Page 3

Educació Infantil. P5

Educació infantil. P3 i P4 EL CONTE “DE QUÈ FA GUST LA LLUNA?”, A P3

COLÒNIES A CAN RIBES

Qui no ha somiat alguna vegada en fer una mossegada a la lluna? Aquest és justament el desig que tenen els animals d’aquest conte. Només en volien tastar un trosset, però malgrat que s’estiraven i s’estiraven no eren capaços de tocar-la. Llavors, la tortuga va tenir una gran idea: “Si t’enfiles a la meva esquena, potser arribarem a tocar la lluna”, li va dir a l’elefant. Així, van apareixent tots els animals fins que arriba l’últim, el ratolí, l’animal més petit de tots. Aconseguirà arribar-hi?

AQUESTA TARDOR ELS DE P5 HEM ANAT DE COLÒNIES A CAN RIBES. ALLÀ HEM POGUT VIURE AVENTURES DE LA MÀ D’UN PERSONTAGE MOLT DIVERTIT, EL JULIUS, UN EXPLORADOR QUE VIATJAVA PEL MÓN.

Aquest és l’argument d’aquest conte que ens ha permès treballar valors com la generositat, la cooperació i la importància del treball en equip. A més, els més petits de l’escola han pogut gaudir de la màgia dels contes a través de diferents formats. Han fet una lectura compartida, han escoltat el conte llegit per les seves mestres, l’han vist en format digital, en format àudio i finalment representat per companys i companyes.

HEM DESCOBERT LA CULTURA DE DIFERENTS INDRETS DEL MÓN (KÈNIA I TANZÀNIA, AMÈRICA DEL NORD, L’ANTÀRTIDA I CATALUNYA) A TRAVÉS DELS COSTUMS, LA GASTRONOMIA, L’IDIOMA, ELS HABITATGES TÍPICS I LA SEVA GENT. HEM COMPARTIT MOLTES RIALLES, SENSACIONS I EMOCIONS. ENS HA ENCANTAT VIATJAR PEL MÓN, PERÒ SOBRETOT VIURE AQUESTA EXPERIÈNCIA TOTS JUNTS.

En la lectura compartida sempre s’ensenyen les imatges més suggerents del conte i abans d’explicar què passa, es fan preguntes perquè els infants puguin jugar amb la seva imaginació a anticipar l’argument. També se’ls anima perquè puguin anar més enllà de la història amb preguntes com: com està la lluna? contenta o trista? per què? com pot la tortuga arribar-hi?; etc. Per últim hem realitzat altres activitats a partir del conte. Propostes plàstiques com la realització d’una lluna gegant amb pintura i purpurina, una conversa per veure quins són els gustos preferits dels infants, buscar objectes per l’escola de la mateixa forma de la lluna (esfera-cercle/volum-pla) i agrupar els animals segons la seva mida (gran-petit).

POBLAT SIOUX

POBLAT MASSAI

IGLÚ INNUÏT

EXPLICACIONS D’EN JULIUS

A P4 TREBALLEM L’ARTISTA ANTONI TÀPIES ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM L’ARTISTA ANTONI TÀPIES I VISITEM LA SEVA FUNDACIÓ. DURANT LA SORTIDA, HEM OBSERVAT QUE L’AUTOR UTILITZAVA MOLTS ELEMENTS NATURALS DE DIVERSES TEXTURES PER FER ELS SEUS QUADRES. A LA CLASSE HEM REALITZAT LA NOSTRA PRÒPIA COMPOSICIÓ AMB TEXTURES A L’ESTIL TÀPIES.

P5 A - TOM I JERRY 4 

El Bisbetó 81

Febrer 2016

P5 B - ELS MÚSICS

P5 C - ELS DOFINS 5

Profile for ampabisbatdegara

Bisbeto 81  

Bisbeto 81 revista de l'excola Bisbat d'Ègara de Terrassa, revista infantil

Bisbeto 81  

Bisbeto 81 revista de l'excola Bisbat d'Ègara de Terrassa, revista infantil

Advertisement