Page 157

>>

Lempääläläinen Maanrakennus Seppo Formisto Oy on yksi monista urakoitsijoista Tampereen raitiovaunutyömaalla. Kesästä saakka alla on ollut jokaista yksityiskohtaa myöten tyylikkäästi toteutettu 28 tonninen Kobelco SK270SRLC-5 –kaivukone.

Maanrakennus Seppo Formisto Oy on yli 30 vuoden kokemuksella toimiva perheyritys. Osaamispuoli on laaja. - Olemme vuosikymmenien aikana toteuttaneet monipuolisesti erilaisia urakoita niin Pirkanmaalla kuin muuallakin Suomessa. Vankka ammattitaitomme takaa, että työ tulee toteutettua aikataulussa ja osaavien työntekijöiden suorittamana. Monipuolisella osaamisellamme ja kohtaavalla asiakaspalvelullamme huolehdimme, että asiakkaamme ovat aina tyytyväisiä, kertoo yrittäjä Seppo Formisto. Myös yrityksen kalusto on nykyaikaisten vaatimusten mukaista. - Meillä on tällä hetkellä kuusi työkonetta, joista kaivureita on neljä. Koneista löytyy kaikki tarvittavat lisälaitteet kuten muun muassa 3D-mittalaitteet, rototiltit ja useita erilaisia kauhoja. Teemme maanrakennustyöt laidasta laitaan ja ylläpidämme suomalaisen työn ja rehellisen yrittämisen mainetta. Töitä Pirkanmaan alueella riittää. - Pirkanmaa on pääalueemme, mutta teemme toki urakoita myös muualla Suomessa. Tampereen alue on infrarakentamisen osalta tällä hetkellä varmasti Suomen vilkkain ja hienoa, että urakoissa luotetaan paljon myös paikalliseen osaamiseen. Yksi suurimmista työmaista on Raitiotiealianssin vetämä Tampereen raitiotie –projekti, jossa mekin olemme aktiivisesti mukana. Urakan ensimmäinen osa on nyt ollut käynnissä pari vuotta ja valmiiksi se saadaan vuonna 2021. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan radat Pyynikintorilta itään Hervantajärvelle ja yliopistolliselle keskussairaalalle sekä varikko Hervantaan. Olemme urakoineet täällä Hervannan päässä projektin alusta saakka, kertoo Formisto.

Työmaan tyylikkäin peli

Formisto hankki kesällä käyttöönsä uuden 28 tonnisen Kobelco SK270SRLC-5 –kaivukoneen. Merkki ei tullut yllätyksenä. - Edellinen koneeni oli New Holland Kobelco E235BSR, joka sopi itselle hyvin käteen ja oli luotettava sekä tehokas kone. Uutta mietittäessä Kobelco oli selkeä ykkösvaihtoehto ja kun Kobelcon maahantuonti oli siirtynyt KH-Koneet Oy:lle niin tiesimme, että hyvän koneen lisäksi myös myynti- ja jälkimarkkinointi on nyt erittäin hyvissä käsissä. Vielä kun tuttu konemyyjä Tuomisen Aki oli siirtynyt Seinäjoella Kobelcon myyjäksi, oli päätös lopulta helppo tehdä. Nyt alla on tyylikäs uusi Kobelco SK270SRLC-5 –kaivukone. - Viitisen kuukautta on koneella nyt työskennelty ja ensivaikutelma on odotetunlainen. Nämä ovat erittäin lujia vehkeitä, koneen hallinta on helppoa ja työnteko sujuu tehokkaasti. Kuljettajan ergonomiaan on kiinnitetty selvästi huomiota ja ohjaamo on riittävän iso. Vaikka koneella on pääosin tehty töitä tässä Hervannassa, voi todeta, että tämä on ylivoimainen laite myös www.kivirock.fi www.kivirock.fi

KIVIROCK KIVIROCK 2/2018 2/2018

157

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi