Page 30

SK-Kaivimen työmaapäällikkö Anu Seppälä ja toimitusjohtaja Sulo Koivuniemi Huittisten kultakaivoksen tunnelin suulla.

Huittisten kaivoksessa on käytössä poralaitteita peränajoon, pitkän reiän tekoon ja pulttaukseen.

sessa Huittisissa pari vuotta. Sitä ennen hän työskenteli Oriveden kaivoksen palveluksessa suunnittelupuolella, joten kaivosalan kokemusta löytyy laajasti. Jokisivun kaivoksessa käsitellään kiveä noin 400 000 tonnia vuodessa ja kultaa se tuottaa jonkinmoisen kasan. - Toimintamme selkäranka on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä nykyaikainen kalusto, mikä pidetään hyvässä ja turvallisessa toimintakunnossa. Uusimme kalustoa tasaiseen tahtiin; vuoden aikana meille on tullut kaksi uutta Sandvikin poralaitetta ja Mercedes-Benz autokalustoa päivitetään parhaillaan, kertoo SK-Kaivin Oy:n toimitusjohtaja Sulo Koivuniemi.

Robit toimittaa SK-Kaivimelle porakruunut ja kanget sekä myös poraputkia: - Meiltä löytyy varastosta aina laajasti porakalustoa, esittelee Anu Seppälä.

Porakalustossa luotetaan kotimaiseen laatuun

Porakaluston SK-Kaivin hankkii pääosin Robitilta, jonka kanssa on tehty hyvää yhteistyötä jo pitkään. - Robitin porakalustoa alkoi tulla meille 1990-luvulla kun operoimme Oriveden kaivoksessa. Vuosikymmenten aikana Robitin laatu, toimitusvarmuus ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat olleet kohdallaan, kehuu Koivuniemi. Robit toimittaa SK-Kaivimelle porakruunut ja kanget sekä myös poraputkia. - Niillä päästään hyviin porametrimääriin ja korkean laadun ansiosta teroittaminen onnistuu jopa kymmenkunta kertaa, jos ei porattaessa satu vahinkoja. Meillä on käytössä teroituksessa kaksi kuppikonetta ja varastosta löytyy aina laajasti uutta Robitin porakalustoa, toteaa Anu Seppälä.

SK-Kaivin uusii kalustoa tasaiseen tahtiin; vuoden aikana käyttöön on tullut kaksi uutta Sandvikin poralaitetta.

Porakaluston asiakaskohtaista räätälöintiä

Robitin tuotannossa Lempäälässä voidaan tehdä tarvittaessa myös asiakaskohtaisia räätälöintejä poratuotteisiin. - SK-Kaivimelle olemme räätälöineet mm. nastojen kulmia ja määrää. Meiltä löytyy kotimaisena sopivan kokoisena valmistajana joustavuutta myös pienimuotoiseen räätälöintiin juuri asiakkaan erityistarpeisiin. Tehokaasti tapahtuvan tuotekehityksen kautta voidaan hakea muutoksia vaikkapa porausnopeuksiin ja huuhteluominaisuuksiin hankalissa kiviolosuhteissa sekä optimoida tiettyjä kalusto-ominaisuuksia kun vaaditaan erityistä reikäsuoruutta. SK-Kaivimen kanssa teemme erittäin hyvää yhteistyötä ja heiltä saa aina asiallista suoraa palautetta mikä auttaa tuotekehityksessä, sanoo Robit Finlandin myyntijohtaja Kari Färlin.

30

Louhittu malki kuljetetaan maan pinnalle Mercedes-Benz Arocs -kuorma-autoilla.

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi