Page 93

SKOG

PROMAGAZINE.se motor fanns redan i DLF 3026:an och när vi nyligen inspekterade kraftkällan efter 30 000 timmar hittade vi inget som behövde bytas ut – allt var tiptop. Dessutom har bränsleförbrukningen minskat rejält med Volvomotorn, säger Miettinen.

TW RTD3126 är planerad och byggd för de tuffaste tänkbara kraven.

Det nära samarbetet med SKS Toijala Works och säljbolaget Kalmar Finland fortsätter. – De är lyhörda för våra behov och alltid redo att optimera maskinerna efter kundspecifika behov, börjande med axlarnas utväxlingsförhållande. Vi eftersträvar en hastighet på 16–19 km/h som ska uppnås på ekonomiska varvtal med lock-up påkopplad, med femmans växel och ett varvtal på 1 200–1 300 rpm. Även motortillverkaren Volvo och växellådstillverkaren ZF är värda beröm för sitt kundbemötande, säger Miettinen.

Över 4,2 miljoner m³s

Adolf Lahti Yxpilas timmertruckar hanterar uppemot 4,5 fastkubikmeter virke på UPM:s och Stora Ensos bruk. – På UPM i Jakobstad har vi 2 timmertruckar som hanterar drygt 3 miljoner fastkubikmeter och på Stora Enso i Varkaus 1–2 truckar som hanterar cirka 1,2 miljoner fastkubikmeter. Körsträckorna är upp till 600 meter, de längsta vid upphämtning från tåg i Jakobstad. Vi har lyckats effektivisera verksamheten och bränsleförbrukningen är ytterst låg i förhållande

till vikterna som hanteras, sammanfattar Miettinen.

Värdefulla erfarenheter

Niko Miettinen från Adolf Lahti delar

gärna med sig av sina erfarenheter med TW-truckarna och effektiviseringsarbetet. - Vi finns tillgängliga för Kalmar Cargotecs svenska kunder som vill ta del av våra erfarenheter med optimering av

maskinerna, säger Niko Miettinen som har svenska som modersmål.

Oljelagret är en ny modern smörjmedelsgrossist med agentur av starka varumärken. Vi förser bl.a. skogsindustri, entreprenad och åkeri med högkvalitativa smörjmedel och filter. Med gedigen kunskap om den lokala marknaden hittar vi snabbt rätt helhetslösningar för din verksamhet.

Nordiska Oljelagret AB Kyrkbacken 1 69131 Karlskoga

Tel. 070 429 61 00 marko@oljelagret.com www.oljelagret.com

93

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se