Page 137

TRANSPORT

PROMAGAZINE.se

En bra förarhytt ger komfort och ergonomi Skogsmaskiner och lyftkranar används i tuffa miljöer och klimat. Därför är även kraven på förarhytterna höga. Föraren tillbringar en stor del av sin arbetstid i hytten, vilket gör komfort, ergonomi och trivsel till viktiga aspekter för både arbetets effektivitet och förarens hälsa. NTcab Oy är ett finskt företag som designar och tillverkar skräddarsydda förarhytter för arbetsmaskiner av olika slag. Kunderna finns runt om i Skandinavien och deras produktion varierar från ett fåtal maskiner om året till hundratals maskiner. NTcabs moderna fabrik i Nivala i Österbotten har ett bra läge för leveranser över hela Skandinavien och en stor del av företagets hytter säljs utanför Finland. – Vi har tillverkat förarhytter sedan 1983 med ambitionen att leverera kostnadseffektiva hyttpaket som tillgodoser kundens behov på överenskommen tid. Paketen kan inkludera allt från designarbete till testade installationsfärdiga hyttserier med komplett dokumentation. Våra kunder är ledande tillverkare av specialiserade arbetsmaskiner och lyftkranar för skogs-, gruv-, anläggnings- och logistikindustrin. Vår kärnverksamhet är små serier av installationsfärdiga förarhytter som nyckelfärdiga leveranser, berättar vice vd Antti Hyyryläinen som ansvarar för NTcabs försäljning.

Förarhytter för virkeslastare med mångårig erfarenhet

Inom skogsbranschen är NTcab känt för sina högklassiga förarhytter för timmerbilar, lastbilshuggar, skogsmaskiner och olika materialhanteringsmaskiner som även används inom skogsindustrin. – Vi tillverkade våra första förarhytter för timmerbilskranar 1992 som på den tiden var en nyhet i Finland men redan då vanliga i Sverige. Sedan dess har vi utvecklat våra hytter tillsammans med ledande krantillverkare. Vår mest avancerade hyttmodell för virkeslastare är nya NTcab Vision med aluminiumstomme och en unik integrerad lyftenhet. God ergonomi är A & O inom hyttdesign och ett område som vi ständigt utvecklar, och av kundernas kommentarer att döma har vi lyckats riktigt bra. Den som går i tankarna att investera i en ny förarhytt gör klokt i att ta en titt på NTcabs hytter och jämföra komfortnivåer, tipsar Hyyryläinen. NTcab levererar även förarhytter till skandinaviska CTL-maskiner.

Inom skogsbranschen är NTcab känt för sina högklassiga förarhytter för timmerbilar, lastbilshuggar, skogsmaskiner och olika materialhanteringsmaskiner som även används inom skogsindustrin.

- Förarhytten i en skogsmaskin måste vara en optimal arbetsmiljö på alla sätt, vilket ställer höga krav på oss som tillverkare. NTcabs designexpertis och flexibili-

tet erbjuder maskintillverkarna möjlighet till kontinuerlig utveckling av förarhytterna och effektiv logistik, säger Hyyryläinen.

NTcabs moderna fabrik i Nivala i Österbotten har ett bra läge för leveranser över hela Skandinavien och en stor del av företagets hytter säljs utanför Finland.

137

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se