Page 146

Virén-Yhtiöillä hyvä pöhinä päällä Neljännessa sukupolvessa toimiva perheyritys Virén-Yhtiöt Oy on tänä päivänä monipuolinen maarakennusurakoitsija, jolla löytyy kattavasti kalustoa niin maan kaivamiseen kuin maa-ainesten kuljettamiseenkin. Nyt käynnissä on yrityksen historian suurin urakka Mäntsälässä.

Yrityksen juuret juontavat vuoteen 1928, jolloin töitä tehtiin yhdellä kuorma-autolla. - Tänä päivänä monipuolinen kalustomme kattaa kolme sorakuorma-autoa, neljä Komatsu –kaivukonetta, neljä pyöräkuormaajaa ja kaksi seulaa. Työllistämme tällä hetkellä kymmenen alan ammattilaista ja urakoimme lähinnä Etelä-Suomen alueella, kertoo yrityksen neljännen polven vetäjä Matti Virén. Matti Virén on tyytyväinen yrityksen nykyilmeeseen. - Meillä on hyvä pöhinä päällä. Ollaan saatu hyvää sakkia töihin meille ja yhteistyökumppanit ovat osaavia sekä luotettavia alan ammattilaisia. Koko tiimillä on vahva halu onnistua ja kehittää asioita sekä palveluita entistä paremmiksi. Virén-Yhtiöt Oy aloitti loppusyksystä yhtiön historian suurimman projektinsa. - Toimimme teollisuusalueen esirakentamisen pääurakoitsijana Mäntsälässä ja se meidän tähän mennessä suurin projektimme. Alue on 10 hehtaarin suuruinen ja käsittelemme noin 200 000 kiintoa maa-ainesta. Projekti on meidän osalta valmis ensi kesänä. Tärkeä asia pääurakoitsijan näkövinkkelistä on myös hyvien alihankkijoiden löytäminen. - Meillä on erittäin hyvä yhteistyökumppaniverkosto ja teimme ennen tätä yhden pienemmän projektin lähes täysin samalla porukalla, joten ryhmä on tuttu ja hyväksi todettu, kiittelee Virén.

Komatsuja neljässä eri kokoluokassa

Kaivukonepuolella Virén-Yhtiöt Oy luottaa Komatsun koneisiin. Ensimmäisenä taloon tuli jokunen vuosi sitten uusi Komatsu PC240LC-10, jota seurasi pari vuotta sitten PC138US-10, viime vuonna PC290LC-11 ja marraskuun alussa uusimpana PC360LC-11. Ensimmäistä konetta hankittaessa oli kisassa mukana myös toinen merkki. - Kauhasta se jäi kiinni. Meillä oli Komatsun kanssa vaihtoehtona eräs toinen konemerkki, joista teimme lopulta valinnan. Koneet olivat tasaväkiset ja lopulta valinnan ratkaisi se, että Komatsussa tuli kauha mukana kaupassa kun toinen olisi ollut ilman kauhaa. Teimme erittäin hyvän valinnan, sillä niin koneet kuin jälkimarkkinointi on pelannut erittäin hyvin, kehuu Virén. Kaupat ensimmäisestä ja kolmesta muustakin on Virénin kanssa tehnyt Salomäen Jari. - Ollaan urheilumiehiä molemmat, joten juttu lähti heti luistamaan ja kaupat oli helppo tehdä. Jari on myös aidosti kiinnostunut alasta ja asiakkaiden iloista sekä suruista, mikä edistää asiointia. Itse asiassa meillä on tasan kaksi kone- ja laitemyyjää, jotka pitävät aktiivisesti meihin yhteyttä: Jari ja Ivecon Arto Mäkinen. Heidän kanssaan hommat pelaa ja sitä myöten meillä on kaivurit Komatsuja ja rekat Ivecoja. Uudet Komatsut ovat pelanneet moitteettomasti. - Tuntuu siltä, että mitä isompi Komatsu, sitä parempi. PC290LC-11 on ollut nyt reilu vuoden töissä ja palaute on ollut positiivista. Uusin ja meidän isoin kone, Komatsu PC360LC-11, saapui taloon alle kuukausi

146 146KIVIROCK KIVIROCK2/2018 2/2018

www.kivirock.fi www.kivirock.f

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi