Page 177

>>

Jo minuutti montun reunalla riittää antamssn käsityksen Murto-Yhtiöiden ja asiakkaidensa, nyt HSY:n yhteistyön syvyydestä. Henkilöstö toimii työmaalla kiinteänä yhteisönä, mikä näkyy sekä tehokkuutena että työn miellyttävyytenä.

Koneurakointia kolmannessa polvessa Espoolainen Murto-yhtiöt harjoittaa maarakennus- ja koneurakointia sekä tarjoa maa-aines- ja kappaletavarakuljetuksia pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomen alueella monipuolisella ja luotettavalla kalustolla. Erkki Murron 1950-luvulla aloittamasta yhden miehen ja koneen yrityksestä on kasvanut Jyrki Murron luotsaamana vakavarainen ja arvostettu perheyhtiö. Murto-yhtiöihin kuuluu tänä päivänä kaikkiaan kolme maanrakennus- ja kuljetusalan yritystä: Espoon Maastotyö Oy, Murron Maansiirto Oy, Kuljetus Oy Jyrki Murto. Lisäksi yritysryppääseen kuuluu toimitilavuokrauseen keskittynyt PyrySampo Oy. Murto-yhtiöiden suurimpiin asiakkaisiin lukeutuvat Helsingin ja Espoon kaupunki, HSY, Kekkilä Oy, Graniittirakennus Kallio Oy ja kappaletavarakuljetusten puolella Heinon Tukku Oy. - Oppi maarakennusalan saloihin tuli kotoa. Isä, Erkki Murto, aloitti maarakennusurakoinnin vuonna 1957. Maanrakennusurakoinnin aloitin heinäkuussa -72, miltei heti armeijan harmaista kotiuduttuani. Ensimmäinen työmaa oli Espoon Hanasaaressa, kulttuurikeskuksen pohjien teko. Asiakkaana oli silloinen Espoon Vesilaitos, nykyinen HSY, joka on edelleenkin Espoon Kaupungin lailla yksi tärkeimmistä asiakkaistamme. Oli se kuule hienoa aloittaa koneurakointi aivan uuden O&K(Orenstein & Koppel) MH4 -kaivukoneen sarvissa, nyt jo yrityksen vetovastuun nuoremmalle sukupolvelle jättänyt pitkän linjan koneyrittäjä Jyrki Murto kehaisee. www.kivirock.fi

1980-luvun puoliväliin tultaessa Jyrki perusti nykyisen Murron Maansiirto Oy:n, ja samalla alkoivat maa-aineskuljetukset. - liikenneluvat saatiin vuonna 1984 ja siitä lähtien ovat kumipyörät pyörineetkin. Kappaletavarakuljetukset käynnistettiin -90-luvun puolivälin tienoilla, Murto kertoo. Tänään Murto-yhtiöt tarjoaa noin 30 ammattilaisen voimin maarakennusalan palveluita, maa-aines- ja kappaletavarakuljetuksia sekä harjoittaa toimitilavuokrausta pääkaupunkiseudulla. Asiakkaina ovat yksityiset asiakkaat, erikokoiset yritykset ja kunnat. Kuluvan vuosikymmenen edetessä Jyrki Murto on siirtänyt yritysten vetovastuuta kasvavassa määrin nuoremman sukupolven edustajien harteille. - Alaa on tullut seurattua isän viereltä aivan pikkupojasta asti, ja ketäpä nyt ei työ- ja kaivukoneet kiinnostaisi? Kyllä tähän työhön on enemmän ja vähemmän kasvettu, eikä siinä ole valittamista. Tekemistä ja hääräämistä ainakin riittää. Työnjohdollisessa vastuussa olen ollut vuodesta 2012 lähtien, ja sittemmin toimitusjohtajana, Pyry Murto kertoo.

Luotettavalla kalustolla

Murto-yhtiöt uusivat kone- ja kuljetuskalustoaan suunnitellusti. VuoKIVIROCK 2/2018

177

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi