Page 182

Akkuyksikön lataus tapahtuu joko tavallisesta sähkövirrasta 230 V pistokkeella tai voimavirrasta. Yksi täysi lataamiskerta riittää kolmen tunnin keskeytymättömään käyttöön. - voimavirralla akku täyttyy 80 prosenttiin pelkästään ruokatauon aikana. Se riittää loppupäiväksi, sanoo Janar Pärn.

Helsingin kantakaupungin alueella korjausurakointipalvelua tarjoavan West Express Oy:n yrittäjä Kai Både näkee akkukäyttöiset koneet uutena mahdollisuutena sekä kilpailuvalttina ja investoi parhaillaan laaja-alaisesti akkukäyttöisiin työkoneisiin sekä niiden latausinfraan. Espoon Juvanmalmille parhaillaan rakenteilla oleviin uusiin toimitiloihin on valmistumassa edistyksellinen, useille eri työkoneille ja ajoneuvoille tarkoitettu latauslaitteiden keskittymä. Hallin ylläpitoon ja valaistukseen tarvittava sähkö on tarkoitus ottaa rakennuksen katolle asennettavista aurinkokennoista. Ensimmäiset akkukäyttöiset koneet ovat jo tuottavassa työnteossa West Express Oy:n työmailla. - Joko olet kehityksessä mukana tai sitten olet ulkona. Näen että tässä pitää ehdottomasti olla mukana. Työmaamme ovat pääsääntöisesti kantakaupungin kerrostaloalueilla, ihmisten ikkunoiden alla. Ja missä sähkön saatavuudesta ei muodostu ongelmaa. Jos totta puhutaan, en itsekkään ole innokas heräämään aamulla kovaäänisen työkoneen meteliin, Kai Både toteaa. Yksi West Express Oy:n tuoreiden työkonehankintojen lista on täysin poikkeuksellinen Suomen mittakaavassa. Akkukäyttöisen kokonaispainoltaan 5,5-tonnisen Kramer 5055e pyöräkuormaajan lisäksi yrityksen kalustoon on lisätty myös akkukäyttöiset JCB 19C-IE minikaivukone ja Wacker-Neuson AP1850e tärylätkä. - Jotta ihmiset uskovat että tämän asian kanssa ollaan nyt tosissaan liikkeellä, hankin myös Audi e-tron täyssähköauton. Pääosin työmaakäyntejä varten. Sen perässä voisi vaikkapa vetää JCB:n kärryllä työmaille, Både kertoo. West Epress haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisuuden valita täysin päästöttömän urakkavaihtoehdon. Båden mukaan tulevaisuudessa edessä on myös akkukäyttöisten hyötyautojen hankinta, joskin perinteiset polttomoottoritekniikan voimin toimivat työkoneet ja ajoneuvot tulevat pysymään enemmistönä yrityksen kalustossa. - Dieselille on vaikea löytää korvaajaa. Meillä on useita Kramer- ja JCB -pyöräkuormaajia ja Yanmar -kaivukoneita. Ne ovat erittäin tehokkaita ja tuottavia sekä toimintavarmoja. Lisäksi uusien koneiden pakokaasu- ja melupäästöt ovat selkeästi pienentyneet ja koneiden tehokkuus kasvanut. Molemmissa tekniikoissa on siis puolensa.

Tehokas ja äänetön

Sähkötekniikka ei tuo mainittavia muutoksia ohjaamon puolelle. Vivut ja katkaisijat ovat tutuilla paikoillaan.

182

KIVIROCK 2/2019

Hiljattain KH-Koneet Oy:ltä hankittu Kramer 5055e on parhaillaan Helsingin Reimarlan kaupunginosassa avustamassa kerrostalon salaojaja piharemontin etenemistä. Vasta pari viikkoa talossa ollut kone saa konekuskeilta positiivista palautetta. - Äänettömyys on tietysti se mikä on helposti havaittavissa, mutta parasta antia, ainakin töiden kannalta tässä on tehokkuus ja käytön vaivattomuus. Sähkömoottorin ansiosta kuormaimen käyttö ei vaadi lainkaan koneen kierrosten nostoa, mihin on totuttu dieselkoneissa. Kuormaimen ja kauhan liikeradat tottelevat täysin ja viivettä joystickin liikeratoja ja nostotehoa www.kivirock.fi

Profile for Ammattilehti.fi

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.

Kivirock 2/2019 maarakennus- ja kaivosalan ammattilehti  

Syksyn 2019 jättilehti - lisäjakelussa Maxpossa.