Page 136

Uusi konsepti helpottaa konevaihtoa

Maatori myy koneesi

Maarakennuspuolen lisälaitteiden erikoismyyjä Maatori Oy on laajentanut toimintaansa myös konemyynnin puolelle. Uusi konsepti asiakkaiden koneiden myynnistä on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Pitkän linjan myyntimies Mika Kähäri on tuttu mies maarakennusurakoitsijoille. Kähärin Maatori Oy toimii sekä lisälaitekaupassa että käytettyjen koneiden myynnissä. - Lisälaitepuolella päätuotteenamme on Novatronin koneohjausjärjstelmät, joita myymme ja asennamme koneisiin hyvällä tahdilla. Novatronin ehdoton vahvuus on laadukas kotimainen tuote ja ennen kaikkea toimiva asiakastuki. Lisäksi meiltä saa muun muassa TMK Energiakourat ja Multavex –seulakauhat, sanoo Kähäri. Uusimpana palveluna Maatori tarjoaa käytettyjen koneiden välitystä ja myyntiä asiakkailleen. - Konekaupan aloitimme puolivahingossa kun asiakkailta tuli vähän väliä pyyntöä että ”myy mun koneeni”. Keväällä myimme muutaman asiakkaan koneen eteenpäin ja siitä ajatus lähti kehittymään eteenpäin.

Uusi konsepti tuo asiakkaalle parhaan hyvityksen

Tänä päivänä uusien koneiden kauppa käy kiivaana. Kilpailu asiakkaista on kovaa ja koneiden hinnat ovat järkevällä tasolla – tiukat hinnat tekevät vaihtokoneesta ongelman. - Nyt on sellainen aika, että vaihdettaessa uuteen vanhasta koneesta annettava vaihtohyvitys on huono. Järkevin tapa on myydä vanha kone ensin pois ja sen jälkeen lähteä uuden ostoon ilman vaihtolaitetta. Urakoitsijalla ei aika riitä toimia työn ohella konekauppiaana, joten ratkaisu myyntiongelmaan löytyy meiltä Maatorilta. Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua kaluston eteenpäin myyntiin. Lähes koko ikänsä koneiden kanssa touhunnut Kähäri käy paikan päällä katsomassa myyntiin tulevat koneet ja yhdessä arvioidaan niistä saatava hinta. - Koneen kunto, käyttötunnit ja varusteet vaikuttavat jälleenmyyntiarvoon. Tunnemme markkinat hyvin ja osaamme määrittää koneelle

136 136

oikean hinnan. Meidän tehtävämme on myydä kone eteenpäin niin että asiakkaalle jää mahdollisimman hyvä kate siitä verrattuna esimerkiksi suoraan vaihtoon uuteen koneeseen. Maatori hoitaa siis koneen arvioinnin, myynnin ja tarvittaessa myös rahoituksen ostajalle. Ja kiinteällä hinnalla. - Meidän palvelumme kiinteä hinta on 2000€ alv.0 per myyty kone, joka sisältää kokonaispalvelun alusta loppuun ilman minkäänlaisia piilokuluja. Meillä on myös omasta takaa valmiina kattava asiakasverkosto, koneita liikkuu myös sen sisällä kun tiedämme heidän tarpeitaan etukäteen. Palvelu on saanut hyvän vastaanoton. - Meillä on tällä hetkellä yli 40 kappaletta asiakkaiden koneita myynnissä ja valikoima vaihtuu tasaiseen tahtiin. Keskimäärin olemme myyneet pari konetta viikossa. Kattavalla urakoitsijalähtöiselle palvelulle on ollut selvästi tilaus, sanoo Kähäri.

Koneita myös ”mittatilaustyönä”

Kotimaisten asiakkaiden koneiden lisäksi Maatorilta on mahdollista tilata koneita ulkomailta. - Ellei haluttua koneita löydy kotimaisilta markkinoilta, meillä löytyy hyvät ja luotettavat kontaktit Eurooppaan. Käytämme muutamaa hovihankkijaliikettä, joiden laatuun ja toimitusvarmuuteen voimme sataprosenttisesti luottaa. He etsivät meille parhaat vaihtoehdot tarvittavista koneista. Suomeen tuotaviin koneisiin järjestämme asiakkaalle rahoitusmahdollisuuden ja varustelemme koneet tarvittavin lisävarustein ennen toimitusta. Myös välitysten osalta palkkiomme on tuo sama edullinen 2000€ alv. 0. - Jos konekaupat on mielessä, ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan paras kokonaispaketti sinun tarpeisiisi, päättää Kähäri.

KIVIROCK KIVIROCK 2/2018 2/2018

www.kivirock.fi www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi