdotes, les vivències i els moments compartits i, sens dubte destaquen les persones amb qui els he compartit, els professors i els meus companys, amics per sempre. SERGIO PALMERO ...Únicament puc dir gràcies a l’escola per l’educació donada, ja no tan sols en l’àmbit acadèmic sinó també en l’àmbit personal. ALFONSO SILVA ...Conservaré molts bons records de l’escola. Entre ells, els meus amics i un munt d’anècdotes divertides. NOELIA RÍOS ...Pensar en el meu pas per l’escola em fa recordar un grapat de moments viscuts que ens han permès aprendre a jugar, aprendre a guanyar i també a perdre, aprendre a respectar, aprendre a perdonar, aprendre a compartir, aprendre a sumar, restar, multiplicar, dividir, aprendre a llegir, a escriure... aprendre a pensar en els altres. DAVID SUÁREZ ...És molt difícil condensar tants anys en dues línies. Sense cap dubte, és l’etapa que més em marcarà. Gràcies a la preocupació constant dels professors, he après a no llençar la tovallola en el moments difícils. Agraeixo el nivell d’exigència, l’esforç i la constància del professorat a les seves classes per ajudar a superar-nos dia a dia. MARTÍ SABATÉ ...moments únics i irrepetibles, els més feliços de la meva infantesa. ADRIÀ ARIZA ...molt més que coneixements. He après a compartir, a respectar, a escoltar, a estimar, a raonar. Els professors i professores d’aquest centre m’han ensenyat i m’han educat, han construït els pilars de la nostra formació per arribar a ser persones de profit el dia de demà. ARIADNA ANGULO ...sobretot grans amistats i he après moltíssimes coses.

S

D RECOR

IDOYA TÉLLEZ ...sempre coses noves i positives. Companyerisme, tolerància, respecte, empatia, simpatia, tranquil·litat, responsabilitat, ordre, organització, precisió i el valor de la feina ben feta. JÚLIA GARCIA ...moltes sensacions. Alegria amb molt bons amics, diversió amb professors ben simpàtics, il·lusió per les visites a llocs inoblidables o per les colònies; però també molts nervis en els controls, inseguretat a l’hora d’aplicar les tècniques d’estudi, satisfacció pel treball realitzat, felicitat per la superació personal. JOAN BLANCO ...un gran enriquiment personal. Penso que m’han ajudat a ser millor persona, amigable, amb les idees clares i ben informada per poder triar allò que més ens convé, a ser independent, a reconèixer on està la veritat, a prendre encertadament petites decisions que condicionaran la vida del demà. MARC PELEGRÍN ...un munt d’emocions: alegria, sorpresa, amistat, diversió, tristesa, algunes decepcions i moltíssimes il·lusions. DAVID ROCA ...la formació que esperava. He tingut els millors professors de l’escola, tots molt simpàtics i amb molta paciència. He après coses valuoses i tinc molts amics. VÍCTOR CÓNSOLA ...molt més que una simple transmissió de coneixements, l’aprenentatge d’uns hàbits, d’una manera de pensar, d’uns valors que m’han ajudat en la meva formació com a estudiant i sobretot com a persona. M’enduc molts bons records. FERRAN ARANDA L’escola Ramón y Cajal m’ha aportat moments inoblidables com les meves primeres colònies fins a les últimes amb els meus millors amics i ... professors que sempre recordaré com la Joana, la Mari, el Toni, amb els seus tradicionals torneigs d’escacs, i el Santiago, amb alguns dels seus càstigs típics en hores de pati.


