Page 148

Reilu vuoden verran käytössä ollut Komatsu PC290LC-11 on varustettu mm. Engconin rototiltillä ja Leican 3D-mittalaitteilla.

sitten ja sillä tehdään pitkiä päiviä kuorma-autojen lastaustöissä täällä Mäntsälän työmaalla. Jälkimarkkinointi on tärkeässä roolissa tämän päivän urakoinnissa. Virén-Yhtiöt Oy:ssä koneenkuljettaja Roope Sjöblom tilailee koneisiin

huoltoja ja korjauksia/muutoksia, jotka Nastolan Forest-Huolto toteuttaa. - Roope on meillä kaveri, joka ymmärtää eniten koneiden ja muun muassa mittalaitteiden huollon päälle. Hän yhdessä Forest-Huollon kanssa aikatauluttaa koneiden tulevat huoltotarpeet ja korjaukset. Yhteistyö Forest-Huollon kanssa toimii hienosti ja Ylösen Saku käy pääasiassa pitämässä meidän koneet kunnossa.

Myös Sjöblomeilla maarakennus verissä

Maarakennus on Sjöblomeilla verissä: Roope Sjöblom on työskennellyt alalla yli 18 vuotta ja kolmatta polvea työmaalla edustaa poika Saku.

Mäntsälän työmaalla Komatsuja käskee Sjöblomin veljekset Roope ja Jerry. Kaivuuhommat ovat heidän perheessä verissä. - Isäukkoon työskennellyt pitkään alalla ja minulla on takana nyt 18 vuotta kaivukonetöissä. Hommat jatkuu perintönä vielä ainakin seuraavalle polvelle, sillä poikani Saku on myös töissä tällä työmaalla ajaen kiviainesta traktorilla, kertoo Komatsu PC290LC-11:n ohjaimissa oleva Roope Sjöblom. Aikaisemmin Roope teki töitä Komatsu PC240LC-10:llä, mutta nyt reilu vuoden verran alla on ollut uusi 11-sarjalainen. - Hyvä kone se vanhakin oli, mutta kyllä tämä on vielä astetta parempi kuljettajan näkökulmasta. Tehoa riittää ja hydrauliikaltaan tämä on edeltäjäänsä parempi. Myös lisälaitepuolella kone on hyvin varusteltu. - Erilaisten kauhojen lisäksi meillä on Engconin tiltti pihdeillä sekä Leican 3D-mittalaitteet. Myös tällä työmaalla molemmista on iso hyöty: pihtien avulla nostimme juuri kantoja pois maasta ja 3D-mittalaitteet nopeuttavat työntekoa huomattavasti kun pystytään piirustusten mukaan tekemään pohjatyöt kerrasta oikein, päättää Sjöblom.

Matti Virén edustaa neljättä sukupolvea Virén-Yhtiöt Oy:ssä.

148

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi