{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 106

Tämän vuoden aikana kaikki AHP Merklen HZ-vakiosylinterit paineluokissa 100, 160 ja 250 baria voidaan toimittaa lineaarisella vaimennuksella. Erikoissylintereissä toimitukset on jo aloitettu.

AHP Merkle julkisti lineaarisen vaimennuksen hydraulisylintereihin

Lisää tehoa liikkeisiin vaimennuksen kautta Etelä-saksalaisessa Gottenheimissa, Schwarzwaldin ja Reinin välissä tehtiin huomattava hydrauliikan innovaatio. Tuotekehitysinsinööri Philipp Santen yhdessä tiiminsä kanssa julkisti kolmen vuoden aherruksen tulokset AHP Merklen huippumodernissa laboratoriossa.

Oinonen Toolingin toimitusjohtaja Timo Oinonen tutustumassa AHP Merklen tehtaan tuotekehitysosastoon.

Asiakkaiden vaatimukset yhä suorituskykyisempiin hydraulikäyttöihin ja yhä lyhyempiin jaksoaikoihin olivat muuttuneet äänekkäämmiksi. Tässä tuotekehityksen saaman toimeksiannon juuret. Sylinterinopeuksien nostaminen oli tullut tiensä päähän. Liikkuvien massojen hidastus oli asettanut nopeudennostolle fysikaaliset esteet. Vuosia käytössä ollut slogan ”AHP Merkel liikuttaa” kaipasi nyt jotain uutta: jarrutusta. Tämähän on melkein paradoksaalista AHP Merklen noustua vauhdilla 40 vuodessa autotalliyrityksestä segmenttinsä johtajaksi Saksassa ja globaaliksi toimijaksi. Ja sitten jalka jarrulleko?

Uusi innovaatio – lineaarinen vaimennus Tuottavuuden nousua lähdettiin hakemaan vähälle huomiolle jääneestä vaimennuksesta. Philipp Santenin tiimi kääri hihansa ja kaivautui probleeman ytimeen: Kuinka saada kerran kiihdytetty massa hidastettua liikkeen loppuun mennessä paremmin? Paras palkinto sitkeästä työstä on maaliskuussa 2016 julkistetut tulokset, uusi innovaatio: lineaarinen vaimennus. Lineaarinen vaimennus takaa männännopeuden nostamisen 1m/s:ssa ja jarrutuksen sieltä liikkeen lopussa. Kaikki tapahtuu turvallisesti ja rakenteita rikkomatta. Tutkimustyön alkaessa mitään vastaavaa ei ollut olemassa. - Lineaarisen vaimennuksen salaisuus piilee toimintatavassa ja ratkaisussa kuinka nopeus hidastetaan tasaisesti. Se toteuttaa kaikkein nopeimman jarrutuksen ja rasittaa sylinteriä silti pienimmällä mahdollisella tavalla. Lineaarisessa vaimennuksessa vaimennustyö tehdään tasaisesti kuitenkin kaikkein lyhimmässä ajassa. Uudella innovaatiolla saadaan kohotettua

106 FLUID FINLAND 1/2016

www.fluidfinland.fi

Profile for Ammattilehti.fi

FLUID Finland 1/2016  

FLUID Finland 1/2016 - Hydrauliikan ja pneumatiikan 148-sivuinen JÄTTILEHTI. www.fluidfinland.fi

FLUID Finland 1/2016  

FLUID Finland 1/2016 - Hydrauliikan ja pneumatiikan 148-sivuinen JÄTTILEHTI. www.fluidfinland.fi