Page 247

Volkswagen Transporteria saa myös miehistöohjaamolla ja tehdaslavalla.

vana lähes kaikki ajateltavissa olevat mallivaihtoehdot, mistä sai vapaasti valita mieleisensä. Kivirock lehden koeajorupeama käynnistettiin ns. kunta-autolla eli miehistöohjaamolla ja alumiinilavalla varustetulla alustamallilla. Teholtaan 150 hv moottorin ja 6-pykäläisen manuaalivaihteiston yhdistelmä toimi hienosti Amsterdamin kapeilla kaduilla, missä pyöräilijöitä riittää monin verroin kotimaan liikenteeseen verrattuna. Volkswagenille ominainen pitkähkö kytkinpolkimen liike on nyt historiaa, mikä helpottaa merkkiin tottumattoman elämää. Lähtötason varustelu on, ainakin Suomessa, pitkälti sama kuin aikaisemmin. Transporterin ohjausta ei ole suotta kehuttu luokkansa parhaaksi jo pidemmän aikaa. Päivitetyn mallin ohjaustuntuma on vieläkin parempi ja nostaa mallin miltei omalle tasolleen tavara-autojen vertailussa. Lava-auton ”norsunkorva” sivupeilit ovat saaneet sähköiset säädöt ja antavat asiallisen näkemän. Umpipakussa peilit ovat ennallaan. Ja hyvä niin! Toiselle kiepille valittiin valmistajan mallistossa täysin toista ääripäätä edustava Multivan Cruise. Liki 200 heppaisen uutuusmoottorin voimin kulkeva 1+6 paikkainen tila-auto sisälsi kaikki uusimmat ajoavustimet ja mukavuusvarusteet, nettiyhteyksineen päivineen. Käytännössä Multivan Cruise on Highline-malli, mutta paremmin varusteltuna. Molemmissa vaihtoehdoissa huomio kiinnittyi matalaan ohjaamomeluun. Keskustelu takapenkkiläisten kanssa sujuu reippailla maantienopeuksilla normaalilla puheäänellä. Transporteriin saa nyt kaikkiaan 20 kuljettajaa avustavaa järjestelmää, näistä 9 on täysin uusia ja useimmat ovat peräisin isoveli Crafterista. Uutta on esimerkiksi sivutuuliavustin ja peräkärryn peruutusavustin. Näistä ensin mainittu on liitetty osaksi ajonvakautusjärjestelmää ja tarttuu toimeen auton kohdatessa kovaa sivutuulta. Peruutusavustin auttaa puolestaan peräkärryn kanssa takaperin sompailtaessa. Muita uusia avustimia ovat mm. liikennemerkkien näyttö, kaista-avustin sekä sivusta- ja takaa tulevan liikenteen havainnointi, mistä hyötyä esimerkiksi pysäköintialueilla.

Lähtötason varustelussa mittaristo on entiseen tapaan analoginen. Koeajotilaisuutta varten kaikissa autoissa oli paras 9,2 tuuman näytöllä varustettu multimediakeskus. Navigaattorille on annettava pyyhkeitä viiveellisestä toiminnasta. Opastus kulki turhan usein perässä, mikä, ainakin kaupungin keskustassa aiheutti turhaa kiertämistä. Sama toistui monessa autossa. Asia lienee korjattavissa ohjalmistopäivityksellä!?

Kohta täällä

Suomessa myyntiä käynnistellään parhaillaan ja ensimmäisten uusien Transporterien pitäisi ehtiä katukuvaan vielä tämän vuoden puolella. Ensi keväänä Transporter mallisto täydentyy eABT täyssähkömallilla. Yhteistyössä saksalaisen autoalan teknolgiajätti ABT:n kanssa valmis-tettavan sähköauton moottorina toimii teholtaan 112 hv sähkömoottori. Ajoakuston tehoksi ilmoitetaan tässä vaiheessa 37,4 kWh, mikä on sama kuin eGolfissa. Huippunopeudeksi ilmoitetaan jopa 120 km/h. Varmaa tietoa eABT:n saatavuudesta Suomessa ei toistaiseksi ole tarjolla. www.kivirock.fi

Uudet ajovaloumpiot ovat entistä matalammat. Mallimerkintä on sijoitettu umpion jatkeena olevaan ”viiruun”.

KIVIROCK 2/2019

247

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.