Page 1

XX Magazine 2017-18

SUOMEN

TILAVIN


3

KUORMASIDOS, ESIKIRISTYSVOIMA JA KITKAPINNAT muodostavat yhdessä asetuksen 940/1982 vaatimat kuormansidontavoimat Puutavarayhdistelmien sidosvoimat ja sidosten minimilujuudet ovat määritelty asetuksessa 940/1982. Vaatimuksissa on määritelty nippujen painon mukaiset sidosvaatimukset ja lastin paikallaan pysyminen eteenpäin, sivuille ja taaksepäin suuntautuvissa rasitustilanteissa. JARRUTUSTEHOT OVAT KASVANEET NOIN 50%:LLA

Kuorma-autojen jarrutustehot ja nippupainot sekä nippukorkeuksien kasvu ovat muuttaneet liikenneturvallisuusvaatimuksia kuormansidonnan osalta ratkaisevasti. Asetuksen vaatima nipun sidontavaade 10m/s2 eteenpäin ja 5m/s2 sivuille ja taakse ovat riittäviä jopa nyky-yhdistelmille. Parhaiden yhdistelmien jarrutushidastuvuudet ovat huippuolosuhteissa jo 8m/s2 (kun vaatimukset katsastuksessa ovat 5m/s2, minimi). Käytäntö ja tehdyt nippusidontakokeet ovat osoittaneet sen, että nipput eivät pysy aina paikallaan nykysidontalaitteilla ja sileätolppaisilla pankoilla edes 50 km/ h nopeuksista tehdyillä n. 6m/s2 jarrutushidastuvuuksilla.

ASETUKSEN MUKAINEN SIDONTA

Asetuksen mukainen sidonta määrittelee sidoksien määrän ja niiden lujuuden nippun painon mukaisesti. Lisäksi on määritelty vaadittava esikiristysvoima sekä sidoksien kiinnityspisteitten lujuus sekä paikat ajoneuvon rungolle. Asetuksessa määritellään nipun sidonta siten, että nippu ei lähde liikkeelle jarrutus-, tai törmäys tilanteissa minimihidastuvuudella eteenpäin 10 m/ s2 ja sivuille ja taakse 5.0 m/s2. Asetuksen mukainen sidontapaketti muodostuu kuormasiteistä, niiden esikiristysvoimista sekä kitkapinnoista. Pankkorungon rautahammastus ja tolppien kokomittaiset terävät liukuestepinnat sekä nipun oikea ylämuoto tehostavat kuormansidontaa merkittävästi.

Heikki Jokela heikki.jokela@ammattilehti.fi 050 4129 024

www.terminator.fi


4

Terminatormallisto on teräspankkomarkkinoitten laajin, tuottavin ja turvallisin. Kahdeksan eri pankkomallin valikoimasta on viisi pohjoismaihin räätälöityä supertilavaa huippumallia. Viidestä kolme on ultralujaa ja tilavaa XXL 8.8/11/12,.8 tyyppimerkinnällä ja kaksi edullista ja tuottoisaa XXL 6/8 aero uutuuspankkoa.

Metsäautotiet tarvitsevat

KUNNOSSAPITOA Noin kymmenesosa Kemera-varoilla rakennetuista ja kunnostetuista metsäautoteistä on päässyt kymmenessä vuodessa rapautumaan huonoon kuntoon. Metsäautoteiden kuntoa kartoitettiin Suomen metsäkeskuksen Metsäkeskus on tehnyt jälkihoitotarkastuksia vuonna 2009 päättyneille Kemera-tiehankkeille. Tarkastetuista metsäautoteistä ajokelpoisessa kunnossa oli hieman alle 90 prosenttia. Vajaalle puolelle tarkastetuista teistä suositeltiin hoitotoimenpiteitä. Tarkastustulokset ovat valtakunnan tasolla hieman parantuneet edellisvuodesta.

www.terminator.fi

Noin kymmenesosa rakennetuista metsäteistä on välittömän kunnostuksen tarpeessa. Näin huonossa kunnossa oleville metsäteille Metsäkeskus asettaa määräajan, jonka kuluessa tiekunnan on kunnostettava tie. Tien kunto tarkastetaan uudelleen määräajan päätyttyä. Paras tulos teiden kunnosta raportoitiin läntisessä Suomessa. Itä- ja

Kaakkois-Suomessa tulokset olivat heikommat.

LANAUSTA JA PIENTAREIDEN NIITTOA LAIMINLYÖTY

Tyypillinen vuoden 2017 tarkastuksissa havaittu puute oli metsätien lanauksen laiminlyönti. - Kunnossapitolanausta ei saa unohtaa. Lanauksella tien muoto säilyy kuperana ja näin ollen rungon

kuivatus ja kantavuus pysyvät kunnossa, sanoo suometsien ja metsäteiden johtava asiantuntija Mika Nousiainen Suomen metsäkeskuksesta. Puutteita havaittiin myös metsäteiden luiskien niitossa. Niiton laiminlyönti johtaa tien pientareiden vesakoitumiseen ja sen seurauksena kalliimpiin kunnossapitokustannuksiin. - Pahimmillaan järeä vesakko taipuu lumen painosta ajoradalle ja estää liikennöinnin kokonaan. Niitto tulisi tehdä vuosittain, jolloin työ


5

.. ja me tulemme taas .. Terminatorimiesten

KUORMATILAA 2018

-kierros alkaa tammikuussa

Terminatorimiesten ”KUORMATILAA 2018” - kierros starttaa heti tammikuussa perinteisesti Kaskisista , Pietarsaaresta ja Raumalta. Vuoden 2018 aikana poikkeamme kaikilla suurimmilla tehtailla ja sahalaitoksilla sekä alan tapahtumissa ympäri Suomen. KUORMATILAA 2018 kierroksen teemana on kuormatilakoon kasvattamisen jaliikenneturvallisuus. Kierroksen aikana esittelemme uusimmat Terminator -tuotteemme ja pidämme kahvipannut ja makkarapadat lämpiminä totuttuun tapaan.

Katso lisää: terminator.fi

TERMINATOR XXL ARCTIC NOSTOKOUKKUTARJOUS

Myös tierumpujen kuntoa on syytä tarkkailla vuosittain. Vaurioitunut rumpu voi aiheuttaa reiän syöpymisen tiehen, mikä on vakava turvallisuusriski tiellä liikkujille.

KÄYTTÖKELPOINEN METSÄAUTOTIE NOSTAA LEIMIKOIDEN ARVOA

Korjuuteknologia kehittyy, mikä mahdollistaa yhä useamman leimikon korjuun sulan maan aikana. Heikkokuntoiset metsäautotiet uhkaavat yhä useammin muodostaa pullonkaulan tehtaiden puuhuollolle. - Tämä vuosi on todistanut tämän tilanteen. Etelä- Suomessa oli lokamarraskuussa todella paljon katkottua puuta tienvarsivarastoissa, joita ei voitu ajaa tehtaille tien huonon kunnon vuoksi, Nousiainen kertoo. Metsäkeskus myöntää vuosittain

Kemera-tukea metsäautoteiden rakentamiseen ja niiden perusparannukseen. Vuonna 2015 päättyneen Kestävän metsätalouden rahoituslain perusteella tukea saanut maanomistaja sitoutuu samalla huolehtimaan tien kunnossapidosta 15 vuotta sen loppuun maksamisen jälkeen. Nykyisen, määräaikaisen rahoituslain hoito- ja kunnossapitovelvollisuus on 10 vuotta. Viime vuonna tukea metsäteiden tekemiseen ja perusparannukseen maksettiin noin 3,7 miljoonaa euroa. Tällä tuella uusia metsäteitä rakennettiin 65 kilometriä ja metsäautoteitä perusparannettiin 485 kilometriä. Työmäärät jäivät kolmannekseen edellisvuosien työmääristä.

20 kpl

50 kpl

(12,50€ kpl alv.0 ovh. 25,00€ kpl alv.0)

(10,00€ kpl alv.0 ovh. 25,00€ kpl alv.0)

250€ 500€

alv.0

on nopeaa ja edullista, Nousiainen sanoo.

SOITA JA TILAA: Heikki Jokela 050 4129 024 Markku Hirvi 040 123 99 73 Jari Koivisto 050 343 1 967

www.terminator.fi


6

Kuormatilapäivitys ja perävaunun lisäakselointi ovat yhdessä

JÄRKEVÄ PAKETTI

Perävaunun lisäakseloinnin kanssa tehty samanaikainen perävaunun ja auton kuormatilojen päivitys XXL kokoluokkaan on taloudellisesti tuottavaa ja näintehtynä vaivatonta ja edullista.

Kuormatilapäivitys uusii koko yhdistelmän ulkonäön nykytekniikalle, mutta ennenkaikkea sen kuormatilakoko kasvaa uskomattoman paljon, ja Terminatormuotoilu tuo polttoainesäästöä ja kuormansidontaan ja lastaukseen turvalliset liukuestepinnat koko kuormatilan osalle.

Terminator pankkojen värivalikoima on kattava. Pankkoväriksi voi valita yhdistelmää pukevan värisävyn RAL kartaston sadoista sävyistä ja pakettithintaan on tarjolla nyt myös lakkaviimeistely edulliseen 70€/pankko tarjoushinnalla. Pintakäsittelyuutuutena olemme ottamassa valikoimaamme nyt myös ”ultrakiiltävät” viisi säänkestävää värivaihtoehtoa : Punainen, sininen, hopea, musta ja valkoinen. Nämä uutuusvärit toimitamme kamppanjojen yhteydessä ilman lisäveloituksia. Lisäakselointi sopimuspisteissämme minimoi seisokkiajat . Ajo jatkuu siaisvaunulla ja valmiin katsastetun viisiakselisen kuormatilaltaan uudistetun vaunun noudon yhteydessä vaihtuu auton pankotkin XXL kokoluokkaan ja uusille yhdistelmän väreille muutamassa tunnissa. Lisätietoja akseloinneista ja kuormatilapäivityksistä: Heikki Jokela 050 4129 024

Kuormakoon kasvu on monessa tapauksessa yllättävänkin suuri : - Vaihtamalla yhdistelmän 2.9m tolppakorkuiset pankot esim 3.10 tolppaisiin XXL aero 6 pankkoihin kasvaa kuormakoko viidelle kolmoselle 19 m3 (kehyskuutiota) ja kolmella 5.5m pituisella 21 m3. Yhdistelmän ”Terminointi” takaa kasvaneen kuormakoon maksimaalisen hyödyntämisen ja parantuneen ajotuntuman.

www.terminator.fi

Ps. Telityspakettivaraukset on syytä tehdä nyt jo mahdollisimman pian. Satojen vaunujen muutosprosessit ruuhkauttavat toimitukset . - siirtymäaika 64 tonnisten osalta päättyy 30.4.2018 !!!


7

XX Expres ja palvelee pankkotoimituksissa 24h/7vrk kaikkialle Suomeen. Toimitukset ovat täysin rahtivapaita ja niihin sisältyy myös asennusapu.

PANKKOHINNASTO 2018

Pankkohinnat sisältävät pankkojen täydelliset kiinnikesarjat, kuormasiteen nostokoukkusarjat (ketjulle tai nauhalle) sekä rahtivapaan perilletoimituksen Suomessa. TERMINATOR XXL CE PANKKOHINNASTO 1/2018:

ovh. alv.0

Terminator XXL 8.8 CE Auto 4 kpl - perävaunu 8 kpl Maksimi tolppakorkeus 3.25 m Pankon paino 136 kg - 149 kg

1.700€

Terminator XXL 11 CE Auto 4 kpl - perävaunu 6 kpl / 8 kpl Maksimi tolppakorkeus 3.40 m Pankon paino 148 kg - 158 kg

1.950€

Terminator XXL 12.8 CE Auto 2 kpl - perävaunu 4 kpl Maksimi tolppakorkeus 3.50 m Pankon paino 172 kg - 188 kg

2.475€

Terminator XXL - CE -pankot on valmistettu säänkestävästä ultralujasta SSAB:n Strenx 960 W ajoneuvoteräksestä ja ne ovat kolmikerrospinnoitetut = sinkkipohjakäsitellyt, pintamaalatut sekä viimeistellyt lakkauksella. Terminator 24h - 48h valmispankkovarastossa on noin 300 kpl valmiita maalattuja (24h) ja vuorokauden maalausaikavarauksella sekä 24h toimitusajalla XX-Expressinä kuljetettavia pankkoja. Tuotantotilauspankot 1-3 viikkoa tilauksesta.

TERMINATOR XXL AERO PANKKOHINNASTO 1/2018: ovh. alv.0 Terminator XXL 6 aero Auto 4 kpl - perävaunu 8 kpl Maksimi tolppakorkeus 3.05 m Pankon paino 102 kg - 128 kg

1.080€

Terminator -nettohintatarjous:

Terminator XXL 8 aero Auto 4 kpl - perävaunu 8 kpl Maksimi tolppakorkeus 3.25 m Pankon paino 142 kg - 166 kg

1.300€

Myös vaihto ja rahoitus.

Terminator XXL aero -pankot on valmistettu SSAB:n Strenx 700 ajoneuvoteräksestä ja ne ovat kaksikerrospinnoitetut = sinkkipohjakäsitellyt sekä pintamaalatut.

-20% alennus ovh-hinnoista! Tarjous voimassa toistaiseksi - ole nopea.

SOITA JA TILAA KUORMATILAA! Heikki Jokela 050 4129 024 heikki.jokela@ammattilehti.fi Markku Hirvi 040 1239 973 xxlsystemky@gmail.com Jari Koivisto +358 50 3431 967 jari.koivisto@fitek.fi

24 h / 7 vrk XX EXPRESS www.terminator.fi


8

SUOMEN TILAVIN on turvallisuudeltaan ja ympäristöystävyydeltään hyvässä ykkösluokassa JH-Kuljetus Seinäjoelta tilasi suunnitteli ja rakennutti 170 kehyskuution vetoisen raakapuuyhdistelmän joka on tuotostehon lisäksi myös turvallinen terminaalissa ja liikenteessä. Lisäksi sen ympätistöystävällisyyteen on käytetty erityistä huomiota.

www.terminator.fi

Yhdistelmiä on nyt kaksi ja ne ovat rakenneosiltaan ja kaikilta ratkaisuiltaan täysin identtisiä , vain värityksessä on eroavaisuutta : toinen yhdistelmistä on viimeistelty ja tyylitelty Suomi 100 juhlavuoden teenaväritykseen ja toinen on Haaviston vakiovärityksessä. Molemmissa yhdistelmissä on tehokkaat moottorit ja automaattilaatikot mäkitunnistimin. Yhdistelmien hidastuvuudesta vastaa tehokkaat jarrujärjestelmät automaattisin shokkijarruin. Tehokkaat jarrut ja asetukset täyttävät nippusidonnat ovat yksi tärkeä osa tämän yhdistelmän liikenneturvallisuutta. Toinen liikenneturvallisuusosuus on aerodynamiikka ja ilmanohjaus kuormatilaan pankkotolppien kautta. Kolmas osa-alue on yhdistelmän monissa rakenneratkaisuissa, joista ehkä tärkein on sen


9

“Nämä Suomen tilavimmat siirtoautoyhdistelmät kuljettavat raakapuuta terminaaleista tehtaalle. Niiden kuljetuskapasiteetti on neljä nippua kuitua/tukkia (170 kehyskuutiota) tai kuusi nippua kolmosta (140 kehyskuutiota), Yhdistelmät lastataan ja puretaan erilliskuormaimilla.” madallettu painopiste. Rakenneratkaisuissa etuseinä toimii nipputasauksessa ja se on samalla tähänastisista etuseinäratkaisuista turvallisin autoon rakennettu törmäyssuoja ja sen aerodynaamiset ominaisuudet täydentävät samalla yhdistelmän kehittynyttä aerodynamiikkaa ja virtaustekniikkaa. Etuseinän ohella jarrutuksissa ja törmäyksissä sidontatehoa lisääviä tolppien liukuestepintoja ja runkojen rautahammastuksia on hyödynnetty moutoilunsa ansiosta ilmavirran pyörteilyjen pienentämiseen ja ilmavirtauksien edulliseen suuntaamiseen sekä tyhjänä -, että kuormassa ajossa.

www.terminator.fi


10

SEITSEMÄN TONNIA LISÄLASTIA JA TÄYSIN UUSI ILME - jopa alle 30.000 euron investoinnilla

Puutavarayhdistelmän muutos 60 tonnisesta 68 tonniseen ja kuormatilavuuden kasvatus tarvittavalla 15-20 kehyskuutiolla on edullisimmillaan jopa alle 30.000 euron investointipaketti. Tämä paketti tuo samalla koko yhdistelmälle edustavan ja uuden ilmeen sekä liikenneturvallisuuslisän. Perävaunun telityksen ja koko yhdistelmän ”Terminoinnin” paketti päivittää seitsenakselisen yhdistelmän nopeasti ja edullisesti takaisin kilpailukykyiseen ajokuntoon. Perävaunun lisäakseloinnilla yhdistelmän 60 tonniin putoava kokonaispaino nousee 68 tonniin ja hyötykuorma kasvaa seitsemällä tonnilla ja kuormatilapäivitys Terminatoreilla tuo vähintään 10 kehyskuution lisätilan perävaunuun sen nykypainosta kolmella tonnilla kasvaneelle hyötykuormalle. Yhdistelmän kahdentoista pankon vaihto sen väritykseen sopiviin

www.terminator.fi

Terminatoreihin tuo uutta ilmettä ja kuormansidonnan ja liukuestepintojen sekä tolppien ilmanohjauksen yhteispeli parantavat liikenneturvallisuutta kaikissa ajo-olosuhteissa. Oikein ja vastuullisesti valittu sekä valmistettu varustepaketti on yksi tuottavimmista investoinneista, joka maksaa sijoitetun pääoman takaisin parhaimmillaan jopa alle puolessa vuodessa. Annan mielelläni lisätietoja yhdistelmäpäivityksestä: Heikki Jokela 050 4129 024

Ps. Olen neuvottelemassa vuoden 2018 alkupuoliskon akselointirulettiin puolisen tusinaa aluekohtaista vastuullista telityspistettä, jotka tekevät muutostyöt nopeasti, vastuullisesti ja hyvälaatuisesti. Nämä asennuspisteet antavat tarvitta-

essa sijaisvaunun käyttöön koko muutostyön ajaksi ja minimoivat täten yhdistelmän ajoseisokit luovuttamalla valmiiksi muutoskatsastetun viisiakseliseksi telitetyn vaunun ajovalmiina käyttöösi.


11

SISU AUTON AJONEUVOTOIMITUKSET VAATIVIIN OLOSUHTEISIIN VENÄJÄLLE SAAVAT JATKOA Viime vuosikymmenen lopulla Irkutskin alueelle Ust-Ilimskiin, Siperiaan, karuihin ja vaativiin olosuhteisiin toimitetut runsaat sata Sisu puu-, sora- ja tienhoitoautoa ovat osoittautuneet toimiviksi ratkaisuiksi poikkeuksellisen haastavissa tehtävissä. Nämä 7-akseliset, 80 tonnin kokonaispainolla toimivat ajoneuvoyhdistelmät ovat vastanneet suuresta osasta Ilim Groupin Ust-Ilimskissä sijaitsevan sellutehtaan raakapuukuljetuksista. Ajoneuvoyhdistelmien 24/7-rytminen toiminta on tuottanut joidenkin autojen osalta jo lähes kahden miljoonan kilometrin ajosuoritteen ja matka jatkuu edelleen. Alueella toimivat muut kuljetusyhtiöt ovat luonnollisesti seuranneet tarkkaan näiden Sisujen suoriutumista tehtävistään. Venäjän taloudellisen tilanteen vakiinnuttua on mielenkiinto vaativissa olosuhteissa työskenteleviin Sisu-ajoneuvoihin kasvanut ja nyt myös johtanut uusiin kauppoihin. Oy Sisu Auto Ab ja Vantage Commerce Pte. Ltd. ovat solmineet sopimuksen raskaiden erikoiskuorma-autojen toimituksesta poikkeuksellisen vaativiin olosuhteisiin Jakutskiin, Sahan tasavaltaan Venäjälle. Tämä alue

tunnetaan maanosan kylmimmistä olosuhteista, jossa alimmat mitatut lämpötilat ovat lähes -70 Celsiusastetta ja tammikuun keskilämpötila lähentelee 50 pakkasastetta. Nyt solmitun tilaussopimuksen mukaisesti toimitettavat Sisu Polar-ajoneuvot ovat jokapyörävetoisia, 8×8-tyyppisiä malminkuljetusajoneuvoja sekä 8×4-tyyppisiä raskaita lavetinvetureita. Sopimuksen arvo on n. 1,5 M€, ajoneuvojen toimitukset tapahtuvat tulevan kevään kuluessa. Jälleen vireänä toimivat Venäjän vaativat kuljetusvälinemarkkinat ovat Sisu Auton kannalta erityisen mielenkiinnon kohteena. Parhaillaan käynnissä olevilla Vologdan metsäteollisuusmessuilla yhtiö esittelee uutta, Sisu Polar 8×8-tyyppistä tuotetta raakapuun kuljetusten vaativimpaan jaksoon, puiden kuljetukseen metsästä

tienvarteen. Myös muiden vaativien kuljetustehtävien asiakkaiden kanssa on tällä hetkellä käynnissä

vireää tarjoustoimintaa, jonka odotetaan johtavan uusiin toimitussopimuksiin ensi vuoden kuluessa.

www.terminator.fi


12

”VOLVOPAREIHIN” TÄYSIN UUSI SUOJASEINÄ WECKMANILTA JH-Kuljetuksen raakapuun siirtoon terminaaleista tehtaalle räätälöityihin viisiakseliseen Volvoon ja neliakseliseen Jykiin on räätälöity monia erikoiskuljetuksen vaatimia ja turvallisuutta lisääviä yksityiskohtaisia rakennerarkaisuja ja komponenttivalintoja: - Yksi niistä on Weckmanin kehittämä täysin uusi suojseinäratkaisu. SUOJASEINÄUUTUUS TULI TARPEESEEN

Weckmanin JH-Kuljetukselle kehittämä täysin uuden tekniikan suojaseinä parantaa ja tehostaa terminaalista tehtaalle ajon kaikkia työvaiheita ja tuo lisäturvallisuutta myöskin yhdistelmien maantieosuuksille. Viisiakselisiin raakapuuyhdistelmiin on saatava riittävän pitkät kuormatilat kuudelle kolmosnipulle ja neljälle ranka- ja tukkinipulle. Kolmosnippujen tila löytyy helposti, mutta kahden 5.5 metrisiksi usein venyvien ranka- ja tukkinippujen tilan tekeminen vaatii erityisponnisteluja. - Suojaseinäuutuudesta 20 sentin lisätila ja paljon muutakin.

LISÄTILAA JA LASTAUSTEKNIIKKAA

Kahden 5.5 metriseksi venyneen nipun mahduttaminen auton noin

www.terminator.fi

kymmenmetriseen kuormatilaan tuntuu mahdottomalta. Sitä se ei kuitenkaan ole, kun käyttää sallitut ylitykset taakseppäin ja lastaa niput yhteen ja etunipun täysin kiinni etusermiin. Pitkät ranka- ja tukkiniput vaativat lisäksi auton kuormauksessa nippujen lyhentämistä tasaamalla. Tämä kuormausvaihe on nyt uudessa suojasermissä tehtävissä rajoitetusti sermiä vasten ja etunippu voidaan lastata täysin tiukasti kiinni ohjaamon takapintaa lähellä olevaan suorapintaiseen ja jämäkkään monitoimiseen suojaseinään. - Suojaseinän kokonaisvaltainen hyödyntäminen vaatii myös uutta lastaustekniikkaa.

PIENENTYNEET NIPPUVÄLIT JA PIENENTYNYT POLTTOAINEKULUTUS SEKÄ LIKAKUORMA

Weckmanin suojasermiuutuus tuo

nipputasauksen myötä säästöjä myös polttoainetalouteen. Säästöt saadaan koko yhdistelmän polttoainekuluja lisäävien alipainepintojen poistumisista ja pienemisistä , sekä ilmanohjauksista. Alipaineiten vähennys pienentää sen aiheuttamaa nostetta maantiestä , jotenka myös lian kerääntyminen vähenee ja se pienentää ”loiskuormaa” useilla sadoilla kiloilla.- Lisäksi lian, pölyn ja veden sekä lumen aiheuttama ajosumumäärä pienenee ja kanssaliikenteen ajoturvallisuus paranee näkyvyyden paranemisen myötä.

LISÄTURVALLISUUTTA JARRUTUKSIIN JA TÖRMÄYKSIIN

Weckmanin suojasermiuutuus on vahvistettu kestämään asetuksen 940/1982 asettamat viisiakselisen raakapuuveturin kolmekymmentonnisen kuorman vaatimuksien mukaisesti. Ohjaamon suojasermi on sananmukaiseati ohjaamoa suojaava. - Tämä Weckmanin Hannun tekemä erikoissermi on vahvistettu ajoneuvon kasvaneen kuorman aiheuttamien lujuusvaatimusten mukaisesti ja sen muotoilussa, tuennassa sekä kuormanvastepinnoissa on huomioitu kuormausrasitusten ja jarrutusten lisäksi myös mahdolliset törmäyksen aiheuttamat voimat ja niistä aiheutuvat

20 sentin lisätila Weckman -etuseinäuutuudella. muodonmuutokset - etuseinä on tuotesuojattu.


13

TERMINATORISTA TULI MAAILMANLAAJUINEN KÄSITE uuden tekniikan tuottavasta ja turvallisesta kuormatilasta

TERMINATOR XXL PANKKOJEN ”MONITOIMIKIINNIKKEET” KEHITTYVÄT

Terminator sai PRH:n mallioikeuden n:ro 24599 hakupäivästä 29.8.2008. Pankkojen ensiesittely oli samana vuonna syyskuussa FinnMetkossa kahden pankkomallin voimin. Tämä pankkomallisto oli, ja on , kaikilta osiltaan uutta muotoilua ja uutta valmistustekniikkaa sekä myöskin materiaaleiltaan uuden polven ultralujaa ajoneuvoterästä.

Kuluneena yhdeksänä vuotena Terminator ”original” mallisto on kehittynyt nykymuotoonsa. Malleja on nyt seitsemän viidessä eri lujuusluokassa ja kahdessa eri hintaluokassa. Olemmekin tänä aikana onnistuneet luomaan kaikilta ominaisuuksiltaan erinomaisen Terminator XXL malliston, joka on sekä tuottavuudeltaan, että turvallisuudeltaan aivan omassa Terminator laatuluokassaan. Hyvän tuotteen yksi parhaita merkkejä on siinä, kun se pakottaa kilpailevat valmistajat ulos korsuistaan ja jäljittelemään sekä jopa kopioimaan laittomasti tuotetta. Kopio- ja jäljitelmätuotteita Terminatorista on nyt jo lähes puolisen tusinaa. Lisäksi on yksi suuren luokan Terminatormalliston laillinen lisenssivalmistaja Etelä - Amerikassa , joka markkinoi pankkoa ”Raptor” tuotenimellä.

Terminator XXL pankkomallistoon on kehitetty esimerkillisen monitoiminen ja kattava kiinnikejärjestelmä. Tätä erinomaista tuotetta edelleeenkehitetään, vuorossa nyt XXL -joustovaimenninkumit. YKSI TERMINATOR -KEKSINNÖISTÄ ON PANKKOKIINNIKKEITTEN JOUSTINKUMI

XXL - joustovaimennuskumien tehtävänä on toimia kiinteätolppaisissa pankoissa värinänvaimentimina ja joustaa iskuissa ja liukuesteistä tulevissa jarrutus-, ym. voimissa. Lisäksi kumivaimentimien tehtävänä on toimia liuku- ja kitkakiinnikkeitten välyksiä poistavina ja sopivan kiristysvoiman antamina kumijousina. Säätökumeina on käytetty koko 8-vuoden Terminatorajan kumiprikkoja, jotka ovat toimineet tehtävien asettamien vaatimusten mukaisesti.

HALUAMME KEHITYKSEN PYÖRÄN LIIKKUVAN ETEENPÄIN

Hyvääkin tuotetta on syytä kehittää eteenpäin, jos uudet tuotantomenetelmät ja materiaalit sen mahdollistavat. Tämä kehitysmahdollisuus kiinnikkeitten kumivaimentimien osalta on nyt tutkinnan alla. Muutoksella haemme uutta yksinkertaista ja toimivaa sekä huoltovapaata ja kehittyneempää kiinnikkeitten vaimennus- ja säätöjärjestelmää.

UUTUUSTUOTTEELLA LISÄPAUKKU TERMINATORLAADULLE

Uusi kolmiportaisesti kiristettävä uretankuminen säätöprikkajärjestelmä tuo kaivattua lisätarkkuutta ja uusia ominaisuuksia pankkojen kolmeen eri kiinnikeluokkaan. XXL uretankumiprikat ovat korkealaatuisia, lujia ja säänkestäviä. Niillä aikaansaadaan kaikille pankoille oikeat kiinnityslujuudet ja samanaikaisesti käytettyjen osian määrä vähenee ja säätömahdollisuudet lisääntyvät.

TUOTANNOSSA JO TAMMIKUUSSA 2018

XXL-vaimenninprikkojen tuotannosta vastaa suomalainen ja Euroopan suurin alan yhtiö Teknikum, joka on erikoistunut kumi- ja muovialan tuotteisiin laajasti ja vastuullisesti. Vaimenninprikkauutuudet ovat tuotesuojatut ja ne otetaan käyttöön kaikissa Terminator XXL -pankkomalleissa tammikuussa 2018. Lisätietoja: Heikki Jokela 050 4129 024

www.terminator.fi


14

Terminatorimiesten JOKERIKORTTI on nyt tässä

100 KPL XXL AERO 6 PANKKOA TAMMI-HELMIKUUN TOIMITUKSIIN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN EDULLISESTI Tilasimme 100 kpl:n erikoiserän erikoiskevyttä 128 kiloista - Terminator XXL aero 6 pankkoa 3.10 m tolppamitoituksella ja 2.55 m runkoleveydellä. Nämä 100 pankkoa me myymme/ vaihdamme edulliseen alkuvuoden hintaamme - 888€ alv.0 /kpl ja hinnassa mukana täydelliset kiinnikepaketit liukukiinnikkein tai kitkakiinnikkein.Lisäksi 4 kpl:n autosarjoihin toimitamme kaksi- ja 8 kpl:n perävaunusarjoihin neljä ketjupuikkarisarjaa XXL ARCTIC nostokoukuilla. Siis: -autosarja 4 kpl -perävaunusarja 8 kpl -yhdistelmäsarja 12 kpl

yht.3.552€ alv.0 yht. 7.104€ alv.0 yht 10.656€ alv.0

Vaihtopakettimme: - autosarja 4 kpl XXL aero 6 3.10 x 2 .55 väliraha teräspankkoihin 2.850€ alv.0 väliraha alupankkoihin 2.500€ alv.0

Uutuutena pystymme nyt tarjoamaan erikoiskiiltävän pankkovärin valkoisena, sinisenä ja punaisena sekä mustana yllä mainittujen pakettien yhteydessä ilman lisäveloitusta. Tarjouksemme on voimassa 28.02.2018 saakka, tai niin kauan kuin tarjouserää on jäljellä. Pankkotoimitukset tammi-helmikuun aikana.

- perävaunusarja 8 kpl XXL aero 6 väliraha teräspankkoihin 5.700€ alv.0 väliraha alupankkoihin 5.000€ alv.0

Pankkoerät toimitamme perille XX-Express toimituksina rahtivapaasti ja toimituksen yhteydessä annamma tarvittavan asennusavun.

- Yhdistelmäsarja 12 kpl XXL aero 6 väliraha teräspankkoihin 8.550€ alv.0 väliraha alupankkoihin 7.500€ alv.0

Tilaukset ja toimitukset 24h / 7vrk: Heikki Jokela 050 4129 024 Markku Hirvi 040 123 99 73 Jari Koivisto 050 343 1967

www.terminator.fi


15

TERMINATOR XXL CE PANKKOJEN KESKIKIINNIKE ON UUSITTU Uuden keskikiinnikkeen 7 ominaisuuksia on edelleenkehitetty asennuksen ja käytön vaatimuksien mukaisesti.

Kiinnike on edelleen kiinni pankkorungon valmisreijityksissä kuudella M 12x200 pultilla. Kiinnikettä lujittamaan on nyt lisätty neljä polviota. Lisäksi

asennustyötä helpottavat nyt lisätyt 12 mm reikien 8-reijitykset, joilla on nyt korkeussäätö tehtävissä ilman lisäosia ja lisäpainoa. Keskikiinnike seiskassa on edelleen valmisreijät 20 mm pulteille kottikiinnityksiä ja pankkosiirron ”rotanloukkuja” varten. Keskikiinnikkeet toimitaan aina veloituksetta perävaunukiinnikesarjojen makana - täydellisten kiinnikesarjojen hinta sisältyy pankkohintaan ilman lisähintoja.

Uudet Zaslaw -puutavaraperävaunut, suunniteltu 5-akseliseksi korkeille massoille, BPW 10t akselit, valitsemillasi pankoilla, pyydä tarjous!! Nopeimmille heti pihalta!

www.terminator.fi


16

www.terminator.fi

XX Magazine 2018  

www.terminator.fi

XX Magazine 2018  

www.terminator.fi