Top Sealing Partner - Tiivistävä tekijä

Page 1

Tiivistävä tekijä


2


Tiivisteiden kotimaista omatuotantoa Hydrauliikka- sekä pneumatiikkatiiviisteiden kotimainen suunnittelija ja valmistaja Top-Osa Oy valmistaa Top-tiivisteet mittatilauksena vuosikymmenten kokemuksella. Laaja toimittajaverkosto, iso raaka-aineiden omavarasto ja hyvä tuotantokapasiteetti tuovat toimitusvarmuutta myös haastavina aikoina. Tänä vuonna 40 vuotta täyttänyt pirkanmaalainen Top-Osa Oy on valmistanut tiivisteitä itse jo yli 30 vuoden ajan. Vuosikymmenten aikana yritys on kasvanut varaosamyyjästä tiiviste-expertiksi, jonka varastosta löytyy yli 10 000 standarditiivistenimikkeitä nimikettä. - Kotimainen omatuotanto on meidän tärkein kilpailuvalttimme. Teemme asiakkaillemme tiivisteitä pienistä määristä aina sarjatuotantoon saakka. Materiaalin voi valita kymmenistä eri vaihtoehdosta ja halkaisijan muutamasta millistä aina jopa neljään metriin asti. Olemme tiivistävä tekijä, sanoo Top-Osa Oy:n myyntipäällikkö Vili Mäkinen.

Olemme pyrkineet mahdollisimman kattavaan omavaraisuuteen siinä hyvin onnistuen. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että varsinkin toimitusvarmuus on monessa paikkaa haavoittuvainen asia – myös tiivistepuolella. Meiltä asiakas saa tuotteensa suoraan tarvittavien mittojen mukaan Suomessa tehtynä ja nopeasti toimitettuna, sanoo Top-Osa Oy:n myyntipäällikkö Vili Mäkinen.

3


Laaja omatuotanto on ollut yrityksen strategia jo pitkään. - Olemme pyrkineet mahdollisimman kattavaan omavaraisuuteen siinä hyvin onnistuen. Viimeiset vuodet meillä ja maailmalla ovat osoittaneet, että varsinkin toimitusvarmuus on monessa paikkaa haavoittuvainen asia – myös tiivistepuolella. Meiltä asiakas saa tuotteensa suoraan tarvittavien mittojen mukaan Suomessa tehtynä ja nopeasti toimitettuna. Myös ulkomailla on huomattu laadukkaat tuotteemme ja nopea toiminta – vientimme on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. TIIVISTEET SUORAAN TISKILTÄ TAI NOPEASTI TOIMITETTUNA KOKO SUOMEEN Top-Osan yksi tärkeimmistä asiakasryhmistä ovat urakoitsijat ja konekorjaamot. - Teemme paljon myös loppukäyttäjäkauppaa suoraan tiskiltämme Tampereelta ja totta kai toimitamme tiivisteet myös suoraan asiakkaalle mihin tahansa Suomessa. Laatu ja nopeus on valttimme, jota asiakkaamme arvostavat. Kaikki koneiden turhat seisokit tulee välttää ja siihen pyrimme omalta osaltamme. Meiltä löytyy suoraan hyllystä urakoitsijoille sopivat standardituotteet ja erikoistiivisteet voidaan valmistaa jopa saman päivän aikana. Asiakaspalvelun korkean tason ylläpito on Top-Osalle kunnia-asia. - Toimitusmäärien kasvaessa haluamme pitää palvelun totutulla tasolla ja olemme lisänneet henkilökuntaa palkkaamalla lisää sekä myyntiin että varastoon. Meiltä kello 15.30 mennessä tilatut standardituotteet

4

Asiakaspalvelun korkean tason ylläpito on Top-Osalle kunnia-asia. Toimitusmäärien kasvaessa palvelu on haluttu pitää totutulla tasolla ja lisää ammattitaitoista henkilökuntaa on palkattu sekä myyntiin että varastoon.


lähtevät toimitukseen vielä saman päivän aikana, lupaa Mäkinen. ISO OMA VARASTO JA LAAJA TOIMITTAJAVERKOSTO Vuosikymmenten toiminta ja kokemus tiivistealalla ovat myös auttaneet Top-Osaa toimivan verkoston ja laajan varaston rakentamisessa. - Meillä on iso omavarasto, johon olemme hankkineet materiaalia asiakaskuntamme tarpeita silmällä pitäen. Se takaa, että voimme tehdä asiakkaillemme sellaisia tiivisteitä kuin tarvitaan. Toimitusvarmuus on omissa käsissämme ja se turvaa myös asiakkaidemme tuotannon toimimisen, sanoo Mäkinen. Pitkät asiakassuhteet, asiakkaiden tarpeiden tunteminen ja nopea reagointi ovat myös isossa roolissa. - Kun asiakas tietää tarpeensa esimerkiksi vuodeksi eteenpäin, voimme hankkia materiaalia riittävästi varastoon ennakkoon. Nykyään, kun hinnat heittelevät välillä rajustikin ylöspäin, olemme pyrkineet reagoimaan niihinkin muutoksiin etupainotteisesti. Esimerkiksi, jos on tullut ilmoitus, että jonkin materiaalin hinta nousee ensi kuussa 15%, olemme ottaneet asiakkaaseen yhteyttä ja tilattu materiaalia tulevia tarpeita varten vanhalla edullisemmalla hinnalla. Materiaalivirtojen toimiminen vaatii myös suunnittelua ja osaamista. - Meillä on globaali toimittajaverkosto ja ostamme materiaalit Euroopasta. Venäjältä tai Ukrainas-

Top-Osalta löytyy suoraan hyllystä urakoitsijoille sopivat standardituotteet ja erikoistiivisteet voidaan valmistaa jopa saman päivän aikana. Kuvan erikoistiivisteet lähdössä varastolta kohti asiakasta.

ta meille ei tule mitään, joten sota ei ole ainakaan vielä hidastanut toimituksia. Olemme myös hajauttaneet ketjun tarkan suunnitelman mukaan eli jokaiselle materiaalitoimittajalle löytyy vähintään kaksi vastaavaa toimittajaa, jolloin viivästyksiä ei kovin helpolla tule. TUOTANTOKAPASITEETTI NOUSEE KOKO AJAN Yllä mainittujen seikkojen myötä kotimaisten tiivisteiden kysyntä kasvaa koko ajan ja Top-Osa varautuu siihen nostamalla tuotantokapasiteettiaan tasaisesti. - Olemme nostaneet tuotantokapasiteettiamme kysynnän mukaan ja viimeiset pari vuotta se on ollut vahvassa kasvussa juuri kotimaisuuden, laadun sekä toimitusvarmuuden ansiosta. Panostuksia on tehty sarjatuotannon puolelle ja sinne on hankittu sarjatuotantoon soveltuvia sorveja nopeuttamaan projekteja. Uusimmat sorvit on hankittu vuosina 2020 ja 2021, joka on nostanut tuotantokapasiteettia selvästi. Jos yrityksellänne on tarve laadukkaille, räätälöidyille tiivisteille pieninä erinä tai sarjatuotantona, ota yhteyttä meihin, vinkkaa Mäkinen lopuksi.

5


Henkilökunta tutuksi

Raksalta tiivistemaailmaan Lappeenrannasta lähtöisin oleva Linnea Kojo aloitti Top-Osalla varastotyöntekijänä juhannuksen jälkeen. Hyppy rakennusmaalarista tiivistemaailmaan on sujunut hyvin – uusi ja monipuolinen työ on nuoren naisen mieleen.

6

Linnea Kojo löysi Top-Osalla perinteistä kautta. - Perheenjäsenen kautta kuulin, että Top-Osa hakee uutta työntekijää ja päätin laittaa hakemuksen sisään. Olin kuullut yrityksestä pelkkää hyvää ja nyt muutaman viikon otannalla ne pitävät paikkansa, täällä on mahtava porukka kasassa. Rento ilmapiiri tuli jo hakemusta tekiessäni esille - ilmoituksessa nimenomaan painotettiin, että haetaan hyvää tyyppiä. Tein hieman normaalista työhakemuksesta poikkeavan rempseän rehellisen esittelyn itsestäni ja täällä ollaan, sanoo Kojo. Aikaisemmin rakennusalalla maalarina työskennellyt Linnea viihtyy asiakaspalvelutöissä. - Tykkään tästä todella, saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä ja työ on monipuolista. Hoidan pakkaamossa lähetysten keräystä ja toimin myös myyntitiskillä apuna, myös ensimmäiset tiivistesarjatkin on tullut jo tehtyä. Tiivisteala on itselle täysin uusi, mutta nopeasti tässä oppii ja kaikki auttavat sekä neuvovat tarvittaessa. Eteneminen uralla on myös mahdollista ja tavoitteena on tulevaisuudessa tehdä myös tiivistemyyntiä. Linnea on Top-Osan ainoa naispuolinen työntekijä, mutta se ei menoa haittaa. - Ei todellakaan, täällä on todella positiivinen työympäristö ja olen samalla viivalla muiden työntekijöiden kanssa. Viihdyn todella hyvin täällä, sanoo kersanttina armeijasta aikanaan kotiutunut Kojo.


O-rengassarjat kätevästi laatikoittain O-rengas on tuote, joka puuttuu juuri silloin kun sitä tarvitaan. Ei enää. Top-Osa on tuonut myyntiin maailman yleisimmät koot kattavat O-rengassetit. Top-Osa O-rengassarjat on pakattu käteviin lokerollisiin laatikoihin. - Laatikko on helppo kantaa mukana ja enää ei O-renkaan puuttumisen takia tarvitse työmaata tai huoltoa keskeyttää ja lähteä erikseen metsästämään oikeankokoista O-rengasta jopa kymmenien kilometrien päästä. Yhdessä laatikossa on kokojärjestyksessä 1381 O-rengasta ja ne ovat saatavilla tuuma- tai metrimitoituksilla. Materiaaleina löytyy NBR70 ja NBR90 sekä Viton. O-rengassarja on kätevä niin pajalle kuin huoltoautoon - tule ja hae omasi, vinkkaa Top-Osan Vili Mäkinen.

Meiltä saat nämäkin tuotteet

7


Kysy lisää myyjiltämme

(03) 383 3700 Kysy lisää myyjiltämme

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

Timi Talliniemi Osto / Myynti

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

Ville Tuominen Avainasiakaspäällikkö

(03) 3833 775 040 762 8566

(03) 3833 773 040 526 1680

0400 689 669 vili.makinen@top-osa.fi

(03) 3833 774 040 8250 571

kalle.tuominen@top-osa.fi

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

timi.talliniemi@top-osa.fi

Timi Talliniemi Osto / Myynti

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

(03) 3833 775 040 762 8566

(03) 3833 773 040 526 1680

vili.makinen@top-osa.fi

Timi Talliniemi kalle.tuominen@top-osa.fi

Veli-Matti Kekkonen Varasto/noutomyymälä 040 727 8313

Kalle Tuominen Toimitusjohtaja

Osto/Myynti

timi.talliniemi@top-osa.fi

Santeri Viitala

Tekninen myynti Santeri Viitala Veli-Matti Kekkonen Varasto/noutomyymälä 044 203 2489 Tekninen myynti

0400 689 669

Vili Mäkinen Myyntipäällikkö

Sami Vartiainen Noutomyymälä Sami Vartiainen 044 975 Noutomyymälä 5180

Santeri Viitala Sami Vartiainen Mikko Ketola 040 727 8313 044 203 2489 044 975 5180 santeri.viitala@top-osa.fi sami.vartiainen@top-osa.fi veli-matti.kekkonen@top-osa.fi Tekninen myynti Noutomyymälä Asiakaspalveluvastaava veli-matti.kekkonen@top-osa.fi santeri.viitala@top-osa.fi sami.vartiainen@top-osa.fi

8

www.top-osa.fi

ville.tuominen@top-osa.fi Ville Tuominen Avainasiakaspäällikkö (03) 3833 774 040 8250 571

Ville Tuominen ville.tuominen@top-osa.fi Avainasiakaspäällikkö

Top-Osa Oy Top-Osa Oy (03) 383 3700 (03) 383 3700

Pyrynkatu 6 Pyrynkatu 6 33900 Tampere 33900 Tampere