Page 39

SKOG

PROMAGAZINE.se

När Torbjörn Backlund grundade Backlund Skog AB år 2004, beslöt han att köpa en skogsmaskin från Ponsse. – Ponsse var den enda maskintillverkaren som kunde erbjuda det jag sökte efter. Den senaste maskinanskaffningen var ElephantKing ActiveFrame, en av marknadens starkaste skotare. Det var många saker som påverkade valet. – Ponsse har kunnat erbjuda ett välfungerande samarbete ända sedan jag grundade företaget. De har gärna tagit emot feedback och önskemål och besluten har varit snabba. Det är sådant som jag uppskattar som företagare. Det viktigaste vid valet av skotare var ändå att ElephantKing är utrustad med ActiveFrame. Även om maskinen är relativt stor, tar man sig fram smidigt och enkelt tack vare hyttfjädringssystemet. Man kan också färdas snabbare i ojämn terräng.

PONSSE Seat – världen’s bästa förarstol

Nya PONSSE Seat ger skogsmaskinföraren bästa möjliga komfort i arbetet. Förarstolen är justerbar och har en ny stomkonstruktion, vilket garanterar bättre arbetsergonomi. Den nya förarstolen PONSSE Seat finns att få i PONSSE-skogsmaskiner från början av 2018. Lösningen är utvecklad och testad tillsammans med PONSSE kunder och Be-Ge Industri AB. Stolen har nytt tyg (83 % ylle) som är fem gånger så slittåligt som det tidigare. Tyget är dessutom smutsavstötande, vilket gör rengöringen enklare. Tygets andningsförmåga i kombination med stolens ergonomiskt utformade stöd förbättrar användarkomforten.

Nya PONSSE Seat ger skogsmaskinföraren bästa möjliga komfort i arbetet. Förarstolen är justerbar och har en ny stomkonstruktion, vilket garanterar bättre arbetsergonomi. Den nya förarstolen PONSSE Seat finns att få i PONSSE-skogsmaskiner från början av 2018. Lösningen är utvecklad och testad tillsammans med PONSSE kunder och Be-Ge Industri AB.

Tack vare förstärkning av stativ och fjädring är stolen mer stabil och hållbar. Förarens maximivikt har höjts (210 kg), vilket i kombination med den nya stolen ger föraren effektivare dämpning mot stötar och vibrationer. Alla reglage ligger nära till hands framtill på sittdynan. Genom att lösgöra sittdynan kommer du också enkelt åt stativet.

PONSSE ActiveFrame finns för skotarna PONSSE ElephantKing, Elephant och Buffalo samt skördaren PONSSE Ergo 8w.

39

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se