Page 85

PROMAGAZINE.se

SKOG

Nya skördaraggregat från Kesla

- 28RH-II och 30RH-II

Den nya modulära serien inkluderar tre aggregatmodeller och ett brett utbud av tillval. Kesla 27RH-II är ett lätt men kraftfullt aggregat för stora hjulgående skördare och grävmaskiner på upp till 20 ton.

Keslas långa erfarenhet av skogsteknik har gett företaget en unik kompetens inom utveckling av skördaraggregat för skogsbruket. Kesla har marknadens mest heltäckande sortiment av aggregat med rull- och stegmatning. I produktfamiljen ingår också skördaraggregat för grävmaskiner och aggregat för hantering av eukalyptus. På Elmia Wood 2017 lanserar Kesla en helt ny serie skördaraggregat som ersätter de befintliga modellerna 28RH och 30RH. – Den nya modulära serien inkluderar tre aggregatmodeller och ett brett utbud av tillval. Kesla 27RH-II är ett lätt men kraftfullt aggregat för stora hjulgående skördare och grävmaskiner på upp till 20 ton. Aggregatet har tvåhjulsmatning med Keslas unika variabla rullgeometri. Med sina tre kvistknivar och sin kompakta ramkonstruktion har aggregatet exceptionell kraft i förhållande till sin vikt samt enastående egenskaper för avverkning av krokiga stammar och eukalyptus, berättar marknadsföringschef Mika Tahvanainen från Kesla. Kesla

28RH-II

liknar

27RH-II

konstruktionen, men har fyra kvistknivar. Den tredje nyheten, 30RH-II, är ett mer robust aggregat för bandgående skördare och grävmaskiner på upp till 25 ton. Både 28RH-II och 30RH-II kan förses med tvåeller trehjulsmatning. Den maximala sågdiametern för de nya aggregaten är 780 mm med sågenheten JPS R5500, och kvistningskraften är 36 kNm.

Till den nya serien finns ett stort antal tillval för att anpassa aggregaten in i olika miljöer, från nordliga barrskogar och lövskogar till avverkning och barkning av eukalyptus och akacia. – Prestandan har förbättrats rejält med en ny uppbyggnad för hydraulventilerna och nya matarmotorer. Mätsystemen för till längd och diameter har designats om för

Till den nya serien finns ett stort antal tillval för att anpassa aggregaten in i olika miljöer, från nordliga barrskogar och lövskogar till avverkning och barkning av eukalyptus och akacia.

att uppfylla branschens högsta krav i fråga om mätprecision. Den mer robusta ramkonstruktionen har flera förändringar som förbättrar avverkningens precision och kvalitet samt ger bättre hållfasthet och längre livslängd. Designen erbjuder bättre skydd för slangar och känsliga komponenter, men är samtidigt mer servicevänlig, säger Tahvanainen.

85

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se