Page 1

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ

s

Dossier Artístic


E X P L O R E

|

B A R C E L O N A

E D I T I O N

Si estàs ací, és perquè compartim un mateix son: que els nostres inquiets espectadors i espectadores tinguen l'oportunitat de viure una experiència musical de qualitat, on fer volar la imaginació, la creativitat i la reflexió. Aquesta nova proposta didàctica musical naix de l’interés per investigar la tradició oral, la paraula i la música, així com submergir-nos en la saviesa popular d'Àfrica. Volem fixar la mirada en un poble que utilitza “les arts” com a funció social i lúdica, com a riquesa i patrimoni de la comunitat.

-

0 2

-


"Sense música no hi ha felicitat i sense felicitat no hi ha música" Ètnia Malinke (oest d'Àfrica).

SINOPSI

Lola acaba de tornar d'Àfrica. La música i la paraula li han acompanyada durant tot el seu viatge i a través dels contes i llegendes ha après valors com: sostenibilitat, compromís, cooperació, resiliència, sororitat ... Aquestos valors li han servit per a desvelar el veritable significat de la paraula SIYAHAMBA, aquest viatge que tots hauríem de recórrer per assolir l'essència d'un mateix, amb el nostre ritme, la nostra vibració, la nostra pròpia música, connectant en harmonia amb la mare terra, amb MAMMA ÀFRICA.


Durant els 50 minuts que dura l'actuació, els intèrprets mostraran a l'alumnat més de 40 instruments de percussió i es demanarà la seua participació activa. Podreu escoltar música tradicional africana, amb codis i timbres reconeixibles, així com uns altres sons i ritmes africans que han influït en les músiques populars, en la clàssica i fins i tot en la més contemporània.

Els textos i audiovisuals de l'espectacle estan inspirats en llibres com “Wangari i els arbres de la Pau (basat en la biografía de la que fou Premi Nobel de la Pau en 2004) i en Els meus contes africans de Nelson Mandela, (Premi Nobel de la Pau en 1993), entre d’altres.

REPERTORIO

MAMMA ÀFRICA            Chico Cesar MBIRA                                Amores PARAULA                          J.S. Chapi AKADINDA                       E. Séjourné HERE 2’5                            J.S. Chapi DANSA DE L'ARBRE       J.S. Chapi SUFI                                     J.S. Chapi DRUMING PART 1            S. Reich NAGOYA MARIMBAS     S. Reich GERRES                              J.S. Chapi AGBADZA                          Popular GHANA SIYAHAMBA                      Popular ZULU 


MÚSICA I PARAULA

En aquest nou espectacle didàctic, hem volgut reflexionar i donar un pas més enllà sobre l'origen de MÚSICA i PARAULA i el seu paper en l’actual sistema educatiu. Els orígens de la música es desconeixen, ja que al seu inici no s'utilitzaven instruments musicals per interpretar-la, sinó la veu humana, o la percussió corporal, És lògic pensar que la música  va lligada  a l'aparició del llenguatge. Són molts els etnòlegs, neurocientífics i musicòlegs que coincideixen en que va haver un moment de la història que la música va ajudar els nostres ancessors a sobreviure en un medi agrest i hostil. És per això que a l’Àfrica els MÚSICS representen un paper social, pedagògic i místic, i és a través d'ells , dels seus instruments i les seues faules que ens apropem a la saviesa mil•lenària y la memòria, on la paraula i la música són sagrades. El nostre repte és revalorar la importància de la tradició oral en l'educació i acostar als nostres joves a aquest gran continent i a la enorme influència que la seua música té arreu del món.  

"La tradició oral, patrimoni immaterial de la humanitat"


A aquest projecte li acompanyen unes guies didàctiques amb l'objectiu principal de gaudir més de la música en directe i reconèixer prèviament els ritmes i melodies que sonaran al llarg de l'espectacle. Reflexionarem i ens endinsarem en els costums i maneres de viure africanes, treballarem l'empatia cap a l'emigració africana, la no discriminació per raons de gènere o els valors mediambientals. DURACIÓ: 50 m (versió valenciá i castellá)


AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ

AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ és un grup pioner en l'àmbit nacional i un referent cultural a escala europea i internacional de la música per a percussió i la creació contemporània. Els seus tres integrants, Àngel García, Pau Ballester i Jesús Salvador “Chapi”, són els fundadors d'aquesta formació que va nàixer com a projecte musical entre companys del conservatori allà per l’any 1989 i avui en dia encara continuen compartint escenari i una mateixa missió: l'exploració de formats de concerts poc transitats i d'itineraris d'escolta que indaguen nous llenguatges. El seu concepte d'interpretar la música a través de la percussió i el seu interès cap a la investigació, els ha dut a no perdre mai el diàleg amb altres disciplines com ara el teatre, la dansa i les arts visuals.    AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ ha realitzat innumerables encàrrecs a compositors, així com creacions pròpies, convertint-se en un important generador de patrimoni musical actual. Com a intèrprets i docents des dels seus inicis i ininterrompudament, AMORS GRUP DE PERCUSSIÓ ha desenvolupat projectes en l'àmbit pedagògic i educatiu —un dels eixos centrals de l'activitat del grup —, apostant fermament per una visió social i cultural dins i fora del context pròpiament acadèmic. Prova d'això podem constatar la gran quantitat de col•laboradors i alumnes que actualment ocupen llocs destacats dins del panorama musical nacional i internacional.    Més informació:  http://amoresgrupdepercussio.com/


LARA SALVADOR PEYDRÓ

Lara Salvador és llicenciada en interpretació per l’ Institut de Teatre de Barcelona en l'any 2011, realitza la seua formació amb els mestres Andrés Surer i Fernando Cames. Entre els seus treballs és possible destacar “Nosaltres no ens matarem amb pistoles” escrita i dirigida per Víctor Sánchez, obra guardonada amb el Premi MAX 2016 en la categoria d'autor revelació. En el mateix espectacle Lara rep el Premi com a Actriu Revelació 2015 de l'AAPV (sindicat d'actors i actrius professionals de València). Amb Victor Sánchez com a director i dramaturg també interpreta el monòleg "Projecte València" que va estar estrenat al Festival Santiago OFF de Xile al Gener de 2015, i és a finals d'aquest mateix any quan també treballa en l’obra “A Espanya no la va a conèixer ni la mare que la va parir”. Col•labora amb Amors Grup de Percussió, i recentment, ha estrenat l'obra musical "Happy End" de Bertold Brecht i Kurt Weill, dirigida per Salva Bolta i Jesús Salvador "Chapi"


NECESSITATS TÈCNIQUES

Temps de muntatge 2 hores Temps de desmuntatge 1 hora Espai escènic mínim 6 x 10 m. Pantalla de projecció que ocupe el màxim d’espai possible de l'escenari. Vídeo projector amb un mínim de 7200 lúmens. Cablejat RGB o HDMI 1 micro sense fil de diadema per a l'actriu 1 micro Set d'aigua 1 micro ocarina 1 micro bateria 2 monitors per a veu i bateria 1 Taula de so PA adequada a sala Reproductor de CD o USB Il•luminació 36000 W (Doc. adjunt) 36 canals de regulació 1 taula programable LT


X P Ll'arma O R E | B Amés R C E L O N A " L'educació Eés poderosa que es pot utilitzar per canviar el món. "

N. Mandela

-

0 4 -

E D I T I O N


teasser de l'espectacle

https://youtu.be/rvEQO3kDTL4

IDEA ORIGINAL AMORES GRUP DE PERCUSSIÓ ÁNGEL GARCÍA, PAU BALLESTER I JESÚS SALVADOR "CHAPI" ACTRIU: LARA SALVADOR DIRECCIÓ ESCÈNICA: GORSI EDU ABAGA DRAMATURGIA: SONIA GIL I LARA SALVADOR ESCENOGRAFIA I ATRETZO: AMPARO PÉREZ PROJECTE AUDIOVISUAL GRUP D’ANIMACIÓ, ART I IINDUSTRIA DEPARTAMENT DE DIBUIX FACULTAT DE BELLES ARTS UPV COORDINADOR: MIGUEL VIDAL DIRECCIÓ D’ANIMACIÓ: MARÍA PULIDO I ALBA CAPILLA ANIMACIÓ : MARÍA PULIDO, ALBA CAPILLA, MIGUEL VIDAL SARA ÁLVAREZ, MARÍA LORENZO, M. ÁNGELES LÓPEZ, BEA HERRAIZ, SUSANA GARCÍA, IGNACIO MENEU, ALBERTO SANZ I SERGIO RODRÍGUEZ POSTPRODUCCIÓ: JOSÉ MOO GUIA DIDÀCTICA PEDAGOGA: SÒNIA FERRER LORES DISSENY GRÀFIC, MAQUETACIÓ I CARTELL: PILIXIP FOTOGRAFÍAS EVA RIPOLL Y DAVID ANTICH ESTRENA AL PALAU DE LA MÚSICA DE VALENCIA, EL 16 DE GENER DE 2018 DINS DE LA PROGRAMACIÓ DEL CICLE MENUT PALAU 2018.

Amb la col·laboració

CONTACTO Sonia Gil +34 653769563 amoresgp@gmail.com amoresgrupdepercussio.com

Dossier Artistic Mamma África valenciá  
Dossier Artistic Mamma África valenciá  
Advertisement