Page 28

jáTÉkleírás

black crypt második rész

¡ A négy alszinthez levezető út bejárata Találhatunk még itt egy koponyakörös varázsfalat, amit tapasztalatból se közelítsünk meg, mert szintén halálos (ide majd később kell visszatérnünk, a megfelelően magas 23. szintű tekerccsel). Nyugatra van egy kapcsoló a folyosó jobb oldali falában, ami egy járatot nyit – nyomogassuk meg sokszor, mert minden alkalommal újabb járatot nyit ki, összesen ötöt. Keleten pedig egy nagy terem fogad minket, benne négy teleporttal, melyek négy kisebb terembe visznek. Mindegyikben keressük meg és váltsuk át a rejtett kapcsolókat. A nagy terem közepére is bejuthatunk majd később némi kapcsolgatás árán – itt egy láda fogad minket, benne sok remek bónusztárggyal. Vigyázzunk a kutakkal, mert ezen a pályán a többségük mérgezett! Van még egy trükkös hely északon, ahol oszlopokat kell eltüntetni a továbbjutáshoz. Itt van egy speciális mező, ahol a kapcsoló átváltása után várni kell egy oszlop és egy fal előtt, mivel azok csak nagyon sokára tűnnek el. Mögötte azonnal szaladjunk a kereszteződéshez, ahol szintén torpanjunk meg, nehogy idő előtt bezáródjon. Innen északnak fordulva bejuthatunk a sárkány idézőtermébe, ahová az Idolokat kell majd behordani. Ne lepődjünk meg: az Idolok sebeznek majd picit, amíg cipeljük őket. Ha mind a három Idol megvan (a talált Teleport varázslatokat gyakran alkalmazzuk közben, sok mászkálást takaríthatunk meg), rakjuk be őket a polcokra – de a harmadik előtt vegyünk fel feltétlenül egy játékállást. Amikor ez megvan, tegyük az utolsó Idolt is a helyére, és forduljunk azonnal balra. Remélhetőleg alaposan felkészültünk erre a csatára… Ürítsük bele a sárkányba az összes varázslatunkat, és pofozzuk is meg alaposan. Ha végeztünk vele, átmehetünk a következő pályára.

A négy hős sírja Egy apró átvezető szintre érünk, ahol senki és semmi nincs, csak a négy hajdani hős sírjai. Megszerezhetjük az utolsó varázskönyveinket, és számtalan más bónuszt. Ha mostanra valakinek nincs meg az összes könyve (fejenként öt), inkább most forduljunk vissza, hogy megkeressük őket. A végigjátszáshoz ugyan nem feltétlenül szükségesek, de azért nem árt, ha minden varázslat a rendelkezésünkre áll, hiszen csak egy-egy példány létezik az összes könyvből. Figyeljünk itt is az illúziófalakra, az egyik mögött egy pajzs, a másik mögött a kijárat van. Ez a pálya felkészít minket a további borzalmakra, ugyanis (a második komolyabb „kérdezőhelyen” átjutva) lejutunk a kripta alsó szintjeire.

26

Amiga Mania

¡ A csapattagok nem bírják a Medúza látványát

A kosfejfalas szint Egy teljesen új dizájnú pályán találjuk magunkat, talán a legnagyobbon mind közül – ha lemezről játszunk, itt kéri be a játék először a harmadik floppyt. Amikor először megláttam a díszes falakat, azt hittem, ez már a főellenség Estoroth birodalma, de szerencsére tévedtem. Még csak most jön a java! Én ezt egyszerűen kosfejfalas szintnek hívom. Itt a pókok egy szokatlanul erős változatával, és leírhatatlan külsejű, csápos, lebegő lények garmadájával találkozhatunk, amik képesek akár az egész csapatot lebénítani. Nem annyira nehezek és maga a pálya is könnyű, ez inkább csak egy alapszint, ahonnan nyílik Estoroth négy legfőbb alvezérének négy különálló birodalma. Ehhez meg kell találnunk, majd a megfelelő, rejtett foglalatokba illesztenünk négy Orb of Planes-t. Ilyenkor mindig beteleportálunk az egyik szint lejáratához. A sorrend gyakorlatilag mindegy. Mind a négy alszinten szerezhetünk majd egy-egy kulcsot, amik ezen a pályán egy-egy ajtót nyitnak. Az ajtók mögött szupererős bónusztárgyak várnak minket. Az egyik ilyen helyen a víz alatti légzést elősegítő varázslatok, gyűrűk és sisakok találha-

¡ Kosfejű szörnyek várnak rád tók – rájuk az egyik alvezér, a Water lord pályáján lesz szükségünk, ami teljes egészében víz alá épült. Ide tehát csak akkor hatoljunk le, ha mind a négy karakterünk védve van valamilyen módon (Helm of Triton, Ring of Water Breathing, Potion of Water Breathing – ez utóbbi hatása csak néhány percig tart). Egy másik ilyen kosfejfalas bónuszhelyiségben ráakadhatunk a Black Crypt legjobb fegyverére: a Doom Hammer-re. Ha megkaparintjuk, azonnal adjuk a pap kezébe. Neki eddig nem volt igazán ütőképes fegyvere, ez azonban felülmúl mindent a maga 150-es sebzésével. Sikeres támadás esetén a Doom Hammer egyetlen csapással porrá zúz bárkit – leszámítva persze a négy alvezért, Estoroth-ot és az ő személyes testőrségét. A négy innen nyíló szint tehát a Medusa (délkeleten), a Ram Demon (északon középen), a Water lord (délen), és a Possessor (nyugaton középen) birodalma, ismét teljesen új dizájnokkal.

Medusa Ez egy viszonylag egyszerű szint. Körben az eddig botor módon idetévedt kalandorok megkövesedett

Amiga Mania 03  

Magyar nyelvű, Commodore Amigával foglalkozó, időszaki kiadvány.

Advertisement