Page 144

Kimmo Ahonen aloitti Cat -myyntijohtajana

Kuormaautoalalta maarakennuskoneiden pariin

Cat -myyntijohtajana Wihuri Oy Witraktorilla lokakuussa 2018 aloittanut Kimmo Ahonen vastaa uusien maarakennuskoneiden myynnistä, vaihtokonekaupasta sekä Cat Rental -toiminnasta. Witraktor on tehnyt Caterpillarin kanssa yhteistyötä jo yli 70 vuoden ajaa.

Alunperin Suolahdelta kotoisin oleva, nykyisin Nummelassa asuva Kimmo Ahonen tutustui työkoneiden valmistukseen työskennellessään Valmetin traktoritehtaalla heti ammattikoulun jälkeen. Armeijan suoritettu­ aan tie vei Hämeenlinnaan opiskelemaan ja valmistumisen jälkeen vuonna 1990, alkoi varsinainen työura Nokia Alumiinin pal­veluksessa. - Työskentelin eri tehtävissä alumiiniprofiilien suunnittelupuolella, myynnissä ym. jolloin mm. kotimaiset kuljetusvälineteollisuuden valmistajat tulivat tutuksi. Kahdeksan vuoden palveluksesta olin kolme vuotta Ruotsissa, mikä sekin antoi paljon. Vuonna 1998 siirryin täysin toiselle alalle paloilmoitinjärjestelmiä tarjonneen Cerberuksen palvelukseen ja sitten 2002 avautui mieluisa mahdollisuus uraan Volvo -kuorma-autojen parissa. Yli 16 vuoden aikana työskentelin eri rooleissa kuorma-autojen myyntitehtävissä mm. pitkään myyntijohtajana. Saimme paljon hyvää aikaan mikä näkyi Volvon historiallisen vahvana markkinaosuutena; kehitimme uusia palvelutuotteita, uudistimme organisaatiota, toimme Renault -hyötyajoneuvot mukaan myyntivalikoimaan, aloitimme kuorma-autojen vuokrausliiketoiminnot, kuljettajakoulutukset ym. Se oli hienoa aikaa mutta jossain vaiheessa alkoi tuntua että sitä voisi ehkä tehdä vielä jotain muuta, uutta, jolloin päätin katsella avoimin mielin uusia haasteita työelämään. Ajattelin että minulla on halua ja motivaatiota tehdä uusi ura ja kohdata uusia mielenkiintoisia haasteita, kertoilee Ahonen.

Uusiin haasteisiin maarakennusalalle suurella innolla

Kun Ahonen huomasi Witraktorin hakevan Cat -myyntijohtajaa, päätti hän hakea paikkaa sillä se vastasi juuri haavekuvaa uudesta urasta: - Raskas kalusto on ollut aina lähellä sydäntäni ja sen parissa työskentelee hienoja ihmisiä, joilla on motivaatio ja arvot kohdallaan. Olin toki aiemman urani aikana seurannut jonkin verran myös konepuolta, sillä oli-

144

Kimmo Ahonen (52) aloitti lokakuussa 2018 Wihuri Oy Witraktorin palveluksessa Cat-maarakennuskoneiden myyntijohtajana. Raskaan kaluston ammattilaiset tuntevat Ahosen aiemmin pitkästä hienosta urastaan Volvo -kuorma-autojen parissa. han monella asiakkalla sekä kuorma-autoja että maansiirtokonekalustoa. Kuljetuskaluston myynnissä on paljon samoja piirteitä kuin konekaupassakin mutta toki myös eroavaisuuksia. Olenkin erittäin onnel­linen, motivoinut ja intoa täynnä uudessa myyntijohtajan tehtävässäni, missä pääsee uusien haasteiden ja mahdollisuuksien pariin samalla aiempaa uraani hyödyntäen, sanoo Ahonen. Cat -myyntijohtajana Ahonen vastaa uusien maarakennuskoneiden myynnistä, vaihtokonekaupasta sekä Cat Rental -toiminnasta. - Cat on erittäin arvostettu brändi ja Witraktor hieno perheyhtiö, jotka ovat tehneet keskenään yhteistyötä yli 70 vuoden ajan. Päämiehen kanssa tehtävä tiivis yhteistyö on kaiken perusta, mikä mahdollistaa asiakkaille parhaiden koneiden ja palveluiden tarjoamisen. Cat -maarakennuskoneet ovat aina edustaneet kehityksen kärkeä - parhaillaan markkinoille tuotavat uuden sukupolven koneet vievät työskentelyn mukavuuden ja tehokkuuden uudelle tasolle hyödyntäen myös digitalisaation avaamia aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Koneiden myynnin lisäksi Cat Rental -vuokrakalustoa löytyy jo lähes 200 koneyksikköä, joten olemme erittä­in merkittävä ja edelleen kasvava toimija myös työkoneiden vuokrauspuolella. Ja Witraktor on koko historiansa ajan panostanut vahvasti jälkimarkkinointiin sillä toimivat huoltotoiminnot ovat konekaupan kulmakivi. Cat -asiakkaita palvelee seitsemän Witraktorin omaa huoltokorjaamoa Vantaalla, Lempäälässä, Liedossa, Vaasassa, Kuopiossa, Oulussa ja Raahessa sekä lisäksi lähes 30 piirihuoltomiestä jotka liikkuvat kentällä täysin varustelluilla Cat-huoltoautoilla. Yhteensä Witraktorilla työskentelee noin 300 henkilöä ja panostamme jatkossa entistäkin enemmän asiakasläheiseen palveluun, lupaa Kimmo Ahonen.

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi