Page 216

X Pro:n apurunko ja hydrauliikka valmistetaan käsityönä Riihimäellä HF-Autohuolto Oy:n toimesta. Auto voidaan valita joko etu- tai ryhmäkipillä.

varusteltuja Pro mallisarjan autoja jatkuvasti varastossa, jotta asiakas pääsee mahdollisimman nopeasti tuottavaan työhön. Nopean toimituksen mallistomme mukautuu erinomaisesti eri toimialojen kiireiseen elämänrytmiin Aules jatkaa. Tässä autossa Hardox-teräksinen Elg-lava nousee Nummi-Kippi ryhmäkipin voimin. Saatavana myös KOME-lavalla. Lavan mitoitus: pituus 6250mm, pohja 8 mm, laita 5 mm korkeus 1200 mm. Lämpölavan rakenteisiin lisätty täry helpottaa kuorman purkua.

FMX:n etupuskuri on rautaa ja tehty useasta, helposti vaihdettavasta palasta. Tehokkaiden ajovaloumpioiden suojana on teräsverkot.

216

Kotimaista osaamista

Volvo X Pro maansiirtoautoa saa sekä FMX- että FH -ohjaamolla. Voimanlähteenä on pääsääntöisesti 13-litrainen ja teholtaan 540 hv moottori. Toki tarjolla on myös 16-litraiset moottorit. Vakiovaihteistona on yhdellä ryömintävaihteella ja Volvon Off Road -ohjelmistolla täydennetty I-Shift-automaatti. Vetotapana on pääsääntöisesti 10x4 napavälitteisillä akseleilla. Ennen niin suosittu 8x4 kun ei oikein tahdo taka-akselimassojen osalta sopia, ainakaan maansiirtotehtävissä 76 tonnin yhdistelmämassoille. Suurin osa X Pro maansiirtoautoista on tänä päivänä täysilmajousitettuja, mutta rautajousituksellekin löytyy vielä sijansa markkinoilta. - Muutamia autoja lähtee vuosittain rautaisella etujousituksella. Takapäät ovat käytännössä aina ilmalla, Aules tarkentaa. Apurunko, hydrauliikka ja päällerakenneasennukset tehdään Riihimäellä HF-Autohuolto Oy:llä. Volvon esittelykäyttöön rakentaman auton kippilaitteeksi on valittu tuttu ja turvallinen Nummi housukippi. Tyylikkäin Pro X logoin koristeltu ja kovaa kulutusta hyvin kestävästä Hardox-teräksestä valmistettu sileäseinäinen lava on Elg-Yhtiöiden käsialaa. Kuljettajan arjen helpottamiseksi lavalämpökanavoin varustettuun lavaan on asennettu usein tarpeelliseksi koettu täry. Työn helpottamiseksi ja työturvallisuuden kohentamiseksi autoon on valittu lisähinnasta tarjottava Work Remote -kaukosäädin, missä muun muassa akselimassojen näyttö ja mahdollisuus kippitoiminnoille.

KIVIROCK 2/2019

Herrat torneissaan

FMX makuuohjaamo on avara ja suurten lasipintojen ansiosta myös valoisa. Kojelauta, mittaristo ja kaikki tärkeimmät työtehtävissä tarvittavat nappulat ja katkaisimet ovat Volvon tapaan asiallisisa ja säntillisessä järjestyksessä. FMX tarjoaa sora-auton kuljettajalle kaukoliikenneauton mukavuuden ja yltäkylläiset varusteet. Asiallinen peilivarustus ja multimediakeskuksen näytön yhteyteen liitetty peruutuskamera täyttävät tehtävänsä mallikelpoisesti. Taajamassa ajettaessa kameravarustuksen soisi näyttävän 360 asteen kuvaa auton ympäriltä, mikä on tänä päivänä kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa. Ruotsalaisvalmistajalle ominaiseen tapaan myös FMX:n ohjaamon ilmanvaihto on toteutettu ensiluokkaisesti. Koeajossa ulkoilma vaihteli tiuhaan aurinkoisesta täyteen kaatosateeseen ja takaisin, vaikuttamatta millään tavoin ohjaamon sisäilmaan. Myös lasit pysyivät huuruttomina. Volvon ohjauspyörän takana istuskeltaessa onkin helppo ymmärtää, miksi sora-autonkuljettajat viihtyvät niin hyvin torneissaan.

Verraton VDS-ohjaus

Parhaalta teholtaan 540 hv moottori riittää tehon osalta nipin napin ja parhaan vääntömentin (2600 Nm) osalta asiallisesti 76 tonnin yhdistelmäpainolle. Sujuvaksi ajamisen tekee tuoreimman sukupolven I-Shift -automaatti, joka suorituu vaihteiden vaihdoista sujuvasti ja viiveettömästi. Parasta antia on kuitenkin sähköisesti tehostettu VDS(Volvo Dynamic Steering) -ohjaus. Uudistuneessa VDS-ohjauksessa on nyt valittavissa on erilaisia esiasetustiloja, ja ohjausasetuksen voi mukauttaa myös halutessaan täysin ajotietokoneen Mukautettu-valikosta. Ohjausvasteen voi nyt valita vallitsevien olosuhteiden mukaisesti. Valinta käy näppärästi joko kosketusnäytöltä tai ohjauspyörän napwww.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.