Page 142

Uutta suorituskykyä ja taloudellisuutta 36 tonnin kaivukoneiden kokoluokkaan

Uuden sukupolven Cat-kaivukoneet tarjoavat enemmän vaihtoehtoja, paremman tehokkuuden ja pienemmät käyttökustannukset nyt myös 36 tonnin kokoluokassa. Caterpillarin uuden sukupolven 36 tonnin kokoluokan kaivukoneet - 336 ja 336 GC - lisäävät käytön tehokkuutta, vähentävät polttoaine- ja huoltokustannuksia ja parantavat käyttäjän mukavuutta aiempiin malleihin verrattuna. Uudet kaivukoneet tarjoavat ainutlaatuisia erityisominaisuuksien yhdistelmiä, jotka täyttävät urakoitsijoiden tavoitteet tuottavuudessa ja kustannuksissa. Suuren suorituskyvyn tarjoavassa Cat 336 -mallissa on vakiona integroitu Cat Connect -tekniikka ja näistä kahdesta suurin teho ja nostokyky. Tuloksena on paras tuottavuus pienimmillä kustannuksilla. Uudessa Cat 336 GC -mallissa tuottavuusominaisuudet sekä alentunut polttoaineenkulutus ja huoltokustannukset ovat tasapainossa. Lopputuloksena on erinomainen luotettavuus sekä pienet tuntikohtaiset kustannukset.

Tekniikka parantaa tehokkuutta jopa 45 prosenttia

Uudessa Cat 336 -mallissa on vakiona alan korkein taso tuottavuutta nostavaa tekniikkaa. Integroitu Cat Connect -tekniikka lisää käyttötehokkuutta jopa 45 prosenttia perinteisiin kaivutekniikoihin verrattuna. Vakiona oleva Cat Grade ja 2D-koneohajusjärjestelmä tarjoaa opastuksen syvyyden, kaltevuuden ja vaakasuoran etäisyyden osalta tasauksessa kosketusnäytön avulla lisäten käyttäjän tarkkuutta. Järjestelmä voidaan helposti päivittää Cat Grade -järjestelmään Advanced 2D:n tai Cat Grade 3D:ksi. Vakio Grade Assist -järjestelmä automatisoi puomin, kaivupuomin ja kauhan liikkeet, joten käyttäjä pitää tason helposti ja vaivattomasti yhden vivun kaivuulla. Cat Payload -järjestelmä tuottaa tarkat tavoitekuormat ja parantavat kuormaustehokkuutta työnaikaisella punnituksella ja reaaliaikaisella kuorman arviolla ilman kääntöä kuorma-auton yli-/alikuormauksen estä-

142

miseksi. E-fence-ominaisuus estää kaivukonetta siirtymästä käyttäjän määrittämien pisteiden ulkopuolelle. Tämä on erityisen kätevää, kun työskennellään rakenteiden alla tai lähellä liikennettä. Cat LINK™-laitteisto ja -ohjelmisto yhdistää työmaat toimistoon ja tuottaa asiakkaille koneen tärkeät käyttötiedot.

Polttoaineensäästö jopa 15 prosenttia

Seuraavan sukupolven Cat-kaivukoneet kuluttavat vähemmän polttoainetta kuin F-sarjan mallit – jopa 15 prosenttia vähemmän kuin 336F-malli. Uusi Smart-käyttötila sovittaa automaattisesti moottorin ja hydrauliikan tehon kaivuolosuhteisiin ja optimoi sekä polttoainetalouden että suorituskyvyn. Moottorin kierrosluku laskee automaattisesti polttoaineen kulutuksen laskemiseksi edelleen, kun hydraulitehon tarvetta ei ole. Jäähdytysjärjestelmässä on uusi puhallin, joka toimii vain tarvittaessa ja pitää kaivukoneen oikeassa käyttölämpötilassa parasta tehokkuutta varten. Cat 336- ja 336 GC -malleissa on uusi sähköhydraulijärjestelmä, joka on suunniteltu nopeaa reagointia ja tehokkuutta varten, ja järjestelmässä on uusi pääohjausventtiili, joka poistaa esiohjauslinjojen tarpeen, vähentää painehäviöitä ja alentaa polttoaineen kulutusta. Hydraulilinjojen vähenemisen ansiosta kaivukoneissa tarvitaan vähemmän öljyjä, mikä alentaa pitkän aikavälin käyttökustannuksia.

Huoltokulut alentuneet jopa 15 prosenttia

Entistä pidempien ja paremmin synkronoitujen huoltovälien ansiosta uudet Cat-kaivukoneet työskentelevät enemmän vähemmillä kustannuksilla ja huoltokustannukset ovat jopa 15 prosenttia edellistä F-sarjaa alemmat. Uusi Cat-ilmasuodatin integroidulla esipuhdistimella sekä karkea- ja hie-

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi