Page 132

Doosan DX530LC-5:

”Tehoa ja ergonomiaa” Vaativien maarakennusurakoiden toteuttamisesta yli 40 vuoden kokemuksen omaavan Louhintahiekka Oy:n kalusto on tuttu näky rakennustyömailla varsinkin Etelä-Suomen alueella. Yli 50 tonnin kokoluokkaan yritys hankki vuoden 2018 alussa uuden Doosan DX530LC-5 kaivukoneen.

Vuonna 1974 perustettu Louhintahiekka Oy tarjoaa kaikki maarakennukseen liittyvät palvelut ja ratkaisut luotettavasti ja tehokkaasti. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö sekä nykyaikainen kalusto palvelee maarakennukseen liittyvissä hankkeissa, kuten teiden ja katujen rakentaminen, louhinta ja murskaus, kunnallistekniikka, paikallavalurakenteet, kaivantojen tuenta, pohjaveden alentaminen, teräs- ja tb-paalutukset, katukivetykset ja vihertyöt. Yrityksen erikoisosaamista ovat muun muassa moottoriteiden ja lentokenttien rakentaminen, kallion irrottaminen kemiallisesti tai hydraulisesti kiilaamalla, vaativat rakennuspohjien kaivuut, louhinta- ja tuentatyöt sekä perustusten lujitus ja vahvistus vanhoissa rakennuksissa. Yrityksen koneet onkin tuttu näky useilla työmailla kuten muun muassa Olympiastadionilla, Tampereen Raitiotievarikolla, Helsinki-Vantaan lentoasemalla, Länsimetrossa ja useissa eri tiehankkeissa kuten E18 tiellä Hamina-Vaalimaa -tiellä. Louhintahiekan oma laatujärjestelmän ansiosta asiakkaat voivat varmistua palvelun laadusta. Infra ry:n jäsenyrityksellä on RALA- pätevyys ja sertiointi sekä lisäksi se kuluu Luotettava Kumppani –verkostoon.

Ergonominen Doosan DX530LC-5

Louhintahiekka Oy on tunnettu nykyaikaisesta ja tyylikkäästä kalustosta sekä osaavasta ja ammattitaitoisesta henkilökunnasta. Kokemusta ja osaamista talossa edustaa uutta Doosan DX530LC-5 kuljettava Matti Simola. - Louhintahiekka Oy on mukava perheyritys, jossa pidetään työntekijöistä hyvää huolta. Itse tulin taloon vuonna 1980 eli takana on 38 vuotta maarakennustöitä samassa yrityksessä, sanoo Simola. Matti on nähnyt alan muutokset ja koneiden kehitykset aitiopaikalta. - Kyllä koneet ja lisälaitteet ovat menneet huikein harppauksin eteenpäin vuosikymmenten aikana. Työturvallisuuteen ja kuljettajan viihtyvyyteen satsataan paljon, nykykoneiden ohjaamot ovat erittäin viihtyistä työympäristö. Uusi Doosan saapui Simolan käyttöön tammikuussa 2018 ja joulukuun alkuun mennessä mittariin on kertynyt yli 2000 tuntia. Alkuun koneella kaivettiin Inkoossa kaasuputkilinjaa ja loppuvuodesta rakennettiin Koskenmäentien kiertoliittymää Tuusulassa. Ensimmäinen Doosan

132 KIVIROCK 2/2018 132 KIVIROCK 2/2018

www.kivirock.fi www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi