Page 134

Pienet huoltotoimenpiteet onnnistuu Simolalta vankalla ammattitaidolla.

ei DX530LC-5 Simolalle ole. - On tullut uran aikana ajettua hyvin monella eri merkillä, myös Doosanilla. Ennen tätä 530:stä ajoin muutaman kuukauden 420:llä ja sitä ennen Caterpillar 349:llä. Tämä uusi Doosan tuntui heti kättelyssä hyvältä koneelta ja on sitä myös ollut. Uudessa DX530LC-5:ssä on kiinnitetty erityistä huomiota kuljettajan ergonomiaan ja tilavuuteen. - Hallintalaitteet on sijoitettu järkevästi ja ne ovat riittävän herkät eli tottelevat nopeasti käskyjä eikä tarvi runtata menemään. Ohjaamosta on hyvä näkyvyys ja siellä on riittävästi tilaa työskennellä.

Tehoa ja varustelua

Matti Simolalla on pitkä kokemus maarakennusalasta - mies aloitti työt Louhintahiekka Oy:ssä 38 vuotta sitten vuonna 1980.

134

Tuusulassa koneella on tehty teiden levennyksiä ja asuinalueen äänivalleja sekä lastattu maa-aineksia kuljetettavaksi eteenpäin. - Tehoa koneessa riittää kaikenlaisiin töihin, siitä ei jää koskaan kiinni. Isoilla kauhoilla autojen lastaaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti. Doosan on tukeva isokokoinen kone, joka on korkea ja leveä eikä lastatessa kallistele mihinkään suuntaan raskaitakaan kuormia nosteltaessa. Kone on varustettu hydraulisella pikaliittimellä, jonka avulla työskentely ahtaissakin olosuhteissa onnistuu helpommin, sanoo Simola. Doosan on varusteltu useilla tärkeillä lisälaitteilla. - Kamerajärjestelmä on koneessa hyvä – niitä löytyy niin puomista, koneen sivuilta ja takaa. Ohjaamosta näkee kameroiden ja peilien avulla joka suuntaan erinomaisesti. Puomin kameralla näkee lastattaessa myös suoraan lavalle ja sivukameroista voi seurata missä kohtaa telat menevät. Eniten työtä helpottava lisälaite on Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmä.

KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi