Page 13

Deutz on kehittänyt TCD -moottorisarjan yhteistyössä Liebherrin kanssa, joka jo käyttää moottoreita omissa työkoneissaan. Deutz TCD -mooottoreiden asiakastoimitukset alkavat loppukeväästä 2019. - Dieselmoottoreiden kehityksen kärkeä edustava TCD -moottorisarja on erittäin kompakti ulkomitoiltaan, mikä helpottaa konevalmistajien suunnittelua ja tuotantoa. Haemme parhaillaan aktiivisesti protosovelluksia ko- nevalmistajien keskuudesta Suomesta joten kannattaa olla yhteydessä, sillä nyt on tarjolla moottorit jotka tarjoavat selkeitä etuja niin valmistajalle kuin loppukäyttäjillekin, ilmoittaa Grönblom Oy:n Deutz Dieselmoottoriosaston Henrik Hieta. Uudet TCD 9.0 -moottorit ylittävät Stage V -päästötason vaatimukset ja lisäksi niistä on saatavilla versiot alempien päästötasojen markkinoille aina Stage III A -asti. - Moottorisarjan rakenne on modulaarinen ja pakokaasujen jälkikäsittely hoidetaan ulkoisilla komponenteilla, joten itse moottorikomponentit ovat täysin identtisiä kaikilla päästötasoilla. Moottoriperheessä ei käytetä pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) muuten kuin Stage IIIA –versiossa, missä ulkoinen jäähdytetty EGR toimii ainoana pakokaasujen jälkikäsittelylaitteena, kertoo Hieta. TCD -moottorisarjan suunnittelun rakenteellisia peruslähtökohtia ovat olleet yksi nokka-akseli lohkossa, yksittäiset sylinterikannet, Common Rail yhteispaineruiskutusjärjestelmä, ratasvälitys

vauhtipyörän puolella ja erittäin hyvä voimanulosottokyky PTO:sta. Perusmoottoreiden lohkon jäykkyyttä on kasvatettu ja rivi-6 -malleissa on tikasrunkorakenne. Optiona moottoreihin on saatavilla käyttökohteen tarpeen mukaan mm. tehokas ja taloudellinen pakokaasujarrujärjestelmä, mikä on integroitu venttiilikanteen. - TCD -mooottoreiden käyttöominaisuuksia ovat mm. erittäin hyvät kylmäkäynnistysominaisuudet äärimmäisissä olosuhteissa sekä pitkät öljynvaihtovälit, lisää Hieta.

Uuden 4-sylinterisen Deutz TCD 9.0 -moottorin vääntökäyrien vertailua muihin vastaavan kokoisiin markkinoilla oleviin moottoreihin.

Ainutlaatuinen 9-litran rivinelonen

TCD -moottorisarjaan kuuluu 4-sylinterinen 9.0 litran malli (300 kW/1700 Nm) sekä 6-sylinteriset 12.0 ja 13.5 litran mallit (400 kW/2500 Nm ja 450 kW/2800 Nm). - Erityisesti uusi 4-sylinterinen 9.0 lirainen TCD -moottori on todella mielenkiintoinen vaihtoehto suomalaistenkin konevalmistajien tulevaisuuden tarpeisiin. Sen edistyksellisyydestä kertoo myös moottorille myönnetty arvostettu ”Diesel of the Year 2018” -palkinto. Moottori on kooltaan pienikokoinen mutta tarjoaa nelisylinteriksi suuren litratilavuuden, tehon ja väännön todella polttoainetaloudellisesti. Kahden tasapainoakselin avulla saavutetaan värinätaso, joka on lähes yhtä matala kuin rivi-6 -mooottorissa ja tietyissä kierrosnopeuksissa jopa matalampi, sanoo Hieta.

Värinäkäyrissä vihreä viiva on TCD 9.0 rivinelonen ja sininen käyrä on TCD 12.0 rivikuutonen. 1200 kierroksesta ylöspäin värisee rivi-4 samalla tavalla tai vähemmän kuin rivi-6. Matalilla kierroksilla värinää on toki enemmän. Testit ajettu moottorin täydellä kuormituksella.

Moottoreiden kokovertailua.

www.kivirock.fi

KIVIROCK 2/2018

13

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi