Page 129

Huyndai -myynti on lähtenyt käyntiin ja kysyntää on mukavasti; Jouko Salomäki kätteli kaupat uudesta lyhytperäisestä Huyndai HX130 LCRD -kaivukoneesta ylistarolaisen Jukka Mäkisen kanssa. Koneessa mm. puskulevy, leveät laput ja Marttiinin kallistaja.

Jouko Salomäki on ollut maarakennuskoneiden kanssa tekemisessä lähes koko ikänsä. Tänä päivänä myydään mm. Hyundai -koneet vanhan Vaasan läänin alueella.

yrityksen mikä toimii tänäkin päivänä. Suomi oli silloin syvimmän laman kourissa ja meille sanottiin että olette kyllä hulluja kun tähän aikaan konekauppaan lähdette. Meidän mielestä aika oli mitä parhain lähteä rakentamaan asioita eteenpäin. Ostimme vanhan jakeluauton ja teimme siitä toimiston missä oli kaksi tuolia ja kännykät saatiin velaksi - sähkötkin lainattiin naapurista roikalla. Siitä se lähti kaupanteko ja lisäksi mm. fiksailimme Valmetille yhdistelmäkoneita. Teimme jopa sopimuksen Hyundai -koneiden myynnistä ja saimme jokusen myytyäkin mm. Jari Kasille Laihialle, kertoo Salomäki. Vuonna 1994 Jouko ja Seppo perustivat EPM Oy:n hoitamaan ensin Fiat-Hitachin jälleenmyyntiä Pohjanmaalla. Lisäksi tuotiin paljon käytettyjä koneita Euroopasta niin että asiakkaille pystyttiin tarjoamaan myös edullisempia vaihtoehtoja - raha oli laman runtelemassa

www.kivirock.fi

Suomen Konevälitys ja Myynti Oy:n toimipaikka sijaitsee Seinäjoella osoitteessa Pultrantie 10. - Tervetuloa käymään, kutsuu Jouko Salomäki.

maassa edelleen tiukassa. - Ensimmäinen uusi myymämme Fiat-Hitachi oli malliltaan FH220 LC-2 mikä meni Heikki Korvelle Kortesjärvelle, hinta oli siihen maailmanaikaan 1,2 miljoonaa markkaa. Teimme yli vuosikymmenen kovasti töitä merkin eteen ja vuonna 2006 siirryin maahantuojan palvelukseen Hitachi -myyjäksi, sanoo Salomäki.

Ura jatkuu Hyundain parissa

Syksyllä 2018 Suomen Konevälitys ja Myynti Oy palasi konekaupan kentälle ja Jouko Salomäki lähti kehittämään sen toimintoja. - Suomen Telakone Oy:n kanssa tehtiin jälleenmyyntisopimus Hyundai -maarakennuskoneista sekä Airman -minikaivukoneista ja Daemo -hydraulisista lisävarusteista. Lisäksi teemme vaihtokonekauppaa. Yhteistyö Telakoneen kanssa on lähtenyt mukavasti matkaan; Rautionma-

an porukka on tuttua vuosikymmenten takaa ja heillä on hienosti toimiva organisaatio sekä huipputuotteet, kehuu Salomäki. Huyndai on hyvässä maineessa Pohjanmaan vaativien asiakkaiden keskuudessa ja kantaakin löytyy. - Kun aloittelin myyntiä niin soittelin Huyndailla urakoivia läpi ja sain huomata että he ovat oikein tyytyväisiä itse koneisiin sekä Telakoneen varaosapalveluun ja tekniseen osaamiseen. Uusia koneita löytyy Humppilasta pihasta kymmeniä heti toimitukseen ja käytettyä kalustoa on tarjolla pitkälle toistasataa laitetta. Olen päässyt jo kättelemään kaupat uudesta lyhytperäisestä Huyndai HX130 LCRD -kaivukoneesta ylistarolaisen Jukka Mäkisen kanssa joten tästä se lähtee, sanoo Jouko Salomäki luottavaisena.

KIVIROCK 2/2018

129

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi

Kivirock 2/2018 - kevät 2019  

Maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti Kivirock 2/2018 - kevät 2019. www.kivirock.fi