Page 36

SKOG

PROMAGAZINE.se

En sammanställning av antalet registrerade skotare under 2016 visar att Ponsse mer än fördubblat sin försäljning av skotare i Sverige och därmed ökat sin marknadsandel till 18,3 % (jämfört med 8,7 % 2015). Detta visar en sammanställning enligt skogsforum.se.

PONSSE mer är fördubblade sin försäljning av skotare i Sverige Konkurrensen är stenhård på den svenska skogsmaskinmarknaden och de enda marknadsandelar man som tillverkare kan ta är från någon konkurrent. 2016 Ponsse är den stora vinnaren med 55 skotare vilket är 30 fler än året innan. En sammanställning av antalet registrerade skotare under 2016 visar att Ponsse mer än fördubblat sin försäljning av skotare i Sverige och därmed ökat sin marknadsandel till 18,3 % (jämfört med 8,7 % 2015). Detta visar en sammanställning enligt skogsforum.se - Detta är resultatet av långsiktig produktutveckling i nära samarbete med

36

våra kunder. Hela företaget lever för våra kunder och kortvirkesmetoden. Det ger ett tydligt fokus på både innovation och service, säger Ponsse AB VD, Carl-Henrik Hammar. 2013 lanserades Ponsse Scorpion som snabbt blev en succé och har fortsatt sitt segertåg. 2015 lanserades en helt uppgraderad modellserie med fokus produktivitet, ergonomi, service och miljö, vilket är ett starkt bevis på vikten av kundsamarbete i produktutvecklingen av skogsmaskiner. - ActiveFrame på skotare, ytterligare ett exempel på vår ingenjörskonst i fabriken,

har mötts av stort intresse. I dagsläget så säljer vi 95 % av alla större skotare med ActiveFrame. Tekniken fungerar bra och fortsätter samtidigt att utvecklas, berättar Hammar. PONSSE ActiveFrame är tekniskt närbesläktad med PONSSE Scorpions nivelleringssystem. Maskinen har dubbla främre ramar, varav en inkluderar den främre boggin och den andra inkluderar hytten. Tack vare den dubbla ramstrukturen är fästpunkten för ActiveFrames nivelleringssystem mycket låg på boggieaxeln vilket eliminerar sidorörelser riktade mot föraren så effektivt som möjligt.

ActiveFrame hyttnivellering eliminerar eventuella effekter av ojämn terräng genom att aktivt hålla hytten i horisontellet läge. ActiveFrame finns för skotarna Buffalo, Elephant och ElephantKing. - Nu har vi precis lanserat ActiveFrame tekniken på skördarsidan också, på Ergo som kommer att börja serietillverkas under hösten 2017. Ponsses maskiner förtjänar ännu större spridning på den svenska marknaden. Därför siktar vi på att inom några år nå en marknadsandel på 25 %, avslutar Hammar.

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se