GUILLEM MAMPEL ...una major independència, confiança i seguretat però a la vegada també la necessitat de l’amistat. Sé que els meus amics m’ajudaran i em faran costat si em proposo qualsevol objectiu, igual que jo amb ells. Amb els amics, aquests nou anys han sigut nou dies, els nou dies més feliços de la meva vida. Els trobaré a faltar! XAVIER LAHUERTA ...la base necessària per anar a l’institut, la curiositat, les ganes d’aprendre, les ganes de conèixer, les ganes de saber més... CLARA HERNÁNDEZ ...moltes coses gratificants que espero no oblidar mai. Hem après a pensar per nosaltres mateixos, hem après altres maneres de mirar, hem après a valorar el fons i les formes, hem après a valorar sempre el treball de cadascú i la feina ben feta. Sabem que les coses ens les hem de treballar, doncs ningú no ens regalarà res, i sabem també allò de "tal faràs, tal trobaràs". POL HERRERO ...molta felicitat, molta alegria, molt afecte, èxits i amistats infinites... Han estat nou cursos de compartir moltes hores, espais, jocs, plors, cants, rialles, bons moments, mals humors, il·lusions, deures... He estat molt a gust i penso que no hi haurà ni un sol dia que no me’n recordi de l’escola. ESTRELLA JIMÉNEZ ...una sòlida base sobre la qual treballar. Aquests anys són plens de treball i esforç però també d’ajuda dels companys i sobretot dels professors que dediquen tot el temps necessari a aprofundir la matèria, a contagiar-te les ganes d’aprendre i de saber cada dia una miqueta més. AINOA MARTÍ ...superació i maduració. He après també a expressar les meves pròpies idees amb educació i respecte. És important respectar als demés si volem ser respectats i valorats com a persones. AZUL BELÉN ORLANDO ...alegria. Alegria de riure i jugar amb els companys, alegria d’aprendre, alegria de viure... ANA MARIA MARTÍNEZ ...moltes coses valuoses. Hàbits com fer esport, menjar equilibradament, parlar amb educació, valors com la responsabilitat, la perseverança, l’esforç, l’amor per la natura, el sentit de l’amistat, la solidaritat, el gust per la lectura o la música, la confiança en un mateix

l’escola us desitja bona sort a tots i totes!!!

E R D N E APR


EL MAIG, UN MES AMB MOLTA GRESCA...

El 25 de Maig es va celebrar la V mostra intercultural de l’escola. En aquesta festa hi van participar famílies representants del Marroc, Mèxic, França, Itàlia, Catalunya i Andalusia. Tot i que ha estat l’any amb menys participació de països i assistència en general, es va poder gaudir de tota la cultura culinària i tradicions de cada país i regió. Els alumnes de 6è van muntar una paradeta solidària per l’Hilapo. Us heu adonat que tenim uns artistes a l’escola?? Es va poder vendre arracades, porta veles, etc... El cap de setmana del 26 i 27 de maig va ser la Festa Major del barri del Cementiri Vell. El dissabte vam poder disfrutar de les exhibicions d'escacs, Kungfu, Teatre i Patinatge dels nens i nenes de la nostra escola. Van estar tots genials!! El diumenge vam fer la baixada de la xocolata amb les cuineres davant de tot, amb el grup del Bitxo del Torrent Mitger, el nostre Ramonàs i tots els capgrossos de l'escola. Un cop a la plaça tothom a fer cua per menjar xocolata, que per cert, estava boníssima!! Va ser un cap de setmana mogut i la nostra escola hi va participar de valent. Moltes gràcies a totes les famílies i a tots els que heu participat en aquestes festes!!!

Fins l'any que ve!!


SORTIDES EN FAMÍLIA El passat dia 29 d’abril vam fer una sortida al pic més alt del Montseny: el Turó de l’Home. Ens va fer un dia força fred i ventós però ens ho vam passar d’allò més bé, tal com podeu apreciar en les fotografies. Els nens i les nenes van comprovar que tot i ser primavera, tots els camins eren plens de fulles seques i que l’aigua que brollava de les seves fonts era ben freda. També es va fer un sorteig de material de muntanya entre tots els assistents. I el primer diumenge de juny vam clausurar la temporada amb una sortida en bicicleta. Vam recórrer uns 40 Km. de la Via Verda que va d’Olot a Sant Feliu de Guíxols, concretament el tram entre Salt i Amer. Ens ho vam passar molt bé, i malgrat que ens va ploure una mica, això no va afectar l’ambient festiu d’aquesta divertida excursió.

Us esperem a tots i totes a la propera sortida que de ben segur serà igual o més divertida!!

ESCOLA DE PARES I MARES La darrera proposta d’aquest curs va ser una xerrada saludable i nutritiva, farcida de receptes fàcils per a poder organitzar els àpats de tota la família... I què millor per constatar-ho que una de les receptes que la Bel Puig , infermera del Consorci Sanitari de Terrassa,ens va recomanar...

Preparació: BROWNIE Ingredients: • 200grs. xocolata de cobertura • 250gr. de sucre • 120grs. de farina • 180grs. de mantega • 4 ous mitjans • 1 cullerada de llevat royal • 100 grs. de nous trossejades

Desfer la xocolata + la mantega al bany maria. Treballar els ous + el sucre amb el minipimer fins que quedi espumós, afegir-hi la xocolata, remenar, afegir la farina + llevat, i les nous i remenar bé. Posar aquesta massa en un motllo de parets altes, folrat amb paper siliconat + untat amb mantega i coure al forn a 180º uns 20-25 minuts. Ha de quedar cru per dins. Refredar, desemmotllar, tirar sucre glaç i adornar amb nous.


JORNADES D’INICIACIÓ A L’ESPORT Tal i com s’ha fet des de principi de curs, els alumnes que es van inscriure per a participar a les Jornades Esportives, aquest trimestre també han pogut practicar diferents modalitats esportives segons l’edat. Per una banda, els nens i nenes de 1r i 2n van fer Natació el 17 de març al Club Natació Terrassa i també van reunir-se el 21 d’abril a la Torre Mossèn Homs per experimentar l’Orientació a la Natura. Els petits de l’escola, els nens i nenes de P3, P4 i P5, van celebrar el 24 de març la jornada de Psicomotricitat a l’Escola Sant Llorenç, i el 5 de maig van participar en l’activitat Cerca del Tresor al Parc Vallparadís. Finalment, el 26 de maig, tots junts, grans i petits, van gaudir d’una Jornada Final de cloenda al Pavelló de Can Jofresa, on van practicar atletisme i futbol, i també van divertir-se amb activitats lúdiques amb inflables i coreografies de ball.

Podeu veure totes les fotos a http://picasaweb.google.es/amparamonycajal/

EXTRAESCOLARS 2011-2012 teatre

handbol

escacs

patinatge

música

kungfu piscina

basquet


TOTS FEM ESCOLA: I ARA EL PROTAGONISTA ÉS... Hola a tothom! Sóc l’Alberto, el conserge de l’escola. La meva història aquí comença al setembre de l’any passat, que va ser quan van assignar-me aquesta escola. I tot i que fa poc que estic aquí, em sento part de la gran família que formem tots. La meva feina a l’escola és fer una mica de tot: mantenir l’escola en bones condicions i, sobretot, col·laborar en tot el que puc, sempre dins de les meves possibilitats. A banda de l’àmbit professional, sóc pare d’un nen de dos anys. En el meu temps lliure, el que més m’agrada és estar amb la meva família. A més d’això, les meves dues grans aficions són el running (curses, maratons,...) i viatjar. Espero estar molt de temps en aquesta escola, ja que aquí m’hi trobo molt bé. Per qualsevol cosa que necessiteu, ja sabeu on trobar-me. Fins aviat!

ENTREVISTA AL MARC VERGE

(Eva Bell i Mariona Bazhi, 5è A)

Hola, som l’Eva i la Mariona de 5è, i fem Kungfu amb el Marc des dels 6 anys, i és per això que em volgut ferli una entrevista perquè el conegueu una mica: Ens pots explicar breument la teva formació? Vaig començar amb 13 anys a practicar kungfu, i ja amb 17 anys vaig fer el meu primer viatge a Korea per examinar-me pel cinturó negre. Des d’aleshores viatjo 1 o 2 vegades l’any per seguir aprenent. Vaig obtenir la titulació de mestre i el 4rt Dan a l’edat de 24 anys, esdevenint el mestre d’aquest art més jove fins aleshores. Com vas poder fer-ho sent tant jove? Amb molt esforç, entrenava moltes hores al dia. També vaig haver d’estudiar molt, perquè en el Sibpalki has de tenir una titulació universitària per poder examinar-te pel títol de mestre; a més d’aprendre a parlar i escriure en coreà. A Corea vaig rebre una especial atenció dels Mestres per ser el primer alumne occidental, i pel fet de poder-me entendre amb ells. Has practicat altres arts marcials? Si, Taekwondo, Brazilian Jiujitsu i Judo. També faig classes de Tai chi i Chikung a adults. Com veus el kungfu al Ramón y Cajal? Estic molt content de l’actitud que mostren els alumnes. Respecte el nivell marcial, està molt bé. En el darrer campionat que reunia totes les escoles de Terrassa, el Jan Blanquez va guanyar, la Rita Gasol va ser segona i la Mariona Bazhi va ser tercera en les respectives categories. Tots els altres alumnes també varen tenir puntuacions molt elevades. Què els hi aporta el kungfu als nens? Una serie de valors com concentració, respecte, autocontrol, seguretat i disciplina a més de beneficis físics com la coordinació, l’elasticitat i la força. Aprenen un mètode de defensa personal i que l’excel·lència és fruit de la constància, l’esforç i un esperit de superació. Hi ha alumnes de diferents edats, que s’ajuden els uns als altres amb una actitud excel·lent que no havia trobat en altres grups, i sens dubte això també és fruit d’una bona educació donada des de casa i l’escola. Alguna cosa més? Agrair a la Direcció, l’AMPA i els pares, la confiança que durant tots aquests anys m’han donat per ensenyar aquest art.


JOCS FLORALS 2011-2012

(Aya, Guillem, Maya i Pol, 6è)

Com bé sabeu, el concurs dels Jocs Florals d’aquest any es proposava potenciar les actituds de respecte a la natura mitjançant la creació d’obres literàries o artístiques que tractessin el desenvolupament sostenible amb imaginació, creativitat, originalitat i rigor científic. Aquest any el tema d’aquesta festa ha estat la natura i tots els treballs que s’han elaborat en motiu dels Jocs Florals han girat al voltant del medi ambient en tota la seva amplitud temàtica: recursos energètics, ecosistemes, paisatges, residus, contaminació, riscos... El jurat d’aquest certamen ens ha encarregat que fem pública la dificultat que ha suposat la tria dels millors treballs. Els alumnes de l’escola han participat en categories diferents: dibuix, còmic i auques, poesia, reportatges i articles periodístics, narrativa, experiments científics... Sabedors que tots els nois i noies s’han esforçat per participar-hi, han estat treballant de valent per tal d’escriure els seus poemes i les seves proses i han mostrat molta imaginació i creativitat en els seus treballs, tots els participants han tingut un obsequi individual, que ha consistit en un embolcall ecològic per a l’esmorzar. Als alumnes premiats, se’ls hi ha fet entrega d’un diploma amb una foto emblemàtica (l’olivera del 50è aniversari de l’escola), d’una rosa i d’un llibre de lectura. Tots aquests premis són gentilesa de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes a qui agraïm enormement la seva col·laboració. Examinats i estudiats detingudament els treballs que han concursat, el jurat dels Jocs Florals 2012 vol destacar l’èxit de participació dels alumnes de sisè en la categoria de poesia i remarcar la qualitat de tots els treballs presentats.

És molt possible que ens trobem davant una nova generació de poetes, la generació del 2012; com ho va ser la generació del 27 o la generació del 98... Us convidem a gaudir d’algunes de les seves poesies. És inimaginable la quantitat d’emocions i de que han volgut transmetre en els seus versos.

sentiments

Per a tots els alumnes de sisè, una forta abraçada ! A totes les famílies que ens van poder acompanyar en els lliuraments dels premis , gràcies per venir. A tots els professors i professores, gràcies per organitzar actes com aquests. A tots els nostres companys i companyes, els autèntics protagonistes d’aquesta celebració, gràcies per la vostra participació , gràcies pel vostre entusiasme, gràcies. Aya, Guillem, Maya i Pol Alumnes de 6è

BON ESTIU

Vols ser redactor/a de la revista? Vols dir-hi la teva? Posa’t en contacte amb nosaltres a amparamonycajal@gmail.com

RAMONAS 23  

revista escola Ramon y Cajal, Ramonas 23

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you