Page 126

TRANSPORT

PROMAGAZINE.se

CLT-skogsmaskinerna blir allt effektivare, men samtidigt också allt tyngre och större. Det har i Finland lett till att de befintliga släpvagnarna inte längre håller måttet, bland annat när det gäller axeltryck. Många skogsentreprenörer har tvingats nyinvestera och har då i stället för konventionella maskintransport lastbil valt semitrailers och trailerdragare.

Specialtrailers svarar på utmaningen med tyngre skogsmaskiner Siimet Oy är specialiserat på konstruktion och tillverkning av specialtrailers för vägtransporter och industrin. Företaget grundades redan 1946 och är i Finland känt för sin kompromisslösa kvalitet och sina långlivade produkter. Nu har man börjat vända blicken västerut. Siimets 2- och 3-axlade semitrailers är särskilt utformade för maskintransporter och klarar garanterat av även de största skogsmaskinerna utan att axeltrycket överskrids.

Siimets styrka ligger i en kombination av mångårig produktutveckling, genomtänkta konstruktioner, gedigen expertis och erfarenhet samt finslipade slutprodukter. Den höga kvaliteten som kommer sig av lång erfarenhet gör Siimets produkter till en utmärkt investering för kunderna. Siimets kunder är företag som utför specialtransporter, maskinentreprenörer, industriföretag och den finska försvarsmakten. - Våra specialtrailers tål tuffa tag och

deras egenskaper är optimerade för att tillgodose höga krav. Vi använder enbart marknadens bästa specialstål och komponenter i våra trailers som tillverkas på vår fabrik i S:t Michel. Den modulära konstruktionen gör det möjligt för oss att skräddarsy varje trailer efter kundens specifika behov, utan att tumma på kostnadseffektiviteten eller leveranstiderna. Inför sommaren 2017 har Siimet en rekordhög ordervolym – ett tecken på att det finns efterfrågan på högkvalitativa nordiska specialtrailers trots den tuffa konkurrensen på marknaden, berättar Siimets vd Ari Mäkitalo.

Idealiskt för transport av skogsmaskiner

126

I Finland har Siimet sålt många 2- och 3-axlade skogsmaskinstrailers på senare år. - CLT-maskinerna blir allt effektivare, men samtidigt också allt tyngre och större. Det har i Finland lett till att de befintliga släpvagnarna inte längre håller måt�-

Profile for Ammattilehti.fi

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se

Promagazine.se  

Skog - Transport & Bioenergi. Promagazine.se 1/2017. www.promagazine.se