Page 1

AM O RC D E ROZ E KR U I S E R S O R D E

EENHEID IN VE R SC H E I D E N — HEID

7, 8 , 9 J U N I 2013 D EN HA AG


7, 8 , 9 J U N I 2013 D EN HA AG


Klaas-Jan Bakker,

Grootmeester van de Nederlandstalige Jurisdictie


VOORWOORD Dierbare fratres en sorores, Vrienden van de AMORC, Salutem Punctis Trianguli Met veel genoegen nodig ik u uit voor het Europees Convent dat op 7, 8 en 9 juni 2013 in Nederland, in het World Forum te Den Haag zal worden gehouden. Het thema Eenheid in Verscheidenheid verenigt voor enkele dagen Rozekruisers en vrienden van de AMORC, uit Europese gebieden maar ook van daarbuiten, in een broederlijk gezamenlijk streven naar het ontdekken van eenheid in de veelheid. Ook al toont de schepping zich aan ons in een oneindig aantal variaties, haar aangezicht blijft onveranderd. Zo beschrijft de beroemde Nederlandse filosoof Baruch de Spinoza eenheid in verscheidenheid. Het is het streven van de mysticus in de verscheidenheid de eenheid te ontdekken. Een streven dat ook kan gelden als het belangrijkste kenmerk van deze tijd, een tijd waarin alles op zoek lijkt naar nieuw evenwicht. Het is een opdracht aan ons allen, te midden van alles wat ons gescheiden houdt, de zoektocht naar de eenheid aan te vangen. Eenheid in verscheidenheid kent vele lagen. Wij zijn bijvoorbeeld één als leden van de Rozekruisersorde AMORC. Wij zijn één als wij de taal spreken van onze Orde, de taal van de pelgrim op het pad. Het is de taal van het hart, de universele taal van liefde die alles verbindt en door iedereen verstaan wordt. Het is hierin dat wij de hoogste uitdrukking van eenheid in verscheidenheid tegenkomen. Ik nodig u graag uit voor deze ontmoeting en om de ervaring van Eenheid in Verscheidenheid op 7, 8 en 9 juni met ons en met elkaar te komen delen. In banden van de Orde, Oprecht en broederlijk Klaas-Jan Bakker


PROGRAMMA IN VOGELVLUCHT Openingsceremonie

De openingsceremonie zal plaats vinden op vrijdagmiddag 7 juni 2013 om 15.00 uur.

TMO Conventicule

Op vrijdagavond 7 juni 2013 zal een TMO Conventicule worden gehouden waarbij onze Soeverein Grootmeester broeder Christian Bernard een Boodschap van Licht zal brengen.

Pronaos Convocatie

Op zaterdag 8 juni 2013 zal tijdens de Pronoas Convocatie onze Grootmeester Klaas-Jan Bakker een Boodschap van Licht brengen.

Loge Convocatie

Op zondag 9 juni 2013 zal tijdens de Loge Convocatie onze Imperator frater Christian Bernard een Boodschap van Licht brengen.

Inleidingen

Tijdens het Convent zal een aantal presentaties worden verzorgd door de volgende Grootmeesters: Maximiliaan Neff, Sven Johansson, Live Sรถderlund, Michal Eben, Helio de Moraes e Marques, Claudio Mazzucco, Hugo Casas Irigoyen en Serge Toussaint. De inleidingen worden simultaan vertaald in de diverse Europese talen.

Raad van Troost

Op zaterdag 8 juni wordt het rituaal van de Raad van Troost uitgevoerd onder leiding van Grootmeester Klaas-Jan Bakker.

Sociaal programma

De zaterdagmiddag wordt afgesloten met een concert van Alain Escudero, klassiek pianist. Na afloop van het concert wordt u uitgenodigd voor een bezoek aan het nabijgelegen historische Leiden. Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) met zijn wereldvermaarde Egyptische collectie en de daartegenover gelegen Hortus Botanicus worden exclusief voor deelnemers aan het Europees Convent opengesteld. In de Tempelzaal wordt u gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje en kunt u zich laten vereeuwigen tegen de achtergrond van de beroemde Tafeh Tempel. De busreis per touringcar van het World Forum naar Leiden en terug duurt slechts 15 minuten en is uiteraard geheel verzorgd.

Voor het volledige programma zie WWW.AMORC.NL


INSCHRIJVEN + KOSTEN Betaling De desbetreffende bedragen kunt u overmaken op onderstaande rekening o.v.v. Convent 2013.

Vrijstelling betaling Grootraadsleden, Maîtres Provinciaux en Colombes zijn vrijgesteld van betaling. Aanmelding Degene die zich vóór 1 april 2013 heeft aangemeld kan rekenen op een leuke verrassing in de conventtas.

Woont u in het buitenland? Leden in het buitenland moeten er rekening mee houden dat zij bovenop de inschrijvingskosten waarschijnlijk extra bankkosten zijn verschuldigd.

CONVENT 2013 € 195,—

T. M .O. CONVENTICULE € 20,—

Stichting AMORC Inz. Convent
2013 BANK

2378135
 IBAN

NL45INGB0002378135
 BIC

INGBNL2A
 ING Bank N.V.
Postbus 1800
1000 BV Amsterdam Gebruikmaking van creditcard is mogelijk.

Vragen? Kijk op onze website of stuur een e-mail naar convention2013@amorc.nl


Den Haag, Internationale stad van Vrede.


OVERNACHTEN Hotels

In de directe omgeving van het World Forum zijn tal van hotels en eetgelegenheden te vinden. Voor het boeken van uw hotelkamer verwijzen wij u graag naar de website www.amorc.nl. Via World Forum Hotelservice kunt u vervolgens een hotelkamer met korting boeken in de directe omgeving van de conventlocatie. World Forum Hotelservice: http://bit.ly/Uj5C56

LOCATIE & BEREIKBAARHEID Het convent vindt plaats in het World Forum te Den Haag, de internationale stad van Vrede. Het World Forum is een congrescentrum met internationale allure en is gunstig gelegen, op korte afstand van luchthavens, treinstations en snelwegen. Het World Forum beschikt over voldoende eigen parkeergelegenheid. World Forum Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag Nederland T +31 (0) 70 306 63 66 F +31 (0) 70 306 64 43 info@worldforum.nl www.worldforum.nl


Vredespaleis

Strand Scheveningen + Kurhaus

Tafeh Tempel

Amsterdam Grachten

Rijksmuseum Amsterdam

Zaanse Schans


DE OMGEVING Toeristische attracties in de omgeving Er is in Nederland veel te doen! Als u in de gelegenheid bent raden wij u beslist aan een korte vakantie te koppelen aan uw verblijf in Nederland. Den Haag heeft als stad veel te bieden. Bijvoorbeeld het Mauritshuis, bekend van het beroemde schilderij ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, het Parlementsgebouw en de Ridderzaal, het Vredespaleis en niet te vergeten het strand van Scheveningen. Meer toeristische informatie kunt u vinden op de website van de stad Den Haag www.denhaag.com. Wie aan Nederland denkt, denkt zonder twijfel ook aan Amsterdam. Een bezoek aan deze stad is meer dan de moeite waard! Vanuit Den Haag is Amsterdam zowel per directe treinverbinding als per auto in hooguit 30 minuten te bereiken. Maak een rondvaart door de Amsterdamse Grachten (door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed) en bezoek bijvoorbeeld het onlangs in volle glorie herstelde Rijksmuseum (het tehuis van Rembrandt’s Nachtwacht), het Van Goghmuseum en het Anne Frankhuis. Voor wie zich wil verdiepen in folkloristisch Nederland zijn de Zaanse Schans en Volendam echte aanraders. Uiteraard is dit slechts een zeer kleine greep uit de mogelijkheden. Raadpleeg de website www.iamsterdam.com voor alle bezienswaardigheden in Amsterdam of bezoek www.vvv.nl voor overige bezienswaardigheden in Nederland.


www.amorc.nl

Europees Convent 'Eenheid in Verscheidenheid'  

Graag brengen wij onder uw aandacht dat de Grootloge van de Nederlandstalige Jurisdictie een Europees Convent organiseert in het World Forum...