Page 212

Sisu Polar Rock Hybrid tarjoaa kuorma-automarkkinoiden kovimmat teholukemat - polttoainetaloudellisesti ja ympäristöystävällisesti.

Vaikka taustalla on vuosikymmenten historia niin Sora ja Kallio Heinonen Oy seuraa tarkasti kehitystä ja hyödyntää tekemisessään uuden teknologian tuomat mahdollisuudet. Käytössä oleva kone- ja kuljetuskalusto pidetään tuoreena eikä uusia innovaatioita karteta, mistä esimerkkinä talvella käyttöön otettu Sisu Polar Rock Hybrid -kasettiyhdistelmä 77 tonnin kokonaispainoille. - On hienoa että meillä on Suomessa kuorma-autovalmistaja, joka pystyy tuomaan maailman mittakaavassakin merkittäviä uusia ratkaisuja asiakkaiden käyttöön. Kun Sisu esitteli hybridiratkaisunsa kiinnostuimme siitä heti ja kun hyvin palvelleen vuosimallin 2013 ja 370.000 km ajetun Sisu Polarin vaihto tuli ajankohtaiseksi, päätimme katsoa mitä hyötyä hybridi toisi kuljetuksiimme, kertoo Sora ja Kallio Heinonen Oy:n Paavo Heinonen. Kasettivarusteissa ja perävaunuissa Sora

Kotimaisella Sisulla vuodesta 1958

Sisuista Heinosilla on vuosikymmenten kokemus. - Isoisälleni Esko Heinoselle tuli ensimmäinen Kontio-Sisu vuonna 1958 ja nykyisellä yritykselläkin niitä on ollut ajossa koko toiminnan ajan; uusia Sisuja on ostettu sen nimissä jo kymmenkunta, laskeskelee Heinonen ja jatkaa: - Kaupat tästä uudesta Hybridistä tehtiin Sisun nykyisen toimitusjohtajan Petri Kanasen kanssa ja hiljattain Varsinais-Suomen Sisu-myyjänä on aloittanut Samuli Suomi jonka kanssa tulevia suunnitellaan. Huollot teemme Raskoneella Raisiossa. Uuden Sisu Polar Rock Hybridin lisäksi ajossa on vaihtolavavarusteinen Sisu, mihin hankittiin hiljattain kasettivehkeet ja perään 4-akselinen kasettikärry. - Kuljetamme sillä koneita työmaille ja nyt sillä pystyy ajamaan maa-aineksiakin, toteaa Heinonen.

Laadukkaalla kalustolla tekeminen on tehokasta

Muuta urakoinnissa tarvittavaa kalustoa löytyy runsaasti. - Murskaus tapahtuu hiljattain uusituilla Metson laitteilla eli Lokotrack LT120 -leukamurskaimella jonka perässä on Lokotrack LT330 -karamurskain seulalla. Materiaalia siirretään seitsemällä Volvon pyöräkuormaajalla ja kahdella Hyundailla. Kaivukonekalusto muodostuu puolestaan kolmesta Volvon tela-alustaisesta, Yanmarista ja Hyundain pitkäpuomikoneesta, luettelee perheyrityksen perustaja Jari Heinonen, jonka vaimo Tarja myös ajaa koneita. Lisäksi vakituisena kuljettajana toimii Juho Aaltonen.

Hybridi säästää polttoainetta ja nostaa ajo-ominaisuudet uudelle tasolle

Uudella Sisu Polar Rock Hybridillä on ehditty ajaa yli 40 000 kilometriä joten hybriditeknologiasta on saatu jo jotain käytännön tuntumaa. - Seurasin vanhan Polarin polttoaineenkulutusta tarkkaan ja nyt tämä perusrakenteeltaan melko identtinen Hybrid menee samoilla kuormilla noin 5-6 litraa vähemmällä sadalla kilometrillä. Luotettavasti toimiva AdBlue -järjestelmä vie hieman enemmän ureaa tässä Euro 6 –moottorisessa autossa, ilmoittaa Paavo Heinonen. Selvästi laskeneen polttoaineenkulutuksen lisäksi Sisun hybridiratkaisu tuo Heinosen mukaan ajoon paljon muitakin etuja: - Sähkön ansiosta liikkeellelähtö tapahtuu kevyesti täysillä kuormilla sillä vääntöä löytyy. Kun päästään vauhtiin niin Fullerin laatikkoa ei tarvitse

212

- Murskaus tapahtuu hiljattain uusituilla Metson laitteilla eli Lokotrack LT120 kertoilee Jari Heinonen vierellään y

KIVIROCK 2/2019

www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.