Page 1

cicle inicial Colònies 2 dies

Guia Pedagògica

el Cel

Les colònies de Cel d’Eix Estels ens permeten jugar i gaudir plenament del coneixement d’un element tant i tant llunyà, tant i tant misteriós i tant i tant enigmàtic com és l’univers. Sempre adaptats a l’evolució dels infants.

Les activitats El nostre sistema solar El joc i la curiositat dels infants seran els elements que mouran l’activitat del Nostre Sistema Solar. A partir de jocs on l’infant participa i entén el concepte a transmetre, pretenem fer comprensibles les dimensions i característiques bàsiques dels grans planetes del Sistema Solar

Procediments: Els nostres monitors recolliran als infants al lloc acordat a la presentació, a partir d’aquest moment ens dirigirem cap a la zona de treball, allà ja tindrem disposats les reproduccions dels planetes, tant de gas com de roca, que donen forma al sistema solar. Començarem treballant els planetes per blocs, ja siguin els de roca o els de gas. El pas d’un planeta a un altre es farà a partir de dinàmiques engrescadores i participatives dels infants. Els planetes es treballen tot fent sentir a l’infant la principal característica i a partir de jocs. Tots els planetes es treballen a partir d’una mateixa rel: Color, Grup(roca/gas), Atmosfera, Característica principal.

1


Planetari Si hi ha un element característic i on Eix Estels destaca entre la resta d’empreses del sector, és en els nostres planetaris. Pensats i creats per a cadascuna de les edats i de l’estat evolutiu dels infants. Els nostres planetaris, amb tecnologia pròpia, disseny personalitat i creació de musica pròpia, volen treballar el cel a partir de l’estat evolutiu dels nostres infants. Des del cel més proper i fins els Grans planetes del nostre Sistema Solar, i sempre amb un element vehicular, la imaginació dels nostres infants.

Procediments: Els nostres monitors recolliran als infants en el lloc acordat amb el coordinador/a, i des d’allà anirem cap al Planetari, que ja estarà instal·lat i preparat per a la projecció. Els infants entraran seguint el caminet dels astronautes, que farà que entrin pels laterals de la cúpula, per evitar problemes amb el cablejat de la instal·lació. Un cop a dintre, els infants asseguts i en silenci podran seguir la narració / història dels nostres personatges que els presentaran el cel i els protagonistes. Un cop hagi acabat la projecció i la musica, els infants sortiran amb el mateix procediment del planetari, és a dir, seguint el camí dels astronautes, i amb tranquil·litat, els primers que van entrar seran els primers a sortir, en ordre i tranquil·litat. Un cop a fora, farem una petita reflexió de tot lo que hem vist i de lo que més ens ha impressionat. Aquesta reflexió, i depenent del grup, es podrà fer dintre o for a de l’espai de la cúpula.

Jocs Mitològics Des de quan existeix la curiositat pel cel?. Quants anys fa que mirem el cel i l’espai?. Tot jugant aprendrem una mica d’història de la astrologia, aprendrem qui eren els grecs i els romans, i tot això ho farem a partir d’històries mitològiques de la mitologia grega i romana. Tot un joc.

Procediments: Els nostres monitors recolliran als infants en el lloc acordat amb el coordinador/a, i des d’allà anirem a la zona de treball. Els nostres monitors, i depenent de l’estat evolutiu dels nostres participants, realitzaran una explicació a mode d conte mogut i/o una narració. Podrem explicar les següents històries adaptades als infants: Orió el caçador / Les Osses / Medusa / Perseu / tec… * El nombre d’històries variarà depenent de les característiques del grup.

2


El centre

d’interès La Història: Les urnes Màgiques Aquesta nit hem sentit un soroll molt i molt fort al bosc. Què ha pasat, estavem tots ben adormits quan de sobte un gran soroll ens ha despertat, i aquella llum tant forta… què haura pasat?. I de sobte arriba ell, aquest …. De color verd i amb forma de pera que només diu Grugru Gruru… i es que resulta que és ell, en Grugru que ha arribat amb la seva nau, resulta que és un explorador de l’espai, i ha vingut a buscar.... què ha vingut a buscar en Grugru?. Mare de Déu!… i què farem ara?. El pobre Grugru està una mica despistat, no sap on te la nau, ni el seu mapa.. ni sap tan sols si podrà tornar... i les seves urnes?. El voldreu ajudar?. Si? Doncs preparats, que el Grugru ja us està esperant!

Les Activitats d’Eix d’Animació Lúdica de la primera tarda Anem a buscar la nau de’n Grugru!. Ben acompanyats pels monitorats i guiats pel “Dit màgic” ,direm les paraules màgiques que ens portaran cap a la nau d’en Grugru. Però, si està tota destrossada!!. I què farem ara Grugru?. No pateixis que aquí a Can Miqueló trovarem un mecànic (o una mecànica!) ben fantàstics que ens arreglaran la nau!. Vinga preparats per l’aventura d’anar a buscar la nau!

Lúdica de la ultima nit Les titelles d’en Grugru El Grugru està tnat i tant content, li hem ajudattttt molt i ja ho ten tot, lu ja quaaaaasi està, elel seu mapa… li hem ajudat tant que ens regala un súper espectaclesteu preparats.. ah .. aixó sí que és una sorpresa….i un secret que no es pot ni dir.. ni escriure.

Per tal de no fer desaparÈixer la màgia durant l’estanDA a la casa, PREguem que es mantingui tota lA història i les activitats en secret

3


ues, ig m a i s ic m a la o H ntent a o c en b t, n a er p es estic sóc el Grugu i us er viure p c ti s tà n fa c o ll és un Can Miqueló, que mi! mil aventures amb , amb d er v a ic m a n u c !... Só anes de No us espanteu eh g es lt o m c n ti ò er gran...P un cap una mica i riure es r lt a ls o v b m a bé passar-m’ho molt molt i molt!. ser i es ec n el u fe a g a , motxilla Apa, prepareu la s les ganes te to i .. a n r te en ll la el pijama, ah... i ntàstica! fa a r tu en v a a n u del món de viure Fins aviat!!

u r g u r

G

4

Activitats Cicle Inicial  

Activitats Cicle Inicial