Page 88

Pasi Lehtinen Epirocin iskuvasaroiden ja purkulaitteiden myyjäksi Tamperelainen Pasi ”Moro-Pasi” Lehtinen, 51, aloitti lokakuussa Epirocin tuotteiden myyjänä myyntialueenaan koko Suomi. Vanhanajan asiakaslähtöinen myyntityyli on Pasin valtti – mies menee asiakkaan luo. Atlas Copco irroitti vuoden 2018 alussa louhintaan ja yhteiskuntarakentamiseen liittyvät tuotteensa oman yhtiön ja tuotemerkin, Epiroc:n, alle. Näin myös tutuksi alalla tulleet tuotteet kuten iskuvasarat ja purkutyökalut tunnetaan jatkossa Epiroc –nimellä. Lokakuussa 2018 Epiroc Finland Oy Ab:n iskuvasaroiden ja purkulaitteiden myyjänä aloitti alan moniosaaja Pasi ”Moro-Pasi” Lehtinen. Miehen kokemus alalta on vankka. - Aloitin vuonna 1989 Witraktorilla Caterpillarilla ensin asentajana, sitten varaosamyyjänä ja lopulta konemyyjänä vuonna 2000. Vuonna 2006 tie vei Volvo CE:lle maansiirtokoneiden myyntiin, josta 2017 siirryin Suvanto Trucksille MAN-kuorma-automyyjäksi. Nyt oli aika palata maarakennuspuolelle ja Epiroc tarjosi siinä mielenkiintoisen haasteen, kertoo Lehtinen. Lehtisen myyntialueena on koko Suomi ja mies näkee oman kokemuksen alalta vahvaksi eduksi. - Olen työskennellyt työlaitteiden parissa niin huollon, varaosien kuin myynninkin puolella ja tekninen puoli on sitä kautta hyvin hallussa. Tunnen asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset. Lehtinen tunnetaan lempinimellä Moro-Pasi. Mikä on tarina nimen takana? - Se taisi olla Puhtilan Pepe Puhtila Oy:stä Raumalta, joka nimen keksi. Myin heille aikanaan varaosia vastaten aina puheluun että ”Moro Moro” ja sitä kautta Pepe alkoi kutsumaan Moro-Pasiksi ja pikkuhiljaa sitä rupesi itsekin käyttämään. Nykyisin tuntuu, että sillä nimellä tunnetaan paremmin, naurahtaa Moro-Pasi.

Pääfokus loppukäyttäjissä

Lehtinen tekee kauppaa suoraan loppukäyttäjien kanssa sekä lisäksi myy myös jälleenmyyjille tuotteita. - Pääfokus minulla on loppukäyttäjissä, siellä on suurin potentiaali

88

Epiroc HB2500 Pyhäjoella koekäytössä Louhinta Kääntä Oy:llä. Kuvassa Pasi Lehtinen (vas.) ja Tuomo Kääntä.

meidän tuotteille ja tykkään kun pääsen asioimaan suoraan urakoitsijoiden kanssa. Olen niin sanottuja vanhan liiton myyjiä eli menen suoraan asiakkaan luo työmaalle – mielestäni henkilökohtainen kontakti on näissäkin myyntitöissä kaiken a ja o. Työmaalla on helppo esitellä tuotteita ja samalla kartoittaa asiakkaan tarpeet kaikkien työtehtävien osalta. Myös Epirocille Lehtisen työtapa on hyödyllinen. - Toimin samalla suorana linkkinä asiakkaillemme meidän tehtaalle ja kaikki palaute – hyvä ja huono – saadaan ylös ja toimitettua oikeaan osoitteeseen asiakaspalvelun ja tuotteiden kehittämiseen entistäkin paremmiksi. Työmaata ja asiakkaita Suomessa riittää. - Aloitin asiakkaiden kiertämisen Etelä-Suomesta ja hyvä vauhti on saatu heti päälle. Infrarakentaminen käy vilkkaana ympäri Suomen ja tuotteemme tehostavat asiakkaan työntekoa huomattavasti – katson luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

Kattava tuotevalikoima

Epiroc tarjoaa työmaille erittäin kattavan tuotevalikoiman. - Pääartikkelina meillä on Suomessa iskuvasarat joita löytyy kaikissa kokoluokissa sisäpurkutöistä isompiin urakoihin. Yleisin volyymiluokka on 2 – 3,5 tonnin iskuvasarat, jotka asennetaan 20-50 tonnin kokoluokan koneisiin. - Pulveroijat löytyy niin lajittelu- kuin purkutöihin, lisäksi meiltä asiakas saa laadukkaat Epiroc lajittelukourat, teräsleikkurit ja magneetit sekä purkusakset ja –leikkurit. Vahvuutemme on tunnetut ja luotettavaksi todetut kovaakin käyttöä kestävät laatutyökalut. Urakoitsija, ota yhteyttä niin päivitetään teidän lisälaitteet vastaamaan työnne tarpeita, vinkkaa Lehtinen lopuksi.

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi