Page 26

SKOG

PROMAGAZINE.se

Intelligent kranstyrning (IBC) har revolutionerat användningen av John Deeres skotare och kommer även att ta användningen av skördare till en helt ny nivå. Tekniskt fungerar IBC för skördare på samma sätt som IBC för skotare - skördarföraren styr endast skördaraggregatet medan systemet sköter kranrörelserna.

John Deere presenterar sina nya innovativa avverkningslösningar John Deere är kända för sina banbrytande innovationer. I år visar man IBC-funktionen, även kallad kranspetsstyrning, för skördare, samt den åttahjuliga skördaren 1170G, som är konstruerad speciellt för avverkning i krävande terräng.

26

IBC/kranspetsstyrning för skördare

Intelligent kranstyrning (IBC) har revolutionerat användningen av John Deeres

skotare och kommer även att ta användningen av skördare till en helt ny nivå. Tekniskt fungerar IBC för skördare på samma sätt som IBC för skotare - skördarföraren styr endast skördaraggregatet medan systemet sköter kranrörelserna. IBC för skördare har anpassats speciellt för skördarens arbetscykel. Kranrörelserna och driften anpassas automatiskt när kranen styrs mot ett träd och när trädet befinner sig i aggregatet.Kranspetsstyrningen möjliggör exakt manövrering samtidigt som den automatiskt väljer rätt arbetsmetoder. Kranens elektriska ändlägesdämpning gör att kranen arbetar mjukare. Först ut av skördarna utrustade med kranspetsstyrning är modellen 1270G med CH7-kranen.

John Deere 1170G 8W för krävande avverkning i mjuk terräng och i sluttningar

John Deere 1170G är en ny, mångsidig åttahjulig skördarmodell för gallringar och föryngringsavverkningar som kombinerar förstklassig stabilitet, lågt marktryck, klättringsförmågan som krävs i sluttningar samt hög produktivitet. Hela det bakre chassit och placeringen av motorn, pumparna, hydraulolje- och bränsletankarna är ny på maskinmodellen. Förändringarna och den nya placeringen av de nämnda komponenterna har gjort att höjden på maskinens bakparti har kunnat sänkas, vilket ger bättre bakåtsikt. Maskinens motor har vridits 180 grader,

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se