Page 151

kätevästi tarpeen mukaan, toteaa Lehtinen.

Pikaliittimen turvalukitus pelaa hienosti

Kimmo Lehtinen kiinnostui myös SMP HardLock -pikakiinnikkeestä sen tuoman turvallisuuden takia. - Rakennustyömailla liikkuu paljon ihmisiä joten kauhan irtoaminen voi olla kohtalokasta. Turvalukitteinen pikakiinnike pitää huolen siitä että työlaite ei pääse puomin päästä irtoamaan missään tilanteessa. Halusin tuoda lisää turvallisuutta työskentelyyn ja eiköhän turvalukitteiset kiinnikkeet tule vielä tulevaisuudessa vaatimukseksekin, pohtii Lehtinen. HardLock tarjoaa parasta mahdollista turvallisuutta kaksinkertaisesti lukittuvilla laitteilla, jotka ovat täysin hydromekaanisia. Lukitus toimii perinteisellä lukittavalla kiilajärjestelmällä, joka parantaa turvallisuutta ja tiukentaa kiinnitystä. Nopeasti kiinnitettävä rakenne perustuu käännettäviin S-malleihin. Kaksinkertaisesti lukittuvat elementit varmistavat, ettei kytkettyihin työkaluihin ja työlaitteisiin synny välystä. Tällöin kone kuluu vähemmän ja kestää pitempään käytössä. - Käytössä HardLock -lukitus ei hidasta yhtään kauhan vaihtoa vaan itseasiassa nopeuttaa, sillä enää ei tarvitse pyörtitellä kauhaa ympäri niin että näkee onko se kunnolla kiinni, kuten piti vanhalla liittimellä aina tehdä. Ja HardLock -liittimessä kauha jää aina varmasti etulukosta kiinni eikä siten pääse tipahtamaan irti, jos lukitus ei onnistu. Lukituksen tilan näkee myös punaisesta hyvin näkyvästä tapista liittimen kyljessä, kertoo Lehtinen.

Käytössä SMP HardLock -lukitus ei hidasta yhtään kauhan vaihtoa vaan itseasiassa nopeuttaa, sillä enää ei tarvitse pyörtitellä kauhaa ympäri niin että näkee onko se kunnolla kiinni. Ja HardLock -liittimessä kauha jää aina varmasti etulukosta kiinni eikä siten pääse tipahtamaan irti, jos lukitus ei onnistu, kuten kuvassa demotaan. Maankierron koneissa olevissa SMP Rototilteissä on myös kourakasetit.

www.kivirock.fi

Viitasaarelainen Maankierto tekee monipuolisia maanrakennustöitä eri puolella Suomea. Käytössä on laadukas ja hyvin varusteltu konekalusto; kuvassa tela-alustainen Doosan DX235 LCR-5 -kaivukone.

SMP Rototiltin ohjausjärjestelmän parametrejä saa säädeltyä kätevästi tarpeen mukaan ohjaamossa olevan näytön kautta.

Maakierron lyhytperäinen 8 tonninen kumitelainen Doosan DX85 R on kätevän kokoinen kaivukone asutusalueilla työskentelyyn.

Maankierron Kimmo Lehtinen on toiminut ikänsä maanrakennuskoneiden kuljettajana ja vuonna 2007 hän lähti yrittäjäksi.

Myös pienempi Doosan on varustettu SMP Rototiltillä ja turvalukitteisella SMP HardLock -pikaliittimellä. Kauhoissa Maankierto luottaa jalasjärveläisen T. Latvalan laatutuotteisiin, mitkä on mitoitettu juuri oikein.

SMP HardLock -pikaliittimen käyttövarma rakenne on hydraulinen/mekaaninen ilman elektroniikkaa.

KIVIROCK 2/2018

151

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi