Page 82

SKOG

PROMAGAZINE.se

MenSe levererar matarhjul till ledande skogsmaskinstillverkare och till slutanvändare över hela skogsvärlden. Nyligen lanserades nya V-TEC – ett lättare, mer hållfast (materialet är Hardox 450 slitstål) matarhjul med en öppen konstruktion som förebygger blockering och erbjuder många egenskaper som effektiviserar skördarens drift.

Effektivare skogsavverkning MenSe Oy från Finland har över 20 arbetat med att utveckla och tillverka utrustning för mekanisk skogsavverkning med tyngdpunkt på nya lösningar och innovationer. Under varumärket MenSe konstruerar, tillverkar och säljer MenSe Oy matarhjul till skogsmaskiner. MenSes matarhjul levereras idag till nya maskiner av de ledande skogsmaskinstillverkare samt till slutanvändare över hela skogsvärlden. Från MenSe hittar du även olika typer av röjnings- och trimningsaggregat samt slanghållare. Företaget utför också tjänster såsom renovering av matarhjul, robotsvetsning, regummering samt legotillverkning. − Vårt mål är en sund affärsverksamhet, som styrs av ekologiska och etiska värderingar. Därför är kundens behov är alltid vår utgångspunkt och vi anpassar våra lösningar därefter, säger Seppo Mentula, MenSe Oy.

82

Matarhjul som ökar skördarens produktivitet

Skogen är en hård miljö som tär på skördarens delar. Här finns mycket att vinna i både lönsamhet och arbetsmiljö. – Matarhjulen hör till de mest kritiska delarna i skördaren, och därför har vi lagt ner mycket arbete på att förbättra dem. Våra patenterade matarhjul kan förses med olika greppytor efter varje unikt behov. Vi tillverkar också specialhjul, till exempel för sågmaskiner, säger Mentula.

Rätt matarhjul ger bästa grepp beroende på användningsområde. MenSe matarhjul levereras med olika greppytor: standard för vanliga stockar, skonsam för stockar med tunn bark, aggressiv för stockar med tjock bark, extrabreda och koniska hjul, avbarkningshjul för eukalyptusträd och andra specialmodeller. – Matarhjulens koniska profil ger större greppyta för hantering av stora stammar. De längre piggarna i den yttre kretsen når fram bättre för att bära upp större stammar. Vi tillverkar också XL-matarhjul för stora, krokiga och tätt grenade stammar samt flerträdshantering. De osymmetriska

piggarna av slittåligt specialstål ger maximalt grepp vid matning framåt. Ribbornas spetsar är härdade och glider snyggt omlott när rullarna ligger an mot varandra. Ribborna ger hjulen en större bredd. Det i sin tur förbättrar stödet för stora stammar, säger Mentula. Matarhjulens normala livstid är flera år. − Vår garanti täcker 2000 timmar eller ett år, konstaterar Mentula

Den senaste innovationen: MenSe V-TEC

MenSe har lanserat ett nytt matarhjul,

MenSe matarhjul av massivt stål

Ett matarhjul av massivt stål är ett förmånligt och enkelt alternativ till MenSes patenterade, fjädrande matarhjul. – Vid behov kan vi leverera stålhjulen ythärdade. Vi tillverkar alla typer av specialhjul på beställning. Matarhjul för sågmaskiner ingår också i vårt sortiment, berättar Mentula.

MenSe har lanserat ett nytt matarhjul, V-TEC, med en revolutionerande mönsterskyddad och patentsökt konstruktion.

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se