Page 1

CURS 2011 / 2012

NÚM.11 2n i 3er TRIMETRE

12

1. Eliminació de la 6a hora en el 80% de l’escola pública. 2. Increment de la ràtio (nombre d’alumnes/professional): 21.000 alumnes més/0 professionals més. 3. Del curs 2008 al 2011, l’augment d’alumnes ha estat del 13,7%, l’augment dels professionals d’un 1,9%. 4. El curs 2012, Està previst acomiadar 3.700 mestres. 5. Les ajudes i subvencions a les AMPES han estat per import de 0€. 6. Les beques menjador i transport escolar s’han reduït en 20 milions d’€. 7. Les beques d’estudi s’han reduït en el curs 2010: 51 milions d’€. En el curs 2012 ho seran en 11 milions. Menys d’un 20% de l’alumnat està becat. 8. Dràstica reducció del personal de suport (TEI) per a l’alumnat escolaritzat amb necessitats educatives especials. 9. Cal estar 10 dies de baixa mèdica, per a cobrir la substitució d’un docent. 10. Aturada la construcció i reforma d’edificis. 11. Supressió i eliminació de recursos per als diferents projectes educatius engegats: autonomia de centres, formació continuada de mestres, biblioteques escolars, noves tecnologies... 12. Reducció en un 10% del salari en el col·lectiu docent. 13. Reducció en un 60% de l’aportació pública a les escoles bressol. 14. Reducció de 722 milions d’€ en el pressupost d’educació. 15. Augment de les matrícules universitàries. 16. Noves taxes a la formació professional. 17. Paralització de la ILP per a la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu públic català.

20 S R CU Redacció, disseny, fotografia i edició: AMPA de l’Escola Joan Maragall

20 11-

ESCOLA JOAN MARAGALL ARENYS DE MAR

(dades de la FAPAC, juny 2012)

Aquestes són algunes de les actuacions del govern de Catalunya, en el camp de l’ensenyament. N’hi haurà moltes més. Tots som conscients de la situació econòmica perquè en patim els efectes en pròpia pell. Tots hem après, a marxes forçades, lliçons bàsiques d’economia per saber què cal preservar, i continuar caminant fins trobar el lloc on construir una nova societat. Els governants, potser no saben que retallar recursos en l’ensenyament, afectarà directament al tremp, la força, l’arrelament, dels fonaments sobre els que, amb molt d’esforç, dia a dia, dipositem l’esperança d’un futur millor.

És una tasca més, i potser de les més importants, fer-nos sentir i escoltar.

Portar la samarreta groga, mobilitzar-nos plegats, participar a les associacions i plataformes, adherir-se a les campanyes en pro de la qualitat d’ensenyament.

En definitiva, sentir-se comunitat educativa i defensarla és la nostra eina, i som molts els que la fem servir.

Ara només hi faltes tu.


COMISSIÓ EXTRAESCOLARS-COMISSIÓ EXTRAESCOLARS-COMISSIÓ EXTRAESCOLARS-

JORNADES ESPORTIVES 18 de març de 2012

FESTIVAL DE PATINATGE 2012

La patinadora AISHA PEREZ va quedar campiona del Campionat Escolar Categoria Benjamí en el seu primer curs com a patinadora de l'escola realitzant un exercici magnífic. Destacar que a més de l'Aisha la resta de patinadores de l'Escola van fer un campionat excel·lent. FELICITATS a totes!!!

Aquest curs 2011-2012 l’escola i l’AMPA han desenvolupat un nou model de xandall escolar, és l’oficial del centre i, tot i que des de l’escola no es fa obligatori el seu ús, tant el col·legi com l’Ampa recomanen la seva utilització per a les sortides, excursions i activitats esportives. S’han elaborat dos models, el llarg -amb pantalon i dessuadora-, i el curt -pantalon curt i samarreta-. El podeu comprar a l’Ampa, on mirarem de tenir unitats per poder veure’l i emprovar. El pagament és al comptat en el moment de recollir-lo. Xandall llarg + xandall curt 55 € (talles 4, 5 i 6) 2 € (talles 10, 12,14 i 16) 61

Xandall llarg 40 € (talles 4,5, i6) 44 € (talles 10,12 ,14 i

Xandall curt 23 € (talles 4, 5 i 6) 25 € (talles 10, 12, 14 i 16)


-COMISSIÓ EXTRAESCOLARS-COMISSIÓ EXTRAESCOLARS-COMISSIÓ EXTRAESCOLARS

VOLEIVOL - CAMPIONAT COMARCAL DEL MARESME

-AISHA PEREZ -ORIOL FONTBONA -ERIN VAZQUEZ L'equip Benjamí ha guanyat el Campionat Comarcal del Maresme. -CRISTINA CAMPENY -VINYET GARCIA Entrenadores: MERI CARRILLO , ANNA TANGANELLI,CLAUDIA LUNA I NÚRIA. -ALEXANDRA BUJAN -SOFIA BARÀ L'equip Benjamí ha fet un excel·lent campionat, tot i ser la primera vegada que entraven en com- -LUKE BELDA petició. Això ha estat gràcies a la feina realitzada per totes les entrenadores del Club Volei Arenys i al treball de tots els integrants d’aquest equip que han demostrat una implicació absoluta i una millora en el seu joc, durant tot el curs, digne d'elogiar. FELICITATS A TOTS !

-LAURA BUJAN -IRENE BARÀ -MARTA CAMPENY Entrenadora: MERI CARRILLO -JÚLIA CLOFENT -ESTEL CALVO L'equip Aleví "A" ha demostrat tot el seu potencial durant aquest campionat,aconseguint arribar a -BERTA QUEVEDO les fases provincials i guanyant la lliga del Maresme. Això es conseqüència d’ anys de treball tant -EMMA TORRENTÓ per part de les jugadores com de les entrenadores que les han portat. Han aconseguit un grup molt "maco" i molt unit que sota la direcció magistral de la Meri Carrillo ha pogut arribar a aquest èxit que ja es preveia tard o d’hora. Molta sort a totes en el Club i gràcies per la vostra entrega. FELICITATS!!!

L'equip Aleví "A" ha guanyat el Campionat Comarcal del Maresme.

FUTBOL- CAMPIONAT COMARCAL DEL MARESME

L'equip Prebenjamí ha quedat campió de la segona fase del seu grup en el Campionat Comarcal del Maresme. ENTRENADORS:ROGER PERIES I ENRIC GARCIA Després d'una primera fase irregular, quedant els quarts del seu grup, aquest equip ha reaccionat i ha fet una progressió espectacular aconseguint guanyar la segona fase del campionat del seu grup i perdent només un partit. Aquesta victòria té encara més mèrit si es té en compte que tots els jugadors de l'equip menys un són de primer any. FELICITATS a tots i continueu així.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS El diumenge 16 de setembre es farà la JORNADA DE PORTES OBERTES amb demostraciopns de les diferents activitats que l’AMPA ofereix als alumnes de l’escola i així ajudar a decidir l'activitat que cada nen/a voldrà realitzar en el curs 2012-13. Les inscripcions es faran el dia 16 de 10:00 a 14:00 h i els dies 17, 18, 19, 20 de setembre a l’AMPA en els següents horaris: matins de 9:00 a 10:00 h. i tardes de 16:00 a 18:00 h. AMPA Tel 93 7958206 maragall.ampa@gmail.com Les activitats extraescolars començaran a l’octubre 2012.

-EROS LOPEZ -NIL BLANCO -ALEIX MARTÍ -JORDI GALLARDO -POL CLAPÉS -ALEIX ROSSELL -JAN LOSADA -PAULA MARESMA -OTGER MAJÓ -ANIOL CABOS -NICOLÀS GARCIA -FERRAN PEREZ -ADRIÀ COSTA

ATENCIÓ! CURS VINENT AH! i NO OBLIDEU

3


- COMISSIÓ SOCIALS - COMISSIÓ SOCIALS - COMISSIÓ SOCIALS - COMISSI

PER CARNAVAL ELS CARRERS ES VAN OMPLIR DE COLORS I PINTORS L’AMPA HA COL·LABORAT AMB L’ESCOLA EN L’ORGANITZACIÓ D’AQUESTA FANTÀSTICA PALETA DE PINTOR PLENA D’IMAGINaCIÓ. HEM AJUDAT A L’ESCOLA A DECORAR VESTÍBULS, A FER DISFRESSES, A MAQUILLAR, A BUSCAR UN SEGUICI DE TRAPELLES PER AL REI CARNESTOLTES.

ATENCIÓ! CURS VINENT DIVERSOS - DIVERSOS - DIVERSOS - DIVERSOS - DIVERSOS - DIVERSOS Tot i la manca de subvencions a les AMPES, des de la Junta i les Comissions de l’AMPA de la nostra escola hem treballat per continuar oferint als nostres fills i a vosasltres pares i mares, tots aquells serveis que des de fa temps, anys, estem acomplint: les múltiples celebracions i festes, els casals de Nadal, primavera, estiu…, l’organització de les múltiples activitats extraescolars, el servei d’acollida del matí, però sobretot volem destacar, l’esforç al llarg d’aquest curs amb menys recursos en: - El suport econòmic i humà en projectes curriculars com el reforç en anglès; - La col·laboració en la Jornada de Portes Ofertes de l’Escola i la benvinguda al nou curs. - L’organització del servei gratuït d’acollida de tarda per als nens que els seus pares/mares assisteixen a les reunions d’escola, de menjador, als tallers de famílies del parvulari, etc. - El servei de biblioteca a un preu assequible i amb el valor afegit que ens ajuda a omplir l’absència de la sisena hora . - El suport econòmic i material en la festa de comiat dels alumnes de 6è curs en el marc del sopar de final de curs. - etc… i tot amb molta il·lusió i imaginació. QUE PASSEU UN MOLT BON ESTIU!

ww.ceipjoanmaragall.org 4

SERVEI D’ACOLLIDA MATÍ I TARDA DE L’AMPA:L’AMPA ofereix des del primer dia de classe el servei d’acollida matinal de 7:45h a 9h i l’esplai de tardes .Inscripcions: al despatx de l’AMPA del 3 al 10 de setembre de 16:00 h a 18:00 h.


IÓ SOCIALS - COMISSIÓ SOCIALS - COMISSIÓ SOCIALS - COMISSIÓ SOCIALS El 22 d’abril vam tornar a celebrar un any més la trobada familiar de primavera en la que vam preparar les grans decoracions de la festa de fi de curs, la festa de la TERRA DE FARAONS. Tots, petits i grans, hi van participar amb moltes ganes de treballar, de passarpassar-s’ho bé i, com sempre, compartint amb els companys.

Cartell Festa de fi de curs Dibuix guanyador . Artista: Ariadna Vidal de 6è C. Dibuix finalista . Artista: Irene Barà de 6è C.

Dibuix finalista. Artista: Laura Buján de 6è D

GRÀCIES a tots els artistas participants i FELICITATS a l’Ariadna, la Irene i la Laura.

5


Al llarg del primer trimestre del curs escolar vinent celebrarem l’Assemblea Ordinària de l’Associació per a l’any 2012. Com ja sabeu l’assemblea anual de l’AMPA és la cita més important de l’associació durant el curs, és el lloc i el moment per expressar-nos com a mares i pares, és l’oportunitat de conèixer a tots els integrants de la Junta, renovar l’òrgan directiu i demanar comptes o aportar idees per millorar el funcionament. A la propera assemblea caldrà obligatòriament votar una nova o nou president de l’associació perquè la Sandra Danés, actual presidenta, ens ha de deixar, la seva filla acaba el seu recorregut a l’escola i la Sandra també, com a mare del Joan Maragall. va la se ixa agrae d s er a en sinc ndr a i un a S La riènci ment. identa! ï e pres exp a tu s e i c Grà

LA JUNTA DE L’AMPA LA CONSTITUIM: Alfonso Bujan, Anna Danés, Mònica Danés, Sandra Danés, Dolors Danés, Mònica Ferrés Miquel Mateu, Carles Moles, Gemma Pou, Judit Puig, Imma Ranera, i Àlex Solé

Si us interessa formar part de la Junta o d’alguna comissió en concret, us animem a fer-ho! Per a més informació veniu al local de l’AMPA o feunos arribar un correu electrònic. maragall.ampa@gmail.com

Bústia de suggeriments: Tenim una bústia a la porta de l’entrada de l’AMPA (Can Josep). Si teniu algun dubte, queixa o suggeriment, poseu-vos en contacte amb nosaltres. 6

Els camins, tenen un punt de partida, un inici, i tard o d’hora tenen un final. Ara, he arribat al final d’un camí que he recorregut dues vegades: una com a alumne, l’altre com a mare. I les dues vegades, el seu recorregut, ha estat un plaer i una font de riquesa personal incalculable. Des del punt elevat que proporciona el final d’etapa observo la trajectòria, no sempre lliure d’obstacles i preocupacions, i repasso la feina feta amb els que vaig seguir, i amb els que he anat trobant, i n’estic molt orgullosa. El programa de reciclatge de llibres, els reforços educatius a parvulari, l’ampliació de les activitats extra escolars, el reforç en anglès, la construcció de la sala polivalent i les reformes a l’edifici de parvulari. Les adequacions d’espais (gimnàs, menjador, pistes esportives, Can Josep...). La festa de benvinguda, les festes i celebracions de l’escola. La difusió i participació en les accions reivindicatives en pro d’un ensenyament públic i de qualitat.... Aquestes són algunes de les fites aconseguides al llarg d’aquest camí, que he compartit amb persones dels diferents sectors de la comunitat educativa. Tots lluitant per a una finalitat comuna, aconseguir que els nostres fills i els fills de tots els altres pares, tinguessin les mateixes oportunitats i poguessin créixer feliços en un entorn d’igualtat i pau. Vaig agafar el relleu dels qui caminaven davant meu, amb la voluntat de no malmetre tot allò aconseguit. He procurat avançar sempre acompanyada, repartint el pes entre els companys. Ens ha tocat una etapa dura, en la que per fer un petit pas cal molta, molta, energia. Per això i per les bones estones passades, em sap greu traspassar la línia d’arribada. Però també sé que pares i mares, amb molta empenta i noves energies, començaran el camí i agafaran fort el relleu. A tots moltes gràcies. Ha estat un gran honor ser, fer i sentir la comunitat educativa de la meva escola i la de les meves filles.

Una abraçada molt gran . Sandra Danés

EL FULL DE L’AMPA CURS 2011 / 2012 NÚM. 11 SEGON i TERCER TRIMESTRE

Full Ampa núm.11: 2on i 3er trimestre curs 2011-2012.  

Full informatiu sobre les activitats de l'AMPA en el segon i tercer trimestre del curs 2011-2012.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you