Page 31

magyar amigás világbajnok

sporT mánIA

-31. 0 3 s u i l 2011 jú ária g l u B , a Várn

A

legendás futballjáték bulgáriai találkozójáról Hawkz (Hauck Zoltán) hozta haza a világbajnoki trófeát, így egy évig hivatalosan is magyar (Sensible) focista a világ legjobbja. Aki hallott már arról, hogy a 90-es évek legjobb focis játéka, a Sensible Soccer újra él, online és élőben is számos versenyt tartanak, annak nem meglepő a hír, hogy idén már hetedik évben rendezték meg a sportág találkozóját és hivatalos világbajnokságát a Sensi Days-t. 2009-ben a Fuldában megtartott VB-n jártak először magyarok, tavaly lengyelországban nem volt képviselőnk, de idén Várnába, a Fekete-tenger partjára ismét két magyar vállalta az utazás költségeit és fáradalmait. E-sportolóink azonban nem utaztak hiába!

Bromberg is jól szerepelt, de Hawkz a legnagyobb presztízsű versenyszámban, az Amigán rendezett viadalon tudott nyerni. (A VB-n a két fő versenyszám az Amigás és a DOS-os verzió, de mellette Sega és XBOX versenyt is rendeznek. Az Amigás győzelem a legértékesebb: egyrészt ez volt a játék eredeti platformja, másrészt ezt játsszák ma is online. Világbajnokunk (aki civilben egy kis csapat, a Majsi Táncsics elnöke) teljesítményére talán az teszi fel a koronát, hogy a nemzetközi mezőny számára ismeretlenül, élő összecsapások tapasztalata nélkül, kevés online, de évtizedes gép elleni gyakorlással érkezett. A bolgár, német, de különösen a lengyel esélyesek (a sportág egyértelmű nagyhatalma lengyelország) némi döbbenettel nézték, majd megsüvegelték, ahogy a kiválóan védekező pécsi srác sorra gyűri maga alá a sportág sztárjait. Hawkz, aki online magyar bajnoki címet már nyert, több jelentős

skalp után a döntőben a lengyelek kiválósága, lobo ellen lépett pályára – az esélytelenek nyugalmával. Rögtön 1-0-s vezetést szerzett, de erre lobo négy góllal válaszolt, sokak szemében lefutottá téve a meccset, már csak rutinja miatt is. A végén Hawkz szépített, így 2-4-gyel fordultak. A visszavágó túl sima volt VB-döntőnek: 1-0, 2-0, félidő, 3-0, 4-0 „nekünk”. lobo minden támadása visszajött a baranyai falról, és magyar lett a világbajnok! A trófea és érem mellett nemcsak egy felajánlott Amiga 600-assal gazdagodott, de talán ennél is nagyobb ereklye Jon Hare kézírásos gratulációja. Részletesebb élménybeszámoló a sensiblesoccer.blog.hu-n olvasható!

Amiga Mania

29

Amiga Mania 03  

Magyar nyelvű, Commodore Amigával foglalkozó, időszaki kiadvány.