FLUID Finland 2/2016 - KEVÄT 2017

Page 76

Keijom Oy panostaa asiakaspalveluun uuden 3D-tulostimen voimin Pirkkalainen suunnittelutoimisto Keijom Oy tuottaa asiakkailleen käytännönläheistä ja kokonaisvailtaista teknistä suunnittelupalvelua. Yritys on jo aikaisemmin tarjonnut pienimuotoisia 3D-tulostuksia asiakkailleen ja nyt valikoimassa on Polyjettekniikalla varustettu Stratasys Objet30 -ammattitulostin.

Yrittäjä Jari Mäkelä on tasaisesti kasvattanut yritystään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin niin henkilöstömäärän kuin palveluidenkin osalta. − Pienempänä toimijana meille on ensiarvoisen tärkeää asiakaslähtöisyys sekä hyvä ja osaava palvelu. Olemme täyden palvelun insinööritoimisto, joka auttaa asiakkaitaan konseptoinnista aina loppukokoonpanon tukemiseen asti. Keijom Oy pyrkii kokonaisuuksien toimittamiseen ja sen tehostamiseksi yritys hankki uuden korkealaatuisen 3D-tulostimen. − Hankkimamme Stratasys Objel30 on todellinen ammattitulostin. Se käyttää Polyjet-tulostustekniikkaa eli toimii kuten mustesuihkutulostin, mutta käyttää materiaalina nestemäistä muovia, joka kovetetaan UV-muovilla. Tässä ei tarvitse jälkikäsittelyä kuten lankatulostimissa vaan pinta on heti tasainen ja sileä. Tulostusjälki ja tarkkuus ovat aivan toista, kuin muovia tulostavilla 3D-tulostimilla yleensä. − Kerrospaksuus on hiuskarvaakin pienempi, vain 0,028 mm, joka takaa todella tarkan jäljen tuoden yksityiskohdat tarkasti esille. Olemme tulostaneeet sillä todella pieniä ja tarkkoja kappaleita kuten esimerkiksi pultteja ja muttereita. Hyvin tulostettu tuote antaa oikeasti lisäarvoa asiakkaalle. Valittavana on joko matta tai kiiltoväripinta ja objektin tulostusalue on iso: noin 300 mm x 200 mm x 150 mm, kertoo Mäkelä. Uusi tulostin on hyvä apuri esimerkiksi uusia tuotteita suunniteltaessa. − 3D-tulostaminen on tuotekehitykselle erittäin havainnollistava ja aikaa säästävä toimintatapa. Voi heti nähdä ja käsin tunnustella suunnittelemaansa, samalla pääsee myös nopeasti havaitsemaan mikäli muutoksia tarvitaan. Tulostin sopii esimerkiksi pienoismallien, havainnollistamisien ja piensarjojen tulostamiseen. − Esimerkiksi kallista valumuottia tehdessä malli kannattaa ensin tulostaa 3D-tulostimella, jotta voi tutkia, mitata ja todentaa mallin olevan kunnossa ennen lopullisen valumuotin valmistusta. Keijom toimii Pirkanmaan alueella, mutta asiakaspintana on koko Suomi. - Haemme toki ensisijaisesti kokonaisvaltaisia projekteja, mutta meiltä saa myös yksittäiset tulostukset ”yön yli”-toimituksin, päättää Mäkelä.

76

Pirkkalalainen Keijom Oy hankki asiakastulostuksia varten uuden, Stratasys Objet30 3D-ammattitulostimen. Yrittäjä Jari Mäkelä on erittäin tyytyväinen koneen laadukkaaseen jälkeen. Pienet ja tarkat kappaleet, kuten mutterit ja pultit tulostuvat millintarkasti.

FLUID FINLAND 2/2016

www.fluidfinland.fi