Page 127

PROMAGAZINE.se

TRANSPORT

Siimets styrka ligger i en kombination av mångårig produktutveckling, genomtänkta konstruktioner, gedigen expertis och erfarenhet samt finslipade slutprodukter.

Ett innovativt, helautomatiskt lastsäkringssystem Siimet levererade nyligen en släpvagn för transport av arbetsmaskiner till Anderssons Åkeri i Kangos AB i norra Sverige.

Tilläggsinformation: Mats Rönnskog, mats.ronnskog@nwe.fi, +358500852560 Kimmo Weissenberg, kimmo.weissenberg@nwe.fi, +358503758488

Siimet erbjuder även lösningar för industriella specialtransporter. På bilden en semitrailer för säker transport av pappersrullar som bygger på ett helt nytt koncept.

tet, bland annat när det gäller axeltryck. Många skogsentreprenörer har tvingats nyinvestera och har då i stället för konventionella maskintransport lastbil valt semitrailers och trailerdragare. Siimets 2- och 3-axlade semitrailers är särskilt utformade för maskintransporter och klarar garanterat av även de största skogsmaskinerna utan att axeltrycket överskrids, förklarar Mäkitalo.

Dessutom är semitrailers speciellt designade och utrustade för skogsmaskinstransporter. - Lastutrymmet går att förlänga och bredda hydrauliskt för att göra trailern lagom stor i alla lägen. Den dagliga användningen underlättas också av hydraulstyrda ramper och lastsäkring samt ett centralsmörjningssystem, tillägger vd:n.

Att svänga på skogsvägar med mindre svängrum är enligt Mäkitalo inget problem tack vare hydrauliskt tvångsstyrda eller medspårande axlar. Samtidigt är en semitrailer en mångsidig lösning som vid behov kan transportera nästan vad som helst. Siimets trailers är långlivade och ger bra andrahandsvärde, även efter många år.

Siimet levererade nyligen en släpvagn för transport av arbetsmaskiner till norra Sverige och har fått ett antal förfrågningar om sina semitrailers från svenska skogsentreprenörer. - Vi kan hjälpa alla som letar efter en bra lösning för maskintransporter och har även börjat kartlägga situationen kring återförsäljare i Sverige, säger Mäkitalo.

Starkt intresse i Sverige

lar

/finskakil

.com facebook

Mångsidig motoroptimering för alla fordonstyper www.finskakillar.com +46 700 90 22 38

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se