Page 226

tuspaikastaan, kaikki pysyi vakaana. Korkean laadun ja erinomaisen kolariturvallisuuden takaamiseksi bott kouluttaa kaikki bott jälleenmyyjät ja asentajat Saksassa.

Ketterä ja tuottava

Bott vario3 järjestelmään kehitettiin uusi ja näppärästi käytössä toimiva kiinnityshihnamallisto. - nyt kuorman kiinnityksen ei pitäisi enää olla vaivattomampaa, Virta toteaa.

Kolmiakseliset maansiirtoautot ovat ensirekisteröintitilastosta yhden käden sormin laskettavissa. Koukku- ja ns. rautakauppa-autoja on sitäkin enemmän. - Niin tässä onkin pohdinnan paikka. Kuten jo mainitsi pääosa urakoistamme on kaupunkialueella, missä tilaa ei yksinkertaisesti ole riittävästi isomman auton tarpeisiin. Lyhyt kolmiakselinen nuppiauto on ketterä ja kääntyy vaivattomasti pieniin pihoihin. Nyt saamme kuorman suoraan kaivukoneen kauhasta lavalle, kun suurempaan autoon se on pitänyt pahimmassa tapauksessa kantaa joko kauha kerrallaan tai sitten viedä pyöräkuormaajalla kadun varteen. Pienellä koneella kuormaus vie luonnollisesti hieman enemmän aikaa, mikä osaltaan puolustaa pienemmän kuljetuskaluston käyttöä Både kertoo ja jatkaa, jos katseet käännetään tuottavuuteen yllämme kolmiakselisilla merkittävästi neli- ja viisiakselisia vaihtoehtoja parempaan tuottavuuteen. Järkevän hankintahinnan ja maltillisten polttoainekulujen ohella myös rengas- ja ylläpitokulut pysyvät kohtuullisina. Båden mukaan nelikkoon saa vaihtaa rengaskierroksen kerran vuodessa, kolmiakseliset menevät samoilla sarjoilla kaksi kautta.

Jälleenmyyjähaku käynnissä

Korkean kysynnän ja erittäin positiivisen asiakaspalautteen vauhdittamana Hyötyajoneuvokeskus Oy on käynnistänyt jälleenmyyjäketjun kokoamisen Suomessa. Virran mukaan ensimmäiset sopimukset on jo allekirjoitettu ja täysi höyry saadaan päälle syksyn ja talven kuluessa. - Ensimmäiset bott- ja Rhino Products -jälleenmyyjäsopimukset kirjoitettiin Pirkkalassa ja Nivalassa toimivan RST-Steel Oy:n ja Joensuussa ja Kuopiossa toimivan JV-Autovarustelu Oy:n kanssa. Molemmat ovat tunnettuja täyden palvelun autovarustelijoita, joilla on myös aikaisempaa kokemusta tarkkuutta vaativista autovarusteluasennuksista. Tarkoituksena on rakentaa noin kymmenen vahvan toimijan laajuinen verkosto Suomeen.

Nopeat läpimenoajat

Bott vario3 hyllyjärjestelmän metalliosat ovat kovaa käyttöä ja kulutusta kestävää alumiiniseosta. Uudistuksessa laatikoiden päätylevyt vaihtuivat viivasuorista pyöristettyyn profiiliin. Lisäksi laatikoiden sisällä on nyt tehokkaat ledivalokiskot, mitkä valaisevat asiallisesti koko laatikon sisustan.

Hyötyajoneuvokeskukselta kerrotaan että nykyinen bott vario 2 -mallisto poistuu markkinoilta loppuvuoden aikana. Ja vario3 -järjestelmän kalusteiden tehdastoimitusten käynnistyvät lokakuussa täydellä mallistolla. - Nyt olisikin ensiarvoisen tärkeää että asiakkaat olisivat meidän puoleemme yhteydessä jo hyvissä ajoin ennen uuden auton hankintaa, sillä uudessa vario3 -järjestelmässä kalusteiden kiinnityskiskot ovat jo valmiiksi tehtaalla integroitu oikeille paikoilleen lattiavaneriin. Lisäksi seinäkiskot ja muut kiinnitystarvikkeet tulevat merkki- ja mallikohtaisesti mitoitettuina suoraan valmistajalta. Tavoitteena ajoneuvojen läpimenoaikojen nopeuttaminen, mikä vapauttaa auton nopeammin tuottavaan työntekoon. Saamme toki kalusteet asennettua ongelmitta myös valmiiksi asennettuun lattiavanerointiin, Virta lisää. Modulaarinen järjestelmä on täysin käyttäjän vaatimusten tai käyttötarpeen mukaan räätälöitävissä. -Otamme vario3:sen myötä käyttöön uuden suunnitteluohjelmiston, joka mahdollistaa rakenteiden tarkastelun ja muokkauksen 3D maailmassa ja tarkastelun 360 asteen kuvakulmassa. Ja mikä parasta nyt mallikuvat voidaan lähettää sellaisenaan asiakkaan arvioitaviksi ja kotikoneella pyöritettäviksi. Tähän saakka mallikuvat on voitu toimittaa ainoastaan kaksiulotteisina kuvina.

Kaikkiin käyttötarpeisiin

Myös irrotettavista ja pinottavista työkalulaatikoista rakentuva Systainer -järjestelmä uudistui Systainer3:ksi. Samalla laatikot valmistanut siirtyi bott:in omistukseen

226

bott vario3 on hyötyajoneuvoihin suunniteltu ja täysin räätälöitävä hyllyja ajoneuvokalustejärjestelmä. - Vähimmillään kaluste käsittää avohyllyn. Suurimmillaan puhutaan liikkuvasta ja täydellisesti kalustetusta huoltokorjaamosta. Bott:in tuotevalikoima sisältää myös teollisuuspuolen kalustejärjestelmät joten ota meihin yhteyttä ja suunnittelemme tarpeitasi vastaavan kokoonpanon, johon voit myöhemmin lisätä saatavilla olevia lisävarusteita, opastaa bott tuotejohtaja Joni Virta Hyötyajoneuvokeskukselta.

KIVIROCK 2/2019

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